Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1433

Tema: Brak je OUT? Nije, nije...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Carmina406 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sigurno neću biti taj netko samo mi i dalje nema smisla ono sta mi ni maloprije nije imalo smisao..al eto,nekome valjda ima.

Meni etikete ne znače ništa. Izasao ti iz veze s etiketom razveden ili single ili kakogod vjerujem da je osjećaj isti. Samo su mi neke "bitke" nejasne. Netko se bori za pravo na bračnu zajednicu ili da barem ima prava ista kao i ljudi u braku. Dok se netko tko ima ta prava bori da nema papir koji "dokazuje" da je u bračnoj zajednici ali da zadrzi sva prava kao da ima papir. I tako. Al ok. Nemoram ja u svemu vidit smisao
    Meni su tvoja pitanja na mjestu.

Prvo, sva tri tipa zajednice (reg partnerstvo, vbz, bz), meni su tek registrirane zajednice. Neki činovnik tamo negdje, drži u ruci fascikl s brojkama koliko je parova ovih, onih i trećih. Je li u redu da mi vanbračni ostvarujemo prava, a nismo imali strpljenja za jedan dan papirologije? Treba pogledati suštinski. Zbog čega se točno daju prava? Zbog prirode odnosa ili zbog vrijednog obavljanja formalnosti? Ima li par poreznu olakšicu zato jer odgajaju dijete, koje je ljudski resurs za društvo u širem smislu, ili zbog toga što su papire potpisivali? Zbog čega samci nemaju pravo na, ne znam, kredit? Jer je veća vjerojatnost da će u slučaju poteškoća par uspjeti otplatiti, dok samac već nešto teže. Nije potpis razlog kreditiranja.

Drugo pitanje, da sam katolik (a bila sam nekad), onda bi mi svaki sakrament jednako vrijedio. Govorim za sebe.
    Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ipak, s obzirom da mi po običaju ponešto nije dovoljno jasno, pitaću neuvijeno: da li smatrate da je odnos dvoje ljudi koji nisu zakonski venčani nužno uvek manje kvalitetan nego odnos ljudi koji to jesu?
    Tj. da li su nevenčane zajednice sa decom na bilo koji način- moralni, emotivni, zakonski itd, itd., manje vredne od onih ozakonjenih?
    A, eto vidiš, mi se ne predajemo, osim seksualno.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 10.02.2016. at 20:09

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •