Zašto slatkim vrhnjem? Meni to ko sirovo meso u bureku...dolega prvotno napisa
Zašto slatkim vrhnjem? Meni to ko sirovo meso u bureku...dolega prvotno napisa
man` se bureka...
I šta sam se ja onda trudila uključiti mala slova...?![]()
MM danas napravio musaku od krumpira i mljevrnog mesa + zelena salata; to me fino dočekalo kad sam se vratila sa pregleda AS![]()
zato što ne volim kiselo,a i od slatkog dobe lijepu koricu.Janoccka prvotno napisa
ova sitna slova nemrem pročitat
A zašto ne vrhnje za kuhanje?
Meni je slatko vrhnje samo za kolače i ne mogu ga zamisliti igdje drugdje.... kao ni ono što piše sitnim slovima...
slatko vrhnje od dukata ili vindije nije zaslađeno pa ne mora biti samo za kolače.nekad ga ubacim i u saft ako nemam onog za kuhanje.
daj sad prevedi ono što si napisala sitnim slovima jerbo se mučim ko budala.
Ne smijem![]()
Ma ne mogu ja to staviti ako piše da je slatko...
stisni na quote i pročitajdolega prvotno napisa
![]()
hvala andrea![]()
janoccka,razlika je velika.
Danas pileća juha i piletina iz juhe, šparoge s jajima.
Na večer dolaze prijatelji pa radim muffine sa špinatom i sirom, sa provansalskim travama i pršutom i sirom. Da bar imam više kalupa!![]()
kod nas danas; zdinstala mladi luk i mrkvu, na to celer, peršin, grašak, krumpir (sve nakockano) i piletina; zalila sa vodom i skuhala, a na kraju ukuhala noklece
čisto solidno mi ispalo![]()
MM pravi rostilj - ombolo, cevapcici, tikvice. Uz to ajvar, luk i kajmak.
mi planinarili i jeli sendviče.
ali nas je sveki dočekala s juhom, pohancima i rizi-bizijem![]()
pljeskavice koje sam ja mijesila. uz to krumpir s tikvicama na lešo i zelena salata. jučer sam radila onaj krumpir u pećnici na podlozi od griza i brašna (recept od cekane, čini mi se). neumjerena, krumpira sam složila više od jednog sloja pa je malo izgubilo na hrskavosti. ali sam posula slojem ribanog sira i zalila bioaktivom pomiješanim s 2 jaja. fino.
Aleta, pokrepat ce ti cool bakterije (iz Bioaktiva) ako ih budes peklaaleta prvotno napisa
![]()
Jučer je bila povrtna juha (mrkvica, grašak, celer, poriluk, peršin, prokulice, karfiol) s rezancima, gavellino, mlinci, zelena salata i mramorni kolač za desert.
Danas su ostanjki!![]()
A moj jučerašnji ručak, završio u smeću.
Radila sam pileću juhu i pekla u pećnici piletinu u povrću(krompir, paprika, rajčica, luk). Samo u svom soku i bez kapi masnoće. Kad sam vadila iz pećnice, izvukla mi se rešetka iz jedne vodilice i nisam uspjela uhvatiti dobro ručke od protvana. Palo mi je sve na pod, onako kipuće. Imala sam i po nogama. Na svu sreću nisam prošla s jakim opeklinama. Ali, sve se naravno izvrnulo naglavce, mesa i priloga je bilo posvuda, po elementima, po cijelom podu, po zidovima. Morala sam strugati špahtlom nakon što sam pola sata sve kupila okolo.
Na kraju smo otišli u Mercator po ručak.
Jučer skuhani ručak za na posao. Varivo od kelja, popečci od prosa i quinoe sa tofuom.
Super je ispalo.
Petak, kako sam i rekla, kuhani mladi krompir s mladim sirom, mileramom i vlasickim sirom.
Subota: chilli con carne (po receptu od Dille) - genijalno!
uz to lukmira s mladim lukom.
Nedjelja: pureci batak zapecen u rerni, uz to tortelini sa sirom (hvala Barilla), tikvice u blagom sosu od paradajza, uz to zelena salata i mladi luk s acetom basilicom.
Danas, poooojma nemam.
kod nas danas grah.
Krem juha od cvjetace i riza, ako uspijem napraviti onu s patlidzanima, a ako ne onda sa satarashom. I sarena salata.
LeaB, ajde napisi kako radis popecke od prosa. Ja sam manijak za popecke.
Skuhaš proso. (dodala sam i quinou, može i bez)anchi pp prvotno napisa
2/3 šalice je dosta. ( 8 komada dobiješ)
Češnjak
Žlica tamarija (ili nekog drugog začina po želji, sol...)
4 šnite (debele 2-3 mm) dimljenog tofua
2 žlice brašna (crnog)
Malo integralnog brašna u kojeg ih na kraju uvaljaš.
Sve pomješaš i oblikuješ šnicle. Uvaljaš u btašno i na vruće ulje. Kad potamne gotovi su.
Ja sam ih radila od ostataka prosa.
Ja danas radila brzinski ručak. Pileća juha od jučer, eier nokle i salata od matovilca. Sama sam ga išla brati na livadu pokraj naše vikse.
Danas smo imali francuski krumpir i zelenu salatu
danas- poriluk varivo
sutra- štrudla od jabuka
danas brzinski - juha od rajčice, piletina na grilu, kuhani krumpir, tikvice i jaje s maslinovim uljem.
sutra - nema kuhanja, jupiiii, odoh kod mame na ručkić![]()
Kaj samo to?andrea prvotno napisa
![]()
Ja ću napraviti pitu od poriluka.
ma, kad radim i ručak i kolač to onda traje cijeli dan, jerbo nisam baš spretna![]()
ivancica prvotno napisa
![]()
hebeš ručak,glavno da je tebi dobro.
ja sam danas sve zbrda zdola.
dinstala sam teletinu,pa napravila sataraš,pa mi to bilo malo i-skuhala tijesto (kao prelit ćemo satarašem) i pomfrit.
onda,kupila jagode koje su do doma postale kašaste pa sam morala napraviti kolač.
biskvit po janocckinom,a krema po receptu ivančice.mljac
Ivancice :shock:
Drugi put preskči prvi dio i odmah van na ručak....
ne,biskvit je s jogurtom,a krema s pudingom.andrea prvotno napisa
Pileća juhica.
Mašnice sa kockicama piletine, lukom, paprikom, tikvicama i kukuruzom u vrhnju za kuhanje.
Zelena salata.
danas ništanci s gledancima
ovih dana slabo sta kuham. Mama je preuzela ulogu kuharice :D
Danas je brodet, spinat i krompir salata.
šta ti nisi danas u bolnici?
A receptdolega prvotno napisa
![]()
Mljacdolega prvotno napisa
![]()
a za desert oblizeke :juuuhhuu:
Kad smo ja i sestra bile male nasjele smo na tu foru, tata nas je zvao doma iz parka jer je vec padao mrak, a mi se nismo dale. Pa je rekao 'idemo doma jesti oblizeke'; tata sta ti je to; to je nesto jako jako fino ... krenuli veselo doma, tata nas sjeo za stol, stavio sarene tanjurice, a nas dvije gledamo i sline nam cure u iscekivanju misterioznog jela ... tako jedno par minuta i pita nas tata jesu fine oblizeke?; nas dvije u cudu ?!?! gutamo slinu, a tata se smije 'tata vas malo zafrkava'
pa i od Bosanke, previše je!snorki prvotno napisa
koja kombinacija?!
majke ti, šta ti zoveš brodetom?
i ja se čudim![]()
apri, kako je ispao soja-umak od vode?
ja donijela kantu soja-bolonjeza (sa suncokretom) pa dijelim po uredu...
nikako, nije to za danas!
osim toga, tek sam ušla u kuću.
ajme, danas je utorak...![]()
ubilo me ovo vrijeme, sva sam izgubljena.
(trebala si onda doći po bolonjez!)
neka...
mi danas bržolice i brokulu na lešo.
(ako uopće budem mogla jesti... OPET sam pojela sva Orkina čokoladna jaja i svaki dan ih moram nadomještati! Da barem proizvedu neko manje pakovanje)
Samo ti leširaj![]()
kupi kinder... komad 7kn, neće ti pasti na pamet da ih proždrešapricot prvotno napisa
![]()