Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1433

Tema: Brak je OUT? Nije, nije...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku

Sve to ne dotiče bit, a bit je da se brak ili kao se to god zvalo - jednostavno mijenja. To je bit priče, i zato raspravljamo o tome "što je brak" i .
    Brak se ne mijenja, mijenjaju se stavovi ljudi o tome hoće li stupiti u brak ili ne, a brak će uvijek biti institucija dvoje ljudi koji po zakonu imaju to i to...i još bitnije savez dvoje ljudi pred Bogom i naravno bezuvjetna predanost jedno drugome. Jedino je stvar u tome što je danas puno više izvanbračnih zajednica nego prije 20-30 god.

Slažem se s vertex, tu se radi o spremnosti na predanost.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    Brak se ne mijenja, mijenjaju se stavovi ljudi o tome hoće li stupiti u brak ili ne, a brak će uvijek biti institucija dvoje ljudi koji po zakonu imaju to i to...i još bitnije savez dvoje ljudi pred Bogom i naravno bezuvjetna predanost jedno drugome. Jedino je stvar u tome što je danas puno više izvanbračnih zajednica nego prije 20-30 god.

Možda bi bilo dobro malo naglasiti činjenicu da ima nas kojima formalni brak nije važan sa vjerskog stajališta, možda smo zato tako "olako" (zasad) propustili taj vlak zvan "vjenčanje".
    Netko je - čini mi se na 3.strani topica - rekao "de gustibus"...
    Ono što je meni osobno važno jest da me se ne gleda manje vrijednom majkom i ajmo-me-nazvati-suprugom zato što nisam formalno udana.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku
    Možda bi bilo dobro malo naglasiti činjenicu da ima nas kojima formalni brak nije važan sa vjerskog stajališta, možda smo zato tako "olako" (zasad) propustili taj vlak zvan "vjenčanje".
    .
    po meni ovo još najbolje odgovara na ovu temu.

mislim da je malo onih koji se ne žene radi nekih principa. ono, imamo kredit, djecu, stan, režije...al smo ludi i otkačeni pa se nećemo ženiti.

jednostavno, obzirom na sve, olako propuštaju taj vlak zvan "vjenčanje".

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    po meni ovo još najbolje odgovara na ovu temu.

mislim da je malo onih koji se ne žene radi nekih principa. ono, imamo kredit, djecu, stan, režije...al smo ludi i otkačeni pa se nećemo ženiti.

jednostavno, obzirom na sve, olako propuštaju taj vlak zvan "vjenčanje".
    MM i ja smo često razgovarali kakvo bi bilo naše vjenčanje kada bismo se odlučili na njega, imamo sve isplanirano, samo eto ne pritišću nas obitelji, financije, religijsko uvjerenje, pa eto "divljamo u divljem braku".
    Zasad nam ništa ne fali.
    Tko zna što će biti sutra.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

.
    kako možeš reći da se ne mijenja? itekako se mijenja. a bome ni ovaj pred bogom nije ono što je nekad bio.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    kako možeš reći da se ne mijenja? itekako se mijenja. a bome ni ovaj pred bogom nije ono što je nekad bio.
    Ne razumijem, kakav je to brak pred Bogom nekad bio?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To je naša suštinska razlika - o tome mijenja li se brak ili se mijenjaju stavovi ljudi ući i li ne.

Po meni - brak se mijenja.

Evo primjera - nrp., ja sam u braku, a to uopće nije savez pred Bogom, a mi smo sklopili brak pred ... a čak 16 godina... pa sad.... tko poriče promjene ? S državom problema nemamo - normalno nas priznaju da je to naše - baš brak, matičarka.. potpisala - imamo i papir .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.09.2013. at 16:09

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •