Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1433

Tema: Brak je OUT? Nije, nije...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    lukab, a kako se dokazuje izvanbračna zajednica? Jeste li je uopće negdje trebali dokazivati (kažeš npr. da ste dizali kredit).
    Recimo kad smo mi dizali kredit, obzirom da smo sudužnici morali smo donijeti vjenčani list.
    Potpisali smo kod bilježnika potvrdu da smo u izvanbračnoj zajednici zato što je banka to tražila, ne traži svaka...

A za poreznu olakšicu ne znam, nije nam trebalo, ali znam da porezni zakon nije usklađen sa obiteljskim i na tu foru smo mi uspjeli izbjeći plaćanje poreza na kupnju stana - da smo vjenčani MD ne bi stan bio priznat kao prva nekretnina... porezni zakon ne priznaje izvanbračnu zajednicu kod plaćanja poreza na promet nekretninama... ali sam sigurna da će se to ubrzo promijeniti jer im je to velika rupa u zakonu kroz koju se mnogi provlače (uključujući i Bandića navodno...)

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisali smo kod bilježnika potvrdu da smo u izvanbračnoj zajednici zato što je banka to tražila, ne traži svaka...

A za poreznu olakšicu ne znam, nije nam trebalo, ali znam da porezni zakon nije usklađen sa obiteljskim i na tu foru smo mi uspjeli izbjeći plaćanje poreza na kupnju stana - da smo vjenčani MD ne bi stan bio priznat kao prva nekretnina... porezni zakon ne priznaje izvanbračnu zajednicu kod plaćanja poreza na promet nekretninama... ali sam sigurna da će se to ubrzo promijeniti jer im je to velika rupa u zakonu kroz koju se mnogi provlače (uključujući i Bandića navodno...)
    Pa nama priznali prvu nekretninu i nismo platili porez (prije 2 godien). Svi odnosi s bankom, porezno upravom i ostalim institucijama su nam potpuno isti kao i onima koji su u braku, nismo imali nikakvih problema.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •