Beti3 prvotno napisa
vertex ja se baš slažem sa tvojim stavovima na ovoj temi. I ova usporedba sa titulom. Zalud nekome svi položeni ispiti u indexu, ako nije diplomirao. Mislim, kad već uspoređujemo. Sve taj zna, sve je odslušao, ali...papir fali. Tako ja to nekako shvaćam. Sklapanje braka je kao diploma. Dokaz da trud nije uzaludan. Ma, nije uzaludno živjeti zajedno bez vjenčanja, nikako nije, nego, nekako, kao da je točnije, sigurnije, potvrđenije, ako je službeno.
Gledajući ljude oko sebe koji nisu vjenčani, pričajući s njima, došla sam do zaključka (no, nije to neki reprezentativni uzorak, nekoliko parova) da jedan od njih nije baš zadovoljan postojećim stanjem, ali baš zato što voli ovog drugog, pristaje na vanbračnu zajednicu, iako bi ustvari htio vjenčanje. I to miješano, negdje ženski, negdje muški dio para. Znam slušati kad mi se netko povjeri i ponekad saznam i ono što, možda, ne bih trebala čuti.
Ta ljubav je čudna stvar, svašta smo u stanju za nju učiniti.
S druge strane neću glorificirati brak, jer ih ima svakakvih, dobrih, ali i duboko loših.
Još uvijek mi se čini da je IN, i da je veći postotak onih koji se odlučuju na vjenčanje, nego onih koji ne.