Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1433

Tema: Brak je OUT? Nije, nije...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja mislim da cvijeta ima point. Dok sve štima, isto je (nakon tri godine, ili djeteta). Ako veza prestane štimat, čini se da postaje kompliciranije nego s dokumentom.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da cvijeta ima point. Dok sve štima, isto je (nakon tri godine, ili djeteta). Ako veza prestane štimat, čini se da postaje kompliciranije nego s dokumentom.
    Ispada da smo mi koji smo u braku manji romantičari od "izvanbračnih" jer smo se osigurali papirom

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Ispada da smo mi koji smo u braku manji romantičari od "izvanbračnih" jer smo se osigurali papirom
    fakat, što je sigurno, sigurno je.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    fakat, što je sigurno, sigurno je.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naravno, ima puno romantike u stavu "ne treba nam papir". (Nisam ironična, ako tako zvuči.)

Ja isto nikad nisam maštala o vjenčanju niti o vjenčanici. Kad u američkim filmovima to kažu kao činjenicu (da svaka curica o tome oduvijek mašta), meni od kolutanja samo što ne ispadnu oči. Zapravo, iznimno sam zaljubljive prirode i uglavnom sam maštala o ljubavi. Brak mi je tu bio samo smetnja, jer moja mašta se nije zadržavala na jednoj ljubavi tijekom života.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naravno, ima puno romantike u stavu "ne treba nam papir". (Nisam ironična, ako tako zvuči.)

Ja isto nikad nisam maštala o vjenčanju niti o vjenčanici. Kad u američkim filmovima to kažu kao činjenicu (da svaka curica o tome oduvijek mašta), meni od kolutanja samo što ne ispadnu oči. Zapravo, iznimno sam zaljubljive prirode i uglavnom sam maštala o ljubavi. Brak mi je tu bio samo smetnja, jer moja mašta se nije zadržavala na jednoj ljubavi tijekom života.
    Ha,ha,ha
    U dobi od 21 godinu imala sam seficu koja je volela proricanje buducnosti ( ne pitajte ) i tako je meni jednom prilikom njezina gospoda pogledala sto me ceka .
    i kaze ona meni vidim ti ranu udaju iz ljubavi . Pa to je rano , vicem ja .
    vidite li jos koji brak u zivotu , pitam ( a sto drugo mi preostaje ako se udam rano )?
    kaze ona - vidim .
    Naculim ja usi .
    -vidim jos jedan , ali sa ovim istim ako se rastanete. Pa je bolje da se i ne rastajete ako dode do krize .
    Posljednje uređivanje od sirius : 19.09.2013. at 10:29

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pa je bolje da se i ne ne rastajete ako dode do krize .
    Što me podsjetilo na dokumentarac "U braku sa švicarcem" - bračni par u teškoj krizi, ali si zbog bolesne rate kredita ne mogu ni razvod priuštiti.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A meni to uopće ne zvuči nužno romantičnije...

Ako gledamo s druge strane, romantičnije je napraviti neki ritual, nešto simbolično gdje ćeš okupiti ljude koje voliš i napraviti nekakvo "obećanje", mogli bismo reći i leap of faith...

Ali sve je to zapravo trla baba lan, zato ni meni nema smisla ovo "svatko ima pravo izabrati svoj put", jer put je zapravo isti, ovo su mi sve onako, mašnice sa strane.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

zato ni meni nema smisla ovo "svatko ima pravo izabrati svoj put", jer put je zapravo isti, ovo su mi sve onako, mašnice sa strane.
    Zovi to kako želiš, ali činjenica je da prije 100 ili 50 godina nije bilo mašnica, bila je jedna mašna i bila je obavezna.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Zovi to kako želiš, ali činjenica je da prije 100 ili 50 godina nije bilo mašnica, bila je jedna mašna i bila je obavezna.
    mislim da se ne kužimo.
    recimo da je danas brak obavezan. i da vanbračne zajednice nemaju ista prava.
    što bi se tebi, realno, u životu promijenilo?
    osim što bi morala unić kod matičara i potpisati neke papire.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da se ne kužimo.
    recimo da je danas brak obavezan. i da vanbračne zajednice nemaju ista prava.
    što bi se tebi, realno, u životu promijenilo?
    osim što bi morala unić kod matičara i potpisati neke papire.
    Pa to što ne moram mi se više sviđa od onog da moram

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •