Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Problemi sa zubima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Problemi sa zubima

Imam uzasno osjetljive zube. Sta mogu uraditi osim premazivati ih fluorom? U biti, posebno mi je osjetljiv jedan zub, za koji mi je zubarka rekla da ne mogu nista uraditi osim vaditi zivce van (kao krajnju opciju). I mazati fluorom.
    Drugi problem je da imam zub kojem su povadjeni zivci. Dva puta isla na vadjenje. I taj zub je jos uvijek dosta osjetljiv. Tu i tamo bas zaboli. Meni se ne ide i treci put na ciscenje tih nervnih kanala, a nemam pojma u cemu je problem. Zubarki isto nije jasno jer bi to trebao biti mrtav zub. :?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

a da možda promijeniš zubara?
    možda griješim, ali logično mi je da, ako ti netko izvadi živac iz zuba, taj zub više ne osjećaš.
    ima ona neka pasta za osjetljive zube i desni, sad se ne mogu sjetiti kak se zove...
    a da piješ možda kalcij?

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Problemi sa zubima

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Drugi problem je da imam zub kojem su povadjeni zivci. Dva puta isla na vadjenje. I taj zub je jos uvijek dosta osjetljiv. Tu i tamo bas zaboli. Meni se ne ide i treci put na ciscenje tih nervnih kanala, a nemam pojma u cemu je problem. Zubarki isto nije jasno jer bi to trebao biti mrtav zub.
    Ovo se zove loše ispunjen kanal, tj. kanali. Živci su loše počišćeni, odnosno, nešto je ostalo. U tom slučaju se vrši revizija punjenja, a bilo bi dobro kad bi otišla nekom drugom stomatologu. Napravi i snimku čeljusti kako bi se vidjelo u čemu je stvar.
    Problem bi mogao biti i drugi - refleksija boli. Zapravo ti smeta nešto drugo, ali ti se čini da je upravo taj zub. I opet treba učiniti rendgensku snimku kako bi se lokalizirao problem.
    Sve u svemu, rendgen ti ne gine, a toplo preporučujem i pormjenu zubara.

Sretno i nadam se da će ti problemi brzo proći!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A gle, zena je to snimala. Dva puta vadila punjenja i sve cistila pa ponovo plombu stavljala. Lijek drzala zadji put dva tjedna. Zube u okolini sve pregledala i ispopravljala. TAko da ni ona nema pojma sta bi to moglo biti. Nekako mi se ne ide kod novog zubara jer onda moram ponovo placati tu bijelu plombu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam pojma jel bi pijenje nekih pripravaka pomoglo. :?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

meni je osjetljiv zub koji mi je devitaliziran prije možda četiri mjeseca.
    do sad me bolio kad grizem, a sad je osjetljiv na toplo i hladno.
    da li da se brinem?
    ne volim ići na kontrole kod zubara :/ , a morat ću. da li da mijenjam zubara?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li ti je nakon punjenja prekontrolirala rendgenski koliko je dug kanal? Da li ti je nasla sve dijelove korijena?O kojem se zubu radi?
    Nekada se zna dogoditi da se pogrijesi u kanalu i napravi dodatni , a pravi ne nade. To se meni dogodilo. Medutim moj zubar je skuzio na kontrolnoj rendgenskoj snimci koju radi s iglama u korijenima koje kasnije zamjenjuje s punjenjem. To punjenje izgleda zapravo kao crvena slamcica koja ne smije biti duza od izmjerene duzine kanala. Ako je duza bode u zivi dio zivca na vrhu kanala korijena, a ako je kraca onda na toj razlici do zivog djela nastaje kronicna upala koja se takoder javlja bolom. Sto je kod tebe prisutno, ne znam, ali nesto je. Zato pitam da li je provjerila izmjerene kanale s iglama s rendgenskom snimkom?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

nije provjeravala rentgenski
    radi se o gornjoj četvorci

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cetvorka ima jedan korijen.
    Zapravo pitala sam i tebe truba i Zoranu? Normalno mrtvi zubi ne reagiraju na nista ako je dobro rijesen korijen. Ne znam samo da li se te cjevcice vide na rentgenu, cini mi se da se ne vide, nego se vide samo metalne igle po cijoj izmjernoj duzini prereze tu crvenu cjevcicu koja kasnije puni zub. Sto znaci da se kasnije bas i ne vidi na rentgenu da li je cjevcica preduga ili prekratka. U svakom slucaju zub ne bi trebao reagirati.
    Pitanje, da li vam je zub devitaliziran pod anestezijom ili bez anestezije?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

s anestezijom. prije četiri mjeseca kak sam već napisala. možda prođe?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tesko ce proci.

Idi nekome tko to provjerava s rendgenom.

Ovo sam sve naucila jer su mi i sestra i tata dosli popravljati zube i stavljati navlake na gornje zube pa sam ja sjedila u ordinaciji i prevodila i to je bilo kad se sve zbroji sigurno dvadesetak puta. Mozes misliti koliko je bilo devatiliziranih zuba ko u prici i sve ih je bas sve provjerio rentgenom s umetnutim iglama. Onda mi je postalo jasno koliko je to bitno.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

hvala ti.
    baš sam se prepala. ne znam da li da toj zubarki više vjerujem! taj zub mi je najprije loše popravila, pa ga je morala devitalizirati i sad me boli

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je ova to provjeravala rentgenom. I na snimci se vide bijele sjene na mjestima gdje su punjeni kanali. Kaze da je sve dobro postavljeno, tj. da nije preduboko. I kod mene se radi o gornjoj cetvorci. Ona sada, nakon sto je dva puta sve detaljno iscistila, misli da tom zubu mozda smeta zub do njega. Jer do njega zub ima veliku plombu i kao mozda taj zub salje signale i ovom mom umrtvljenom zubu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni je zub devitaliziran pod anestezijom. A drugi put kad je vadila van cjevcice, tj. punjenje kanala, bilo je bez anestezije. I sve je bilo bezbolno. Nista se ne osjeti, osim sto taj zub mene nekad zaboli. I reagira na toplo, hladno, slatko. Recimo, jako mi reagira na kavu.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

devitalizirati= izvaditi zivac?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aha 8)

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Istina je Zorana da zubi s velikom plombom reagiraju zato sto je baza dosta defektna pa je pulpa tj zivi dio toliko blizu plombe koja je dobro provodljiva da se sve osjeti. Medutim obicno se to moze lokalizirati. Ako imas dvije razlicite vrste punjenja kod dva zuba koji su jedan do drugoga moze to takoder biti osjetljivo, te takoder ako je vrat korijena ogoljen zbog paradontoze. Da li imas Zorana krunu na tom zubu ili je baza jos sacuvana ili nadogradivana?
    Zorana da li ti je provjeraval duljinu kanala iglama kao sto sam opisala ili nije nego je samo kasnije provjeravala rendgenom punjenost kao sto si rekla?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ne znam na sta tocno mislis. Ona iglama cisti kanale. I onda mislim da prema tome koliki je dio igle koji udje u kanal, odsjece vrhove punjenja. TAko nekako. Ali, ja sam kod zubara toliko prestravljena, da se pola ne sjecam. Rentgenom je snimala kad je vec zub bio gotov. Tj. kad sam se vracala na reklamaciju uratka. Zub do njega, za koji ona misli da je stvarni problem, nije devitaliziran. Ali ima prilicno veliku plombu.
    I kao sto sam vec napisala, kad je drugi put cistila kanale i radila sve ispocetka, nisam osjecala nikakve bolove.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila napisati, sve baze su sacuvane. Imam na svim zubima iste plombe. (bijele) Jedini problem koji imam je da je zubno meso nad nekim zubima malo povuceno prema gore. Cistila sam kamenac i sad je kao malo bolje. Ali, zubi su mi dosta osjetljivi. Mislim da tome dosta pridonosi moja, blago receno, kriminalna prehrana otkad sam rodila po drugi put.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Probaj sa sensodine pastom za zube, ne znam da li je za osjetljive vratove zubi bolja zelena ili crvena, pitaj svoj stomatologa.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni se cini da je taj do njega problem. Ja takvih imam vise, ali znam za njih pa se ne brinem. Znam da mi ne gine devitalizacija i s obzirom na velicinu plombe sigurno kruna ili navlaka.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Fakat te ne bi trebao boliti zub, nakon sto je izvađen živac.... to je jako čudno

Meni su zubi isto jako osjetljivi - npr. nakon pola kile voća (trešnje ili sl.) nisam iše mogla s njima grist. Bolili bi me jos dva dana, ako bih pretjerala (kako mi to sad smiješno zvuči).

Anyway, nekako sam se othrvala tome... Premazivanje fluorom jednom tjedno definitivno i onaj kaladont.... kak se ono zove... za osjetljive zube..
    fakat mi je pomoglo.... sad sam super što se toga tice 8)

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

nabavila broj druge zubarke, privatne! ne vraćam se onoj od prije.
    sutra zovem :D
    a strah me...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A meni bi bilo zao mijenjati zubarku jer mi je inace stvarno super. Ovo je prvi put da se nesto ovako desava.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    A meni bi bilo zao mijenjati zubarku jer mi je inace stvarno super. Ovo je prvi put da se nesto ovako desava.
    onda ti nije problem pitati je za savjet. meni je baš to bio problem - ne vjerujem joj više...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

bila sam na rtg-u i sutra sam naručena kod zubarke.
    rekla mi je da se nekaj dešava u tom zubu (devitaliziranom)
    i da to treba riješiti. ne znam kak. samo da ostane u ustima...

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema razloga da ne ostane. Ima li ta nova zubarka svoj rtg ili te je slala nekamo?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

slala me nekamo. javim kak je bilo kad me sredi...

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To znaci da ce ti opet raditi bez kontrole duljine igala rentgenski, a to nije dobro...:-(

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    To znaci da ce ti opet raditi bez kontrole duljine igala rentgenski, a to nije dobro...
    evo me nakon pregleda dviju zubarki i u očekivanju treće: slikica je uredna, sve se čini ok i nikome nije jasno zakaj mene to boli. može biti treći kanal.
    vjerojatno ću morati u zg na kliniku...

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moze svasta biti i dobro je da ides jos i po trece misljenje i ak uzmognes pitaj ih ovo sto i ja stalno pitam za te igle i mjerenje duzine kanala pod kontrolom rtg jer ne znam kako uopce mogu nakon sto je zub napunjen i zatvoren vidjeti da li je zub dobro napunjen na samom vrhu korijena. Kako je s okolnim zubima?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samaritanka, pomagaj. Nakon sto je zakljuceno da je uzrok problemu jedan skroz deseti zub sa velikom plombom, i taj zub je devitaliziran. Zub s pocetka price vise ne boli uopce, ali ovaj sto je prije par dana devitaliziran je sada koma. Danas sam isla na ponovno ciscenje kanala, iako su zivci izvadjeni jako je bolilo. Ne znam sta ce biti sada, za dva dana opet idem tamo. Luda sam vise od svega.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zorana znaci nije ti jos napunila kanala i zatvorila zub nego ih jos lijeci?
    Boli li te u miru kuci?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zub (taj drugi) je devitaliziran u srijedu. I normalno sam trebala ici sad u srijedu na punjenje kanala i zatvaranje zuba. Ali je mene to toliko bolilo da sam isla vec danas. Kanali su ponovo cisceni i evo sad me opet boli. Ne mogu dodirnuti zub uopce. Sad mi je stavila unutra nekakav lijek, antibiotik. I rekla da dodjem u srijedu.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zorana kako stoje stvari sa zubom?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zubarka mi je sredila umnjak do kraja, napunila kanale, stavila plombu, slikala na kraju zub da vidi jel sve ok. Tri dana nakon toga me zub grozno bolio. VEc sam se spremala u potragu za novim zubarom. Kad je odjednom sve prestalo. Sad je u biti ok. Tu i tamo mi nesto zasmeta, ali posto su mi dva zdrava zuba prilicno osjetljiva na vanjske podrazaje, pripisujem to njima. Jel mislis da je to ok?
    Ne znam jesam vec napisala, moja prehrana je bila stvarno jako losa nakon poroda. Ja sam se doslovno utrpavala slatkisima svakodnevno. Mene zene blijedo gledaju kad kazem da sam zbog slatkisa izgubila dosta na tezini, ali mislim da je tako. Ono sto sad ne znam je kako se ostaviti tih "oralnih fiksacija".

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma slatkisi su frka, sto ces.
    Taj umnjak ti se vise ne javlja ili je i on jos uvijek osjetljiv? On se ne bi smio javljati.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja još ništa nisam riješila. jedna zubarka mi je preporučila da mijenjam plombu na petici. prva zubarka (koja bi to trebala i napraviti) ne vidi razloga da je mijenja. sad čekam pregled četvrtog zubara za svaki slučaj koji veli da je moguće da će mi taj zub uvijek ostati osjetljiv, a bez nekog posebnog razloga.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, imam i ja pitanje.

nedavno mi je snimka jednog zuba pokazala da imam na njemu dva granuloma.
    zub je prije nekoliko godina devitaliziran i nakon toga vise nije bilo nikakvih problema. ni sad ih nema, snimka je bila tek tako, da se vidi sto se dogadja jer sam promijenila zubara.

nova zubarica nakon snimke savjetuje vadjenje, tj ne savjetuje nego kaze da nema nikakvog drugog nacina, da ce kad-tad to buknuti, a ako ne bukne da ce moze izazvati kojekakve probleme.

zar je to stvarno jedini izlaz?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivana,k oliko ja znam i granulomi se lijece i dok je god neka crkavica od zuba tu pokusava se s time nesto napraviti.
    Jos jedna stvar pokusajte gledati uvijek vise zuba kad nesto rjesavate ako su vam ti zubi popravljani ili slicno, a ne samo zub po zub.

Truba fakat ti nije lako. Ti vec imas konzilij. Ali ne odustaj.

Zorana da li ti je slikala punjenje zuba s iglama ili kad ti ih je tek napunila?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samaritanka, ne javlja mi se vise taj zub. Nego imam dojam da se svi zubi u okolini tog devitaliziranog povremeno javljaju. Pa mi je tesko reci koji zub je ustvari problem.
    Nije ona koristila nikakve igle za slikanje zuba. Samo je uslikala zub kad je vec sve bilo gotovo, dakle i kanali popunjeni i plomba stavljena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •