Stranica 17 od 28 PrviPrvi ... 7151617181927 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 1433

Tema: Brak je OUT? Nije, nije...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a mislim, sloboda...
    kad stupaš u ugovorni odnos, a brak na neki način to i je, odričeš se dijela te famozne slobode.
    ja ne vidim problem u tom predbračnom savjetovanju, koje može biti i u vidu čitanja letka.
    odnosno, po izboru, ako prođeš od crkve to predbračno savjetovanje, onda ne moraš čitati letak.
    savjetovanje prije razvoda je bilo i sad, to famozno mirenje.

a ono što vidim kao veliki problem i korak unazad je smanjenje prava vanbračnih zajednica.
    Al zasto je drzavi cilj da se ljudi ne razvode? Sto briga drzavu za to? Posebno ako im naplacuje i brakove i razvode Mogu skuzit da joj je cilj demografska obnova i vise djece. Al to da dvoje ljudi prekine vezu, koga briga.

Nisam bas skuzila iz teksta (ne iz novinarskog, nego iz originalnog) kako se smanjuju prava vanbracnih zajednica - vise sam shvatila da zele da se u svim zakonima stvar regulira na isti nacin - sto i nije lose. Al nisam bas u detalje citala.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja ne nalazim gdje izvanbračna zajednica prestaje biti izjednačena s bračnom. Našla sam ovo, ali mislim da to nije to:

U odnosu na izvanbračnu zajednicu, bez obzira na postojeću sudsku praksu,
    potrebno je preispitati određenje da se životnoj zajednici priznaju učinci izvanbračne zajednice, među ostalim, i ako je trajala kraće od tri godine, a nastavljena je sklapanjem braka, jer takvo rješenje može izazvati visoku razinu pravne nesigurnosti.
    Istovremeno, ukazuje se na činjenicu da različiti propisi ( Zakon o nasljeđivanju, Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, Zakon o obveznim odnosima, Zakon o socijalnoj skrbi, Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju, Zakon o mirovinskom osiguranju, Zakon o područjima posebne državne skrbi, Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, Kazneni zakon, Zakon o kaznenom postupku, Zakon o strancima) u Republici Hrvatskoj na potpuno različit način definiraju pojam izvanbračne zajednice.Dakle, zakonodavne definicije izvanbračne zajednice su bitno različite u odnosu na definiciju iz postojećeg obiteljskog propisa. Ovakva situacija postojanja različitih uvjeta za priznanje statusa izvanbračne zajednice između različitih dijelova unutar istog pravnog sustava, stvara ogromnu konfuziju među građanima, te dovodi do neujednačenog postupanja nadležnih tijela.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jadranka, zbog npr. ovog:
    The emotional, health, social, and economic costs associated with marital conflict and family dissolution—including delinquency, depression, poverty, and crime, and especially the devastating harm done to children—have been well documented.

Iako u članku dalje ima i kontra toga.
    Iako, definitivno nema mjesta nikakvim generalizacijama, ima puno razvedenih koji plivaju u tome odlično..

http://www.theatlantic.com/magazine/...ivorce/306294/

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Jadranka, zbog npr. ovog:
    The emotional, health, social, and economic costs associated with marital conflict and family dissolution—including delinquency, depression, poverty, and crime, and especially the devastating harm done to children—have been well documented.

Iako u članku dalje ima i kontra toga.
    Iako, definitivno nema mjesta nikakvim generalizacijama, ima puno razvedenih koji plivaju u tome odlično..

http://www.theatlantic.com/magazine/...ivorce/306294/
    Kad vec citiras taj neki smutljivi clanak, sto si preskocila recenicu od dva reda kasnije:
    "Yet study after study indicates that children are damaged less by divorce per se than by exposure to intense conflict, whether their families are intact, dissolving, or broken."

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A zašto smutiljivi?
    Yet study after study indicates that children are damaged less by divorce per se than by exposure to intense conflict, whether their families are intact, dissolving, or broken."
    Normalno, ali koliko posto razvoda prođe bez " exposure to intense conflict"?

Jasno da toga ima i u brakovima, ali kod razvoda je to prije pravilo nego što nije.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A zašto smutiljivi?

Normalno, ali koliko posto razvoda prođe bez " exposure to intense conflict"?

Jasno da toga ima i u brakovima, ali kod razvoda je to prije pravilo nego što nije.
    Smutljiv je jer ne navodi reference na istrazivanja
    A ova recenica valjda kaze da je nebitno jer se razvode ili ne razvode - nego da je puno bitnije jel se svadjaju ili ne svadjaju. Pa bolji po dijete i los razvod nego zivot s roditeljima u losem braku... valjda...

A i nemaju svi parovi djece... nigdje ne pise da je u interesu samo smanjiti razvode brakova sa djecom.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma da, ali ne možeš to uspoređivat
    kako kaže Luoie C.K., nitko se ne razvodi zato što im je bio super brak
    oni koji se razvode, u konfliktu su kad se razvode, ali sigurno su imali konflikte i prije razvoda

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

uopće ne vidim smisao tog predbračnog savjetovanja, jer idemo pretpostavkom da ljudi koji stupaju u brak u tom trenutku nemaju apsolutno nikakvih problema, nego se ludo vole i uvjereni su da će njihov brak uspjeti.

a ako ipak jednog dana dođe do rastave, predbračno savjetovanje neće imati apsolutnog nikakvog utjecaja.

tada eventualno može pomoći mirenje, koje je i do sada bilo.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

toliko o tome koliko sam iz toga naučila

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pokušavam se sjetit, šta ti ono daju da pročitaš sada kad dođeš prijavit vjenčanje? Sjećam se da smo nešto skupa čitali muž i ja dok je teta tipkala, ne znam je li to bio neki izvadak iz zakona ili kao nekakvi savjeti...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam zakljucila da na Indexu jutarnjem i vecernjem pretezno pisu ljudi koji u zivotu nisu radili u normalnoj firmi (privatnoj ili drzavnoj) pa pisu nevidjene gluposti o radnickim pravima.

Sto je vjerojatno najbolja indikacija koliko su index jutarnji i vecernji nenormalne firme i koja je sansa nac tamo nekog normalnog (ili da se taj dulje zadrzi)
    Posljednje uređivanje od sillyme : 24.09.2016. at 10:37

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I cvijeta što bi trebao biti sadržaj tog recimo letka, da bi on imao smisla?
    tako nešto košta vremena i prilično novaca.

dakle sto bi bio sadržaj tog famoznog savjetovanja?
    gdje su studije/ promisljanja koje pokazuju da to donosi neko "poboljšanje"?
    i sto bi to poboljšanje trebalo biti?
    koji vrijednosni sadržaj?
    i koja korist, ako bi je bilo?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hoće li ljudi bježati u inozemstvo da se vjenčaju?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Neće.
    uvjeriti ce sebe i svoje bližnje, kako je to zapravo jedna sasvim ok ideja. U kojoj naravno nema ničeg lošeg. Samo puno lipih stvari.
    Posljednje uređivanje od seni : 23.09.2016. at 13:34

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Neće.
    uvjeriti ce sebe i svoje bližnje, kako je to zapravo jedna sasvim ok ideja. U kojoj naravno nema ničeg lošeg. Samo puno lipih stvari.
    U pravu si.
    Tako to ide.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    pokušavam se sjetit, šta ti ono daju da pročitaš sada kad dođeš prijavit vjenčanje? Sjećam se da smo nešto skupa čitali muž i ja dok je teta tipkala, ne znam je li to bio neki izvadak iz zakona ili kao nekakvi savjeti...
    Nama niš nisu dali.
    Na samom sklapanju braka je matičarka čitala dijelove iz, valjda obiteljskog, zakona o biranju prezimena, adrese i sl. Sve skupa je bilo gotovo za 8 minuta.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Po meni bi informativni letak bio skroz dovoljan, npr.da obuhvati pravne aspekte razvoda, imovinska pitanja i neki postupnik koji se tice djece pri razvodu. Ljudi nekad zaista bezglavo i neinfprmirano ulijeću u brak.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nismo protiv znanja, samo sto se tu ne radi o znanju. Ni najmanje.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Prvo, kao i tang, mislim da treba znati o čemu se točno radi, a to se obično ne sazna iz jednog teksta s indexa ili odakle već.
    A zatim, bez obzira na to koliko su prijedlozi pametni ili glupi, prilično sam sigurna da puno ljudi pri stupanju u brak, uključujući i mene i mog muža nekada, uopće ne shvaća koliko je brak - ugovor, niti što sve taj ugovor sa sobom nosi.
    Posljednje uređivanje od vertex : 23.09.2016. at 13:42

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prava je šteta što nikome nije palo na pamet uvesti savjetovanje prije ulaska u kredit.
    Posljednje uređivanje od Balarosa : 23.09.2016. at 13:43

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa otkad smo to protiv znanja?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Letak sa pravnom aspektima razvoda će polučiti, da ljudi odustanu od "brzopletog" braka, jerbo inače nisu znali pravne aspekte razvoda?
    letak? 1 A4 ili da idemo na 8 strana?
    mozda da ih/nas sve pošaljemo na pravni fakultet na kolokvij o pravnim aspektima razvoda.
    Ajde barem bi porasla pismenost.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    I cvijeta što bi trebao biti sadržaj tog recimo letka, da bi on imao smisla?
    a ne znam, evo, npr dio obiteljskog zakona koji se odnosi na brak.

edit: sto postova uletilo u međuvremenu.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 23.09.2016. at 13:53

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a ne znam, evo, npr dio obiteljskog zakona koji se odnosi na brak.

edit: sto postova uletilo u međuvremenu.
    nije li logičnije da je to dostupno na netu? Stvarno me zanima da li igdje u zapadnoj Europi postoji nesto kao obavezno "savjetovanje" prije braka.
    Savjetovanje o čemu? O obiteljskom zakonu?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ok, je li ja nešto brkam? Je li Ljubica Matijević Vrsaljko koordinatorica radne skupine za izmjenu Obiteljskog zakona? Je li ta radna skupina izradila novi prijedlog, ili su to odvojene stvari?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, je li ja nešto brkam? Je li Ljubica Matijević Vrsaljko koordinatorica radne skupine za izmjenu Obiteljskog zakona? Je li ta radna skupina izradila novi prijedlog, ili su to odvojene stvari?
    to sam i ja pomislila
    nju baš jako cijenim, jer je pametna i razumna i sa puno iskustva s terena

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni je u principu gluplje to mirenje koje sad stoji u zakonu. prije razvoda moraš proći mirenje. moš mislit kako će te državni službenik pomiriti

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

To je u suspendiranom zakonu?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čekajte, pa mirenje je davno ukinuto. Otkud sad to? Ja sam se rastajala prije 7 godina i već tada nije bilo nikakvog mirenja.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Čekajte, pa mirenje je davno ukinuto. Otkud sad to? Ja sam se rastajala prije 7 godina i već tada nije bilo nikakvog mirenja.
    kako? pa moja kuma se rastala prije cca 4 godine i morala je proći to mirenje u centru za socijalnu skrb, koliko se sjećam.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

vertex, a ti bi sve na gotovo?.

Kako u praksi nikad nije u punini zaživjelo posredovanje izvan centara za socijalnu skrb, zakonom će se unaprijediti posredovanje na način da bi ga, po izboru stranaka, pored centara za socijalnu skrb, provodili stručnjaci zaposleni u udrugama civilnog društva i vjerskim zajednicama, obiteljski centri, obiteljski medijatori, uz izdavanje odgovarajućih odobrenja/licenci za obavljanje ovih poslova i uz propisivanje jedinstvenih standarda i načina provođenja ovog postupka. Ovakvo rješenje bi doprinijelo širenju mreže socijalnih usluga, te bi značajno rasteretilo centre za socijalnu skrb koji su ionako preopterećeni cijelim nizom drugih poslova.Identično kao u ObZ 2003, cilj postupka posredovanja sastojao bi se u ispitivanju (izvan) bračnih drugova o uzrocima koji su doveli do poremećenosti njihovih (izvan)bračnih odnosa, uz nastojanje posredovatelja da se ti uzroci, ako je to moguće, otklone.
    Odredbu ne bi trebalo propisati u duhu i na način bilo kakvog potencijalnog pritiska prema strankama s namjerom da one, protivno svojoj volji, ostaju u obiteljskoj zajednici ukoliko to ne žele.
    Pored posredovanja ostala bi otvorena mogućnost obiteljske medijacije, kao prikladan i poželjan načina izvansudskog rješavanja obiteljskih sporova. Pri tome se obiteljska medijacija (izvan)bračnim drugovima, odnosno strankama, ne bi smjela nametati kao njihova isključiva obveza, a još manje bi njihovo odbijanje sudjelovanja u ovim postupcima smjelo biti procesnom zaprekom ili biti razlog otežavanja nastavka postupka radi razvoda braka ili kojeg drugog obiteljskog postupka.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 23.09.2016. at 14:14

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pri tome se obiteljska medijacija (izvan)bračnim drugovima, odnosno strankama, ne bi smjela nametati kao njihova isključiva obveza, a još manje bi njihovo odbijanje sudjelovanja u ovim postupcima smjelo biti procesnom zaprekom ili biti razlog otežavanja nastavka postupka radi razvoda braka ili kojeg drugog obiteljskog postupka.
    Ovo valjda ne bi bilo obavezno.. ali je bzvz, da su se htjeli mirit, ne bi se ni razvodili..možda se jedan hoće mirit, ali drugi sigurno neće..

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i..možda se jedan hoće mirit, ali drugi sigurno neće..
    uglavnom je to tako :D
    nema više vatre, kažeš?? :D

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa da..ili su sporazumni da se raziđu, ili jedan hoće ostati, ali onaj drugi ne bi..ali hebi ga, kad je za tango potrebno dvoje...

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako? pa moja kuma se rastala prije cca 4 godine i morala je proći to mirenje u centru za socijalnu skrb, koliko se sjećam.
    Vjerujem da je ostao uvriježen taj naziv iz vremena kad se mirenje zaista provodilo. Nekad se išlo na tri sastanka u Centar, to su bila ta tzv. mirenja koja su bila dio obavezne procedure razvoda. Ako mirenje ne bi uspjelo (a ne znam je li ikad, možda nekad i jest?) nastavila bi se procedura razvoda.
    Mirenja su ukinuta u nekom trenutku, ali i dalje je obavezno sudjelovanje Centra u postupku razvoda ukoliko su u braku rođena djeca jer oni kakti zastupaju djecu i njihove interese, posreduju u dogovoru o skrbi nad djecom nakon razvoda i viđanjima od strane drugog roditelja kojem nisu dodijeljena na skrb. Sve to nema veze s mirenjem.

A da dodam i nešto na započetu temu - iskreno ne vjerujem da će išta od ovih prijedloga zaživjeti jer u našem neorganiziranom državnom aparatu zaista ne vidim prostora za neki novi oblik obaveznog savjetovanja.
    Ideja će zamrijeti prije realizacije, ovaj put srećom.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je glupo i savjetovanje prije braka a bogami i nakon. Ma koja to institucija može spojiti ono što više ne valja? Pretpostavka je da su ljudi pokušali sve što im je palo napamet da spase brak, kad dođu do razvoda, to je to, što još više može postojati? Ma i brak sam po sebi mi je bezveze. Ja bi uvela obavezno zajedničko življenje 10 godina i nakon toga biraš oćeš se vjenčati ili nećeš.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možete li zamisliti situaciju u kojoj dvoje mladih, zaljubljenih i vjerojatno trudnih dođe na upis na brak u matično, odsluša savjetovanje ili pročita letak i zaključi - fakat, nećemo se ženiti, nismo ni znali kakav je to ugovorni odnos!
    ma dajte...oženit će se a nakon par godina kad se budu razvodili neće im ni na kraj pameti pasti što je tamo ona teta pričala dok su bili mladi i zaljubljeni...

da, i mene zanima podatak za koji postotak ovakvo savjetovanje smanjuje stopu razvoda i u kojoj zemlji je to dokazano...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    možete li zamisliti situaciju u kojoj dvoje mladih, zaljubljenih i vjerojatno trudnih dođe na upis na brak u matično, odsluša savjetovanje ili pročita letak
    Nama je matičar kad smo došli po papire za sklapanje braka održao kratko predavnje o tome što znači sklopiti brak i koje su obaveze, prava i dužnosti, bilo je skroz zanimljivo i korisno, baš se toga sijećam i ne znam jel to inače običaj al eto mi smo to prije 11 godina dobili i bome čula sam stvari koje prije toga nisam nigdje čula npr. da je dobitak na lotu isto bračna stečevina (evo i muž mi se toga sijeća)

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa, ja mislim da ne bi bilo zgorega uključiti savjetovanje i informacije da npr pljuske i vrijeđanja nisu normalan dio braka i što u takvoj situaciji učiniti

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa to valjda treba uvesti već u OŠ, a pred brak, kasno je onda za to

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ili, što kaže ova vrsaljko -
    Primjerice, u slučaju razvoda braka para koji je svoj dom sagradio dignuvši kat na kući u vlasništvu suprugovih roditelja kreditom koji ona otplaćuje tek valja dokazati u prilično dugotrajnom sudskom postupku da je to bračna stečevina.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš me zanima kakvo savjetovanje tu može pomoći i tko će ga poslušati u fazi zaljubljenosti i vjere u living happily ever after.
    Puno više bi pomoglo da sudstvo bude brže i učinkovitije a procesi jednostavniji, da nema ni potrebe dokazivati da je bračna stečevina nešto što evidentno to jest - krediti i ulaganja u vrijeme trajanja braka svakako ulaze u bračnu stečevinu i ne znam zašto se svaki slučaj ponaosob mora vještačiti.
    Kao i obično, rješenja nekog problema traže se na krivoj strani.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mozemo se mi zgrazati koliko hocemo i sumnjati kakve su zapravo namjere zakonodavca, ali to nece izbristi cinjenicu da gomila ljudi nemaju pojma o vlasnistvu prije, za vrijeme i poslije braka, da u odredjenim okolnostima iz braka mogu izaci s gacama na stapu ili lijepo optereceni muzevim kreditom. Znam da to ne spada u sumnjivu ideologiju i pitanje je je li se u prijedlogu uopce na to i mislilo. Lako je nama obrazovanima.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A nije bas tako barbi. Kuma mi je odvjetnica i svasta tu bude. I ne radi se samo o neobrazovanima, jednostavno ti uopce me pada na pamet situacije koje ti zivot moze donijeti. A koji put ih donese. I svaki je slucaj za sebe. A zakon ih mora sto vise predvidjeti. A nikad nece sve. Nemogucnost usvajanja djeteta parovima koji su u vanbracnoj zajednici vidim vec kao sumnjivu ideologiju, kako kaze cokolada

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A nije bas tako barbi. Kuma mi je odvjetnica i svasta tu bude. I ne radi se samo o neobrazovanima, jednostavno ti uopce me pada na pamet situacije koje ti zivot moze donijeti. A koji put ih donese. I svaki je slucaj za sebe. A zakon ih mora sto vise predvidjeti. A nikad nece sve. Nemogucnost usvajanja djeteta parovima koji su u vanbracnoj zajednici vidim vec kao sumnjivu ideologiju, kako kaze cokolada
    To s nemogucnoscu usvajanja djeteta parovima u izvanbracnoj zajednici nisam uspjela pronaci u ovom prijedlogu.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Meni se kao rastavljenici baš čini korisnim to predbracno savjetovanje. Otvara golupcicima niz tema tehničke prirode koje često ljudima ne padnu na pamet. I mislim da država tu ne nastupa s pozicije Spriječimo razvode već s pozicije Dajmo im da vide što brak sve nosi u paketu...
    Ja osobno mislim da je ta izvanbračna zajednica tako mutna sad da mi nije jasno kako uopće funkcionira...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kako mislim da je izvsnbracna zajednica mutna?
    Pa ako su ljudi ozbiljni(h namjera ) zajednica funkcionira potpuno jednako kao i bracna.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa u pravnom smislu... Ono svaki zakon drugačije

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

upravo tako, neprihvatljivo je da za jedno tijelo koje odlučuje o nekom tvom pravu jesi, a za drugo nisi u takvoj zajednici. jedna bi trebala biti definicija i to u obiteljskom zakonu, ako prema njemu jesi u izvanbračnoj onda jesi i za porezne i mirovinske i nasljedne.....kao i brak - ili jesi u braku ili nisi.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Koliko sam shvatila Ljubicu Matijević-Vrsaljko, smisao promjena je upravo da se poboljsa definicija izvanbracne zajednice, odnosno da se usuglasi i da nestane mutila izmedju raznih zakona, nikako smanjivanje prava. Takodjer, ni ono za nemogucnost posvojenja nije tocno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •