Results 1 to 50 of 1433

Thread: Brak je OUT? Nije, nije...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Mima's Avatar

lukab, a kako se dokazuje izvanbračna zajednica? Jeste li je uopće negdje trebali dokazivati (kažeš npr. da ste dizali kredit).
    Recimo kad smo mi dizali kredit, obzirom da smo sudužnici morali smo donijeti vjenčani list.

Zuska's Avatar

Quote Originally Posted by Mima View Post
    lukab, a kako se dokazuje izvanbračna zajednica? Jeste li je uopće negdje trebali dokazivati (kažeš npr. da ste dizali kredit).
    Recimo kad smo mi dizali kredit, obzirom da smo sudužnici morali smo donijeti vjenčani list.
    Mi digli kredit za stan, izjava pred javnim bilježnikom.

Potpis na Sasu i Anledo.

Brak mi je kao formalna institucija potpuno nevažan, ne razmišljam o njemu, a nikad nisam ni sanjala sebe u nekakvoj vjenčanici. Ježim se od tradicionalnih svadbi i običaja i sebi ne bih to nikad priuštila.
    Srećom, obje naše familije su predivne i cool i nikad nas nisu tlačile oko vjenčanja ili nekih drugih običaja. Doduše, ne bi im imalo ni smisla

lukab's Avatar

Quote Originally Posted by Mima View Post
    Potpisali smo kod bilježnika potvrdu da smo u izvanbračnoj zajednici zato što je banka to tražila, ne traži svaka...

A za poreznu olakšicu ne znam, nije nam trebalo, ali znam da porezni zakon nije usklađen sa obiteljskim i na tu foru smo mi uspjeli izbjeći plaćanje poreza na kupnju stana - da smo vjenčani MD ne bi stan bio priznat kao prva nekretnina... porezni zakon ne priznaje izvanbračnu zajednicu kod plaćanja poreza na promet nekretninama... ali sam sigurna da će se to ubrzo promijeniti jer im je to velika rupa u zakonu kroz koju se mnogi provlače (uključujući i Bandića navodno...)

Zuska's Avatar

Quote Originally Posted by lukab View Post
    Potpisali smo kod bilježnika potvrdu da smo u izvanbračnoj zajednici zato što je banka to tražila, ne traži svaka...

A za poreznu olakšicu ne znam, nije nam trebalo, ali znam da porezni zakon nije usklađen sa obiteljskim i na tu foru smo mi uspjeli izbjeći plaćanje poreza na kupnju stana - da smo vjenčani MD ne bi stan bio priznat kao prva nekretnina... porezni zakon ne priznaje izvanbračnu zajednicu kod plaćanja poreza na promet nekretninama... ali sam sigurna da će se to ubrzo promijeniti jer im je to velika rupa u zakonu kroz koju se mnogi provlače (uključujući i Bandića navodno...)
    Pa nama priznali prvu nekretninu i nismo platili porez (prije 2 godien). Svi odnosi s bankom, porezno upravom i ostalim institucijama su nam potpuno isti kao i onima koji su u braku, nismo imali nikakvih problema.