Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 151 to 189 of 189

Thread: Što danas kuhate? (28. dio)

  1. #151

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    258

    Default

    kriziram s pušenjem i pojela bih kuću. čitam vaše buduće ručkove i cure mi sline. a na sve to se nadovezuje opojni miris pečene janjetine s mladim krumpirima i sve to u ružmarinu i mediteranskim začinima, s rikulom za salatu, koji se širi iz kuhinje - po receptu MM.
    otkako mazohistički svakodnevno čitam "što ste danas kuhale", počela sam tamaniti jaja od čokolade što nisam radila nikad. sve dajem za hranu.

  2. #152
    Mirta30's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    1,966

    Default

    gulaš (ostao od subote) i njoke

  3. #153
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by maria71
    a gdje je pečenje?
    nema kod nas svaki dan mesa, to je dosadno.

    jučer je bila pileća juha i piletina i povrće na lešo.
    danas onda nešto pečeno, ali bez mesa.
    sutra... nempojma, mogla bih neku rižu s nečim. s nečim morskim, npr.

  4. #154

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    AgRaM
    Posts
    2,692

    Default

    Danas marokanske tikvice

  5. #155
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Danas, svakojake grahorice i leću.
    Opet bez mesa.
    Sa češnjakom i maslinovim uljem.
    (kuham bijeli i crveni grah, slanutak i leću, stavim na kraju i mljeveno laneno sjeme i sezam. i lovorov list, obavezno)

  6. #156

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Quiche Lorraine i kao prilog salatu od rige i mini paradajzica ...

  7. #157
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Snicle od sejtana, restani krompir i salata

  8. #158
    Mirta30's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    1,966

    Default

    danas bila purica z mlincima
    sutra varivo od korabice i ..... + ostaci purice

  9. #159

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    AgRaM
    Posts
    2,692

    Default

    Jučer za mm pileći rižoto,a za mene rižoto sa tikvicama.Danas mahunice

  10. #160

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default

    raštika sa suvim
    jučer imala paket smrznutih plodova mora i gotovu šalšu, pa napravila toć i polili manistru
    danas nemam pojma, ali vjerovatno ćemo razno povrće i šnicele

  11. #161
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ja ću danas juhu od kukuruza
    smeđe tijesto
    bolonjez
    salatu od rajčica i krastavaca

  12. #162

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    ja ću danas juhu od kukuruza
    smeđe tijesto
    bolonjez
    salatu od rajčica i krastavaca
    molim pojašnjenje..juha od kukuruza i smeđe tijesto ? helou, risipi

  13. #163
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    juha od kukuruza: konzerva kukuruza i malo vrhnje za kuhanje.
    kukuruz smiksaš štapnim mikserom, staviš vrhnje, vode koliko ti treba i začiniš. kad provri, gotovo je.

    ma smeđe tijesto je integralna tjestenina. umjesto običnih špageta sa bolonjez-umakom.

  14. #164
    Osoblje foruma srecica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    ispod površine
    Posts
    2,651

    Default

    Ponedjeljak: juneca juhica, lazanje i brdo zelene salate.
    Jucer: blitva, kus kus i tuna.
    Ovo nam je bila trenutna inspiracija ... blitva skuhana na pari, na tavi malo maslinovog i cesanj cesnjaka prerezan na pola zagrijali, ubacili namoceni kus-kus, dodali blitvu. Posluzeno uz tuna filet iz konzerve. I bas je bilo mljac, a gotovo za cca 25 minuta (ukljucujuci ciscenje i pranje blitve).

    Danas cemo tko sta stigne jer radimo svakako ...

  15. #165
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    e, ja ti tako radim sa rižom i špinatom.

  16. #166

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Tortille s rigom, piletinom, svjezom salsom i umakom od vrhnja. Danas ugadjam svojem muzu

  17. #167
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    maxime, može malo detaljnije?

    o tortillama, ne o ugađanju mužu! :D

  18. #168

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default

    Quote Originally Posted by ms. ivy
    maxime, može malo detaljnije?

    o tortillama, ne o ugađanju mužu! :D
    može oboje, možda daš koju dobru ideju

    btw, otvorija mi se apetit nakon priče o dijeti..mi ćemo piletinu u vrhnju s gorgonzolom i blitvu lešo

  19. #169
    Osoblje foruma srecica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    ispod površine
    Posts
    2,651

    Default

    Apri super kombinacija.
    Mi cemo danas juhu od paradajza, filetino (ili kak se vec zove ona piletina na stapicima), salatu od krastavaca ... MM kuha

  20. #170
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    mi danas puretinu na naglo i salatu od mrkve, korabe i paprike.

  21. #171

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Ah naravno moze, nije neka znanstvena fantastika (ni tortille a niti ugadjanje muzu )

    Sastojci:
    - Gotove tortille (ovisno o apetitu velike - 4 u pakiranju ili male - 8 u paketu)
    - Pileci file
    - Kiselo vrhnje
    - Limeta
    - Feferona (po zelji)
    - Svjezi korijander
    - Luk
    - Paradajz
    - Riga
    - Sir
    - Avocado (zreli)
    - Papar s lemon grasom (po zelji)
    - Malo svjezek cesnjaku (moze i u prahu - manje je intenzivan ukus)
    - Limeta
    - Persun
    - Riga

    UMAK OD VRHNJA- U zdjelici izmuckati kiselo vrhnje i dodati soli, papar, nasjekani cesnjak i malo soka od limete (moze i limun)

    SALSA- Paradajz narezati na sitne kockice
    - Dodati sitno narezani luk
    - Dodati naseckani persun i korijander i cili feferonicu
    - Za kraj dodati malo soka od limete (ide super s feferonom i korijanderom)
    - Salsu ne solim da paradajzici ne bi pustili previse soka

    RIGA- Dobro oprati i staviti da se isjedi

    SIR
    - Naribati i staviti u zdjelicu

    MOLE- Ocistiti ovakoda i narezati na kockice
    - Avokado s blenderom izmjestati u glatku pastu i odmah dodati sok od limete (avokado jako brzi pocrni)
    - Posoliti i popapriti

    PILETINA- Piletinu narezati na sitne kockice i po zelji posipati s paprom s lemon grasom (ne soliti!)
    - Kockice piletine isprziti na tavu i nakon przenja malo posoliti

    Tortille se polako na tavi komad po komad griju i svatko si ju za stolom napuni sa prilozima.

    Jos ako padne buteljka dobrog Cilejanskog kaberneta

    Malo sam oduzila ali ste dobile sto ste trazile

  22. #172

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    danas: paradajz juha i odresci kunića + rizibizi
    sutra: varivo od crvene leće i povrća /upravo krčka../

  23. #173

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by anek
    varivo od crvene leće i povrća /upravo krčka../
    ..i odkrčkalo i taaaaako je prefino, da bi vam sad najrađe svima podijelila zdjelice ko u oprah showu da svi probate

  24. #174
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    mi danas ništa!
    idemo na promociju, pa su nam rekli da ne jedemo...

  25. #175
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    Quote Originally Posted by anek
    ..i odkrčkalo i taaaaako je prefino, da bi vam sad najrađe svima podijelila zdjelice ko u oprah showu da svi probate
    podijeli recept , baš imam doma leće za potrošiti.

  26. #176

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    ivy, ovako:

    mrkvu i celer i jedan krumpirić izrežeš na kockice i prodinstaš na maslinovom. zaliješ s malo vode i dodaš leću, pustiš da krčka dok se leća ne skuha. posoliš i začiniš po želji, ja sam jučer dodala i nasjeckanog peršina i malo prosa.

  27. #177

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by anek
    ivy, ovako:

    mrkvu i celer i jedan krumpirić izrežeš na kockice i prodinstaš na maslinovom. zaliješ s malo vode i dodaš leću, pustiš da krčka dok se leća ne skuha. posoliš i začiniš po želji, ja sam jučer dodala i nasjeckanog peršina i malo prosa.
    ..i nadolijevaš vodom, ovisno kolko gusto/rijetko jelo želiš.

  28. #178
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    anek, onda ne bacis prvu vodu od lece?

  29. #179
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    dakle sutra varivo od leće i kokoš kocke!

  30. #180

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by ivarica
    anek, onda ne bacis prvu vodu od lece?
    ne :?

    pa nikad ne bacam...crvena leća mi se skuha za čas i to je to. voda ostaje.

  31. #181
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    ja bacim, cim provri.

  32. #182

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by ivarica
    ja bacim, cim provri.
    zašto?

  33. #183
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ni ja ne bacim.
    i bas sam u utorak, kad sam kuhala, razmisljala je li i to lose, kao i kod graha :?

  34. #184
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    tako radim sa svim leguminozama. da ne napuhuju.

  35. #185
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    aaa, ti to zbog toga?
    pa ja samo ubacim 2-3 lovorova lista i nema napuhavanja...

  36. #186
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    ja stavim 1 lovorov list, skuzila sam da ljudi polude od njega.

  37. #187

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by ivarica
    tako radim sa svim leguminozama. da ne napuhuju.
    ..ja grah namačem u vodi dan, dva prije kuhanja i tu vodu bacim /isto ništa ne bacam kod kuhanja/, ali ovu od leće ne, i ne napuhnemo se..

  38. #188
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    anek, vi ste svi tako mršavi... da ni ne skužite kad se napuhnete :/

  39. #189
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    ma daj; ja ne bacam vodu od leće, dam djetetu jesti i ništa mu ne bude. doduše, taj može čavle jesti...

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •