Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1433

Tema: Brak je OUT? Nije, nije...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se. osim ovog zadnjeg. ovo zadnje, u bilo kojoj varijanti, ipak ne bih nazvala klišejom, nego romantikom
    Pa može i romantika, ali onda je i jedno i drugo romantika ( ibose noge i štikla), svakome prem ukusu...A kad jedno prozoveš klišejem (štiklu), onda stvaraš neki vrijednosni sud. Zašto ne bi bilo romantično da žena mašta od djetinjstva o svom vjenčanju, haljini i princu...?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Pa može i romantika, ali onda je i jedno i drugo romantika ( ibose noge i štikla), svakome prem ukusu...A kad jedno prozoveš klišejem (štiklu), onda stvaraš neki vrijednosni sud. Zašto ne bi bilo romantično da žena mašta od djetinjstva o svom vjenčanju, haljini i princu...?
    De gustibus. Onima iz serije o nerdovima je romantično kad zajedno riješe neki matematički problem.

Vezano za papir i "sklapanje braka", meni je teško razumjeti da eto... sad neki odnos preko noći evoluira i jučer su bili neozbiljni, a danas su ozbiljni, ko na sklopku, jer su podastrijeli dokaz i danas nisu više ti neki od jučer. Zato mi je to neprirodno, nijedan odnos ne evoluira tako... plop. Na razini simbola - a simboli su dogovorena značenja, nekim narodima glavom gore-dole znači ne, drugima da.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    De gustibus. Onima iz serije o nerdovima je romantično kad zajedno riješe neki matematički problem.

Vezano za papir i "sklapanje braka", meni je teško razumjeti da eto... sad neki odnos preko noći evoluira i jučer su bili neozbiljni, a danas su ozbiljni, ko na sklopku, jer su podastrijeli dokaz i danas nisu više ti neki od jučer. Zato mi je to neprirodno, nijedan odnos ne evoluira tako... plop. Na razini simbola - a simboli su dogovorena značenja, nekim narodima glavom gore-dole znači ne, drugima da.
    Ma daj, sad ga baš banaliziraš.
    Jasno je o čemu se (u načelu) radi: o spremnosti na predanost.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih bila ništa više predana da sam potpisala papir, no mogu reći da sam puno predanija otkako imamo djecu. I srećom, imala sam tu slobodu da sam ih mogla roditi bez da stupim u formalni brak.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih bila ništa više predana da sam potpisala papir,
    Ajoj...
    Pa ne treba se valjda stalno ograđivati. Odgovarala sam ini na konkretni post, nisam uspoređivala brak s ili bez papira.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ajoj...
    Pa ne treba se valjda stalno ograđivati. Odgovarala sam ini na konkretni post, nisam uspoređivala brak s ili bez papira.
    Ma ne zamjeri, inače sam prilično defanzivna osoba, stalno se nešto branim...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, o tome se radi. A da ga banaliziram - ja to tako ne vidim. Meni je banaliziranje hoće li se papir o potvrdi spremnosti na predanost potpisat prije ili poslije rođenja djeteta, govorimo o plus-minus godini dana, u odnosu za koji se nadamo da će trajat bitno dulje.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, o tome se radi. A da ga banaliziram - ja to tako ne vidim. Meni je banaliziranje hoće li se papir o potvrdi spremnosti na predanost potpisat prije ili poslije rođenja djeteta, govorimo o plus-minus godini dana, u odnosu za koji se nadamo da će trajat bitno dulje.
    Slažem se, ali to je ipak s druge teme.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Slažem se, ali to je ipak s druge teme.
    Po meni, to je ta the tema. Cjepkajući temu u manje komade, bit se ne dira, ostaje "modna rasprava" stila "volite li ovako/ili onako", bez dubinskog "zašto" to voliš ovako/onako, što ti to znači.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.09.2013. at 15:53

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa, između, ostalog, živimo i u simboličnom poretku.

Isto tako slavimo rođendan na određene datume, a nije da smo baš točno na taj dan ostarili jednu godinu, već starimo kumulativno itd. :đavolji odvjetnik:

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    naravno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •