Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Nekontrolirano piški nakon uspješnog (?) skidanja iz pelena

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Nekontrolirano piški nakon uspješnog (?) skidanja iz pelena

21.06. sa 20 mjeseci smo krenuli s odvikavanje od pelena, bilo je super brzo i uspješno. U roku 2 tjedna smo skinuli i dnevnu i noćnu pelenu.

No zadnjih par dana se nešto dešava... prvo se u ponedjeljak popišklia vozeći na biciklu, pa u utorak nasred ulice kad smo u utorak šetale po kvartu. A piškila je prije izlaska, i onda odmah nakon povratka doma.
    Pa su joj sljedećih dana gotovo svaki put nakon što je tražila tutu gaćice bile mrvu mokre. Kao da trpi do zadnjeg trena.. pa onda nekad uspije, a nekad ne uspije kontrolirati.

Pa se sinoć, nakon što smo kasnili sa spavanjem (mojom krivicom, kuhala sam pekmez ) popiškila usred stana u pidžami, pa je jedva zaspala (jer smo kasnili), pa je cijelu noć bila nemirna, pa se popiškila u krevet oko 5, odbila tutu i onda se opet popiškila u krevet oko 6. Stavila sam ju na tutu, ništa.
    I danas se čuvailici popiškila u parku.

Do ove epizode se popiškila tek nekoliko puta, uvijek pred jutro, kad bi predugo spavala...

Ne pije ništa osim vode, cica još uvijek, jednakom žestinom kao prvog dana.

Što da radim?
    Da nosim urin na analizu, možda je neka upala... ili je sve u glavi maloj?
    Molim iskustva... hvala.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Za početak odnesi urin. Može i obična pretraga urina, ne treba odmah urinokultura.
    Ako je to ok, možda joj je hladno?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Za početak trebaš imati na umu da je jako zahladilo. Ne mora biti baš ništa drugo. Uključi grijanje, navuci djetetu čarape (naročito za spavanje, dok još grijanje ne radi punom parom) i bit će dobro. Ako ne uspije, onda možeš raditi urinokulturu. Za to ti ionako treba tjedan dana da dobiješ nalaz, a do tada ćeš po svoj prilici riješiti problem.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Potpis na Peterlin, ja bi još dodala ne radi problem djetetu oko toga (nemam dojam da radiš, ja ovi za svaki slučaj). Popiški se-promijeniš i gotovo.

Ja svoje nisam ni zapitkivala svako malo, nismo imali rituale piškenja prije spavanja/izlaska. Baš sam htjela da sami skuže i srede to. A možda su i sami od sebe sve pohvatali.
    Oni su se doduše nešto kasnije skinuli iz pelena, mislim s 24 i 28 mjeseci.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo imali identičnu situaciju. Skinuli uspješno i dnevnu i noćnu preko ljeta,a deveti mjesec koma-pišanje svako malo. Okidač je naravno hladnoća.
    Hladno je i teže mogu kontrolirati. Utopli je i nemoj se živcirati.Sretno!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hladno joj nije... valjda... imamo izuzetno topao stan, parket svuda osim u kupaoni. Noću se otkriva non-stop, čim ju pokrijem, ona se otkriva, spava u dvodijelnoj pidžamici dugih rukava i nogavica. Čarapice joj nisam obuvala za spavanje. Papučice ne nosi, već termo čarapice... možda bi trebali ipak obuti papučice? Ali... svi smo bosi ili u debljim čarapama, zbilja nije hladno.. ja sam prva koja je osjetljiva na hladnoću iz poda.

Ne, ne dramimo oko toga što se popiški, pričamo o tome, pitam ju gdje se piški, u tutu, na wc i u u travu... sve zna, sve ispriča...

Jedino to što smo jučer tako kasnili sa spavanjem zbog tog pekmeza... pa nije valjda to toliki stres da ju je toliko zmrdalo?

Već prije otvaranja topica sam zvala sam privatni lab, da pitam do kad mogu donijeti urin, pa sam pomislila da pretjerujem, ali kad i vi tako mislite, ok, ostajem pri toj ideji.

I... sad dok pišem sjetila sam se još jednog detalja, bilo je slučajeva da sam imala imam dojam da odbija piškiti. Oćeš piškiti? Ne. A znam da dugo nije i da bi mogla. Pa odemo u kupaonu i primjenim trik zvan iluzija izbora "tuta ili wc?", izabre wc, pa se redovito dobro ispiški.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Irena je sa 16mj bolje signalizirala nego posli.. zaigrala bi se, mislila da može trpit pa nakraju bi smočila gačice.
    Meni ovo zvuči ko faza, mada ovo u krevetu izgleda ko da de lagano prehladila. Stavila bi na pod njen dio plahte onu nepromočivu podlogu a preko dana nosila rezervnu robu i nebi dramila oko toga..eto
    Pozdrav do skorog viđenja

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo imali identičnu situaciju. Skinuli uspješno i dnevnu i noćnu preko ljeta,a deveti mjesec koma-pišanje svako malo. Okidač je naravno hladnoća.
    Hladno je i teže mogu kontrolirati. Utopli je i nemoj se živcirati.Sretno!
    Istovremeno smo pisale.
    Hvala ti.

Ok, razvijam strategiju za utopljavanje...
    Ali jutros je oba puta bila pokrivena kad se popiškila... nije bila otkrivena, i spavala uz mene, nije joj bilo hladno.
    Idem i u lab popodne.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Smokvica. prvotno napisa Vidi poruku
    Irena je sa 16mj bolje signalizirala nego posli.. zaigrala bi se, mislila da može trpit pa nakraju bi smočila gačice.
    Meni ovo zvuči ko faza, mada ovo u krevetu izgleda ko da de lagano prehladila. Stavila bi na pod njen dio plahte onu nepromočivu podlogu a preko dana nosila rezervnu robu i nebi dramila oko toga..eto
    Pozdrav do skorog viđenja
    Da, te podloge imamo na krevetima. Kad idemo van uvijek imam jednu rezervnu presvlaku, to je standard.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sad si me sjetila-E. je dugo vremena imao baš tu fazu da ne želi na wc, redovito bi "začepio" pišu pa bi mu sve iscurilo kroz prste

Prošlo kao i sve.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Sad si me sjetila-E. je dugo vremena imao baš tu fazu da ne želi na wc, redovito bi "začepio" pišu pa bi mu sve iscurilo kroz prste

Prošlo kao i sve.

Sunčeko malo...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja iskustvo (bogato ) je da je hladnoca okidac. prva hladnoca, ne da ce cijelu zimu tako pisati.

drugo, kad pitam jel joj se pisa/kaka, odgovor je uvijek--ne iako jasno vidim da joj je sila. pa ju masu puta ne pitam nego samo odnesem na pisanje (na wc, ili kad smo vani zalijevamo razne biljke).

kazu cure da neka hrana moze djelovati kao diuretik, ili kad mama pije kavu, jede cokoladu.. ja nisam nikad dovela pisanje svoje djece s tim u vezu. ono sto je ziher da od sokova pisaju ko ludi. tak da na rockasima itd prestanemo s nacugavanjem dost rano da se po noci ne moraju dizati 100 puta.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ništa vezano za hranu se nije promijenilo, osim da je s hladnim danima počela bolje jesti (aleluja)!
    A preko dojenja... ništa ja osim vode ne pijem.

Hvala svima, idemo sad u lab, u CC1 po papučice i deblje pidžame.
    Noćas stavljamo jesenski poplun, još smo na nekim ljetnim dekicama.

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mi smo imali isti problem prije 2 tjedna i sad unazad dva dana. Momak se po noći upiški do grla. Skužila sam da su pločice u pitanju i trčkaranje prije spavanja :/ kad ga ne uspijemo uhvatiti . Danas idem u H&M kupiti one tople čarape-papuče na navlacenje ( MM i ja to zovemo pokućice Nadam se prestanku ove hladne faze.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moja je K. imala isti problem ja sam joj u prijelaznom razdoblju dok još nije bilo za štramplice, pa sam joj oblačila štramplice kojima sam odrezala nogavice (uzela samn one koje su bile podrapane) tak da joj grije bušicu. I to nas je svaki put spasilo.

evey avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Tema za mene.

Mi smo probali s odvikavanjem prošlo ljeto kad je imala 2 godine, nije išlo pa smo vratili pelenu. Probali opet oko nove godine, s 2,5. U 3-4 dana skinuli smo i dnevnu i noćnu pelenu, išla je sama piškiti, sama se skidala i oblačila, po noći se budila i tražila na tutu. Pobjeglo joj svega par puta i to kad je bila pod temperaturom. I onda nakon dva mjeseca, preokret u samo jedan dan. Počela je piškiti opet, pokaka se u gaće, po noći se prestala buditi. Nosili smo urin na analizu, sve je bilo OK.

Ne mogu reći da se desilo išta posebno, braco je tada već imao godinu dana. Neznam, možda joj je prestalo biti zabavno ići na WC, možda je htjela da ju presvlačimo kao njega...

Nakon 2 i nešto mjeseca više nisam mogla svaku noć po tri puta presvlačiti i nju i kompletnu posteljinu pa smo vratili noćnu. Ima boljih i lošijih dana, ali evo već preko pola godine se to događa. Ima dana kada je presvučemo i ona je nakon par minuta opet mokra (kao danas npr.). Probali smo ignorirati, govoriti da nije važno što je malo pobjeglo i da će drugi put stići, pa nas je počelo to ljutiti, pa smo zapitkivali stalno treba li, pa puštali da sama traži, obećavali nešto ako ostane suha. Ništa ne pomaže.

Popiški se i kaže da se popiškila. Vidim ju da trpi i ne želi otići na WC. I ne smeta ju ništa, ponaša se kao da se ništa nije desilo. Ne znam jesmo li i mi našim ponašanjem još doprinijeli tome i kako se sad izvući. Ali nekad nam je stvarno teško da ostanemo mirni kad se popiški nekoliko puta u sat vremena.

Ima li netko slično iskustvo ili barem neki savjet što da još pokušamo?

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Kod nas je bila slična situacija. Skinuli sa 2 god pelenu i onda sa 3 strašno pogoršanje. Najpre je piškila u gaće samo noću, pa onda i noću i danju. Na sreću kakenja nije bilo. Otprilike smo prošli iste faze kao i ti od nema veze do ljutnje. Što se dnevnog piškenja tiče pomogla je sledeća strategija. Počela sam da je vodim na WC na svaka 2 sata, i to ne pitam da li joj se ide nego je samo odvedem na WC. U početku nije pravila problem i odmah bi se ispiškila, ali joj je posle nekog puta dosadilo, no ja nisam popuštala, nema ustajanja sa šolje dok se ne popiški, koliko ima da ima. Posle par dana smo produžili interval na 2,5 sata, pa na 3 i tu se nekako samo od sebe vratilo da ona ide kad joj se piški. Doduše i dan danas kad vidim da cupka ja je odmah pošaljem da piški.
    Sa noćnim piškenjem je bila slična stvar. Ona ode na spavanje u 9h, a mi bi je onako u snu odneli na WC nešto posle 11. E sad ja sam u to vreme bila toliko očajna da rešim taj problem sa piškenjem, i pranjem gomila veša da sam pribegla i jednom babskom leku koji u principu je više za malo stariju decu koja piške u krevet. Fora je da uveče npr kad se tušira treba da uzme neku npr narukvicu (bitno je da bude krug) i da se u kadi popiški, ali mora da nacilja tako da mlaz prođe kroz narukvicu koja je 15-20cm niže. Navodno pošto je mozak prisiljen da dok piški i nišani, onda će se i u snu aktivirati da traži metu i dete će se probuditi, a neće se samo upiškiti u krevet.
    Da li zaista radi, nemam pojma. Ja sam kombinovala sa odnošenjem na WC.

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Znam da ti nije lako, ali nemoj se dalje živcirati razmišljajući da li je to zbog ovoga ili zbog onoga, da li ste nešto uradili ili ste trebali da uradite... Nema od toga nikakve pomoći. Ja sam došla do zaključka da ni urolozi ni psiholozi (osim ako nije infekcija) zapravo nemaju pojma zašto neko konkretno dete piški nego se svako drži svojih teorija.
    Ja sam to sebi u glavi ovako složila i doslovno ovim rečima rekla ćerki: Slušaj, ja više ne želim da perem gomile upiškanog veša. Ukoliko ti ne možeš da vodiš računa o tome da li treba da ideš da piškiš, nema problema, ja ću to da radim umesto tebe i vodim te u WC. (To sam joj rekla kad je jednom negodovala što je šaljem nakon 2h).

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moja se odvikla usred zime za drugi rodjendan. I bilo je super prvih 2-3 tjedna.
    Onda je skuzila kako je zabavno mijenjati gacice i vjesati ih po radijatorima. Pa smo imali tjedan dana laznih "pobjeglo mi" dok nisam pukla i odbila joj mijenjati popisane gacice svakih 10 minuta Pa se smirilo.
    Onda je krenulo propitkivanje granica izdrzljivosti, tj kao ne piski joj se i tako satima... Naravno, dok se ne upiski bar mrvicu jer juri na wc u zadnju sekundu. Pomoglo je da smo uveli pojam pauze, kad je pauza za pisanje onda je pauza u igri, crticu ili bilo cemu drugom sto je interesantno. Jednom kad se uvjerila da nista nece propustiti ako ode na wc se smanjilo odbijanje (ali sam je svejedno morala podsjecati i nagovarati dok cupka s noge na nogu i tvrdi da joj se ne piski)
    po noci smo je dosta dugo nosili na wc inace bi bilo nezgoda, prestalo je negdje s dvije i pol taman pred ljeto.
    Poanta: iako je bilo ekspresno uspjesno odvikavanje to je bilo jako daleko od toga da nemamo i dalje zabavuoko wc-a

(Da ne pisem dalje o fazi kad bi u napadu ludog bijesa i inata toliko izgubila kontrolu da se redovno upiskila, ili u zadnje vrijeme kad treba ici po noci piskiti me odjednom budi jer ju je "strah" iako u kupaoni gori svjetlo...)

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Slijepljene i kojekakve tipfelere molim pripisati tabletu

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moj sin je uspjašno skinuo pelene sa 2 godine. I taj uspješni period je trajao puna 3 mjeseca. A onda je krenulo zapišavanje gdje god i kad god, čak ne bi ni rekao da se popišao. Zanimljivo, kakanje i noćno pišanje nisu nikad bili problem. Taj period je trajao barem 6 mjeseci.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

samo da se osvrnem na obuću u kojoj hodate po doma!!
    Draga moja nema tak toplog parketa po kojem svi možete hodati u termo čarapama..
    Čarapa je čarapa a šlapa šlapa.
    Ja imam turbo osjetljiv mjehur pa da vidiš što se dogodi ak napravim dva metra bosa po parketu , gadna upala mjehura ..
    Zato svoju malu teroriziram sa šlapama i već tri tjedna mi spava u vreći , pa sam ziher da se neće otkriti..(i unatoč svemu već je imala dvije upale mjehura ove godine)

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi smo svi doma uglavnom bosi ili (ok, zimi češće) u običnim čarapama - do sada nitko nije imao upalu mjehura. Jednostavno nam je ugodnije tako, ja to objašnjavam dobrom cirkulacijom. Djeca čak i nemaju šlape. Na podu je parket, ispod nas podrum (dakle, ne prostor koji se grije).
    Baš sam jučer pregledavala stare snimke s kamere i začudila se da su mi djeca gotovo na svakoj snimci bosa! Skidali su čarape čim su to magli iskoordinirati!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni se cini da to, kao i sve drugo, ovisi o djetetu. Ako vidis da mu smeta, obuc ces mu i carape i papuce, i svasta, a ako vidis da mu ne smeta, onda neces. Mi smo do godine dana po bas svakom vremenu izlazili vani i nista mu nije smetalo. Onda se par puta razbolio, pa mu palo zeljezo, pa i manje sisao, pa je valjda postao i osjetljiviji, i sad bas ne izlazimo po svakom vremenu (al nadam se da u buducnosti opet hocemo).

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Slažem se, to je skroz individualno, moja prijateljica i njena kći žive u Italiji, gdje imaju običaj stavljati parket samo u spavaću sobu, drugdje je kamen ili pločice... i cijelu godinu hodaju bose ili eventualno u čarapama... i nikad bolesne. Zapravo, ne poznajem zdraviju ženu od nje.

Mi imamo parket, ispod toga bijeli pod od Ytonga, pa prazan prostor, pa stari pod, a ispod stan koji se grije... plus što se radi o vezanoj gradnji i imamo 40% viška izolacije u odnosu na standard... toplo je... kad ja kažem da je toplo vjeruj mi, toplo je.
    Ali, naravno... vraćam se na prvu rečenicu, osjećaj ugode vezano za toplinu je individualna stvar.

Update: kupila sam divne papučice od filcane vune, malo ju jače oblačim, po noći smo dodali body... imala je samo jednu malu nezgodu u subotu, jučer ni jednu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se, to je skroz individualno, moja prijateljica i njena kći žive u Italiji, gdje imaju običaj stavljati parket samo u spavaću sobu, drugdje je kamen ili pločice... i cijelu godinu hodaju bose ili eventualno u čarapama... i nikad bolesne. Zapravo, ne poznajem zdraviju ženu od nje.

Mi imamo parket, ispod toga bijeli pod od Ytonga, pa prazan prostor, pa stari pod, a ispod stan koji se grije... plus što se radi o vezanoj gradnji i imamo 40% viška izolacije u odnosu na standard... toplo je... kad ja kažem da je toplo vjeruj mi, toplo je.
    Ali, naravno... vraćam se na prvu rečenicu, osjećaj ugode vezano za toplinu je individualna stvar.

Update: kupila sam divne papučice od filcane vune, malo ju jače oblačim, po noći smo dodali body... imala je samo jednu malu nezgodu u subotu, jučer ni jednu.
    Prosječne zimske temperature u Rimu su 13oC, a kod nas to ipak nije toliko nego bitno manje.

Za odvikavanje od pelena kritično je ovo prvo zahlađenje, bez obzira što nama ne izgleda da je baš hladno, tj. dok grijanje još ne radi. Mjehur ne pita... Eto, na putu si da riješiš problem jednostavnim utopljavanjem. Mi nismo smjeli noću držati ni prozor otvoren (stariji sin je bio jaaaako zapišan i protočni bojler) sve dok on nije krenuo u školu. Nije zapišavao, ali je ustajao noću. I sad im dajem dodatnu deku da bude sa strane, ako osjete da im je noću hladno. I sebi.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja teorija je da bose noge bildaju imunitet, a ne srozavaju

kod mene i mojih klinaca sam skuzila da nas manje kace zimske bolesti kad hodamo bosi (u stanu nam je pod prilicno hladan).

a ovo je prijelazno zapisavanje, isto kao sto na prve vrucine pocnu pisati 2-3 puta dnevno, kao da se privikavaju na novo stanje

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Prosječne zimske temperature u Rimu su 13oC, a kod nas to ipak nije toliko nego bitno manje.
    Frendica živi u Mestrama, ipak je malo hladnije, ne sjećam se da sam bila zimi, a da mi je bilo baš toplo... ok, nije kao kod nas... ali nije ni kao u Rimu. A hladan kamen na podu u stanu koji se zimi grije, tak svejedno da li je vani plus 13 ili minus 13... hladan kamen je hladan kamen... meni to ni ljeti nije za bez papuča.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj evey prvotno napisa Vidi poruku
    Tema za mene.

Mi smo probali s odvikavanjem prošlo ljeto kad je imala 2 godine, nije išlo pa smo vratili pelenu. Probali opet oko nove godine, s 2,5. U 3-4 dana skinuli smo i dnevnu i noćnu pelenu, išla je sama piškiti, sama se skidala i oblačila, po noći se budila i tražila na tutu. Pobjeglo joj svega par puta i to kad je bila pod temperaturom. I onda nakon dva mjeseca, preokret u samo jedan dan. Počela je piškiti opet, pokaka se u gaće, po noći se prestala buditi. Nosili smo urin na analizu, sve je bilo OK.

Ne mogu reći da se desilo išta posebno, braco je tada već imao godinu dana. Neznam, možda joj je prestalo biti zabavno ići na WC, možda je htjela da ju presvlačimo kao njega...

Nakon 2 i nešto mjeseca više nisam mogla svaku noć po tri puta presvlačiti i nju i kompletnu posteljinu pa smo vratili noćnu. Ima boljih i lošijih dana, ali evo već preko pola godine se to događa. Ima dana kada je presvučemo i ona je nakon par minuta opet mokra (kao danas npr.). Probali smo ignorirati, govoriti da nije važno što je malo pobjeglo i da će drugi put stići, pa nas je počelo to ljutiti, pa smo zapitkivali stalno treba li, pa puštali da sama traži, obećavali nešto ako ostane suha. Ništa ne pomaže.

Popiški se i kaže da se popiškila. Vidim ju da trpi i ne želi otići na WC. I ne smeta ju ništa, ponaša se kao da se ništa nije desilo. Ne znam jesmo li i mi našim ponašanjem još doprinijeli tome i kako se sad izvući. Ali nekad nam je stvarno teško da ostanemo mirni kad se popiški nekoliko puta u sat vremena.

Ima li netko slično iskustvo ili barem neki savjet što da još pokušamo?
    Ista situacija.....
    Mi smo skinuli pelene u 8mj imala je 2god i 2,5mj....sve bilo ok....pobjeglo koji put ..al malo...
    Nocnu smo stavljali preventivno, ali je bila suha...
    i unazad 2 tjedna....kakanje,pisanje u gace....
    ignorira nas....
    Prvo smo reagirali,ma nema veze malo je pobjeglo,pa mito i korupcija,pa lagane prijetnje tipa...ako ces piskiti ne mozemo u goste...nemamo vise gacica....i nista....ignorira nas....
    Mislim da nije bilo nikakavog stresa u zivotu, nije krenula u vrtic pa da joj je to neka promjena u zivotu...cuvaju ju i dalje baka i deda...ima godinu i pol stariju seku koju kopira u svemu, ali ocito u odlasku na wc ne zeli...
    Baka ju sada stalno ispituje dok ju cuva.I nikad joj se ne piski i ne kaka, sad se svodi sve da ju se stavi na wc i onda se popiski....
    ne znam koliko je to dobra taktika......
    totalno sam zbunjena....

evey avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Onda je skuzila kako je zabavno mijenjati gacice i vjesati ih po radijatorima. Pa smo imali tjedan dana laznih "pobjeglo mi" dok nisam pukla i odbila joj mijenjati popisane gacice svakih 10 minuta Pa se smirilo.
    Onda je krenulo propitkivanje granica izdrzljivosti, tj kao ne piski joj se i tako satima... Naravno, dok se ne upiski bar mrvicu jer juri na wc u zadnju sekundu.

(Da ne pisem dalje o fazi kad bi u napadu ludog bijesa i inata toliko izgubila kontrolu da se redovno upiskila, .....
    Citiraj freya7 prvotno napisa Vidi poruku
    Prvo smo reagirali,ma nema veze malo je pobjeglo,pa mito i korupcija,pa lagane prijetnje tipa...ako ces piskiti ne mozemo u goste...nemamo vise gacica....i nista....ignorira nas....
    Isto ovako...
    Na početku smo govorili - ma samo je malo pobjeglo, točkica. Sad kad se upiški kaže ma samo je mala točkica. Ili kad joj kažem a nema više gaćica, budeš oprala mama. A kad je i pošaljemo na WC neće ići ili je stavimo ona silazi pa se za 2 minute popiški. I uopće ju ne smeta kad se popiški, kao da se ništa nije desilo. Kad imam više strpljenja onda je pustim i ne zapitkujem svaki čas.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Kod nas sve gore i gore..dodje mi da joj trajno vratim pelenu....

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pa vrati joj pelene. Još je mala, nema ni 2 i pol. I probaj jednostavno pustiti njoj da odluči. Stavi pelene i ne pričaj o pišanju ni kakanju. Bar 2-3 mjeseca. Ako možeš. Vjerujem da će ona uskoro odlučiti opet ostaviti pelene. Možda još jednostavno nije spremna.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ok...i to je rjesenje...
    samo mi nije jasno kak je mjesec dana najnormalnije trazila bez naseg ispitivanja....nitko ju nije prisilno odviknuo od pelena....

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

i mi prolazimo razne faze:
    na početku je imala foru da izvan kuće strpljivo čeka da ju stavimo piškiti, a doma ostavlja lokvice naokolo
    onda je počela govoriti piiiš i praktički više nije bilo "nezgoda" - mi presretni, spakirali pelene
    no nije dugo potrajalo
    počela je namjerno se skrivati i popiškiti u nekom kutu
    onda je došla u fazu kategoričkog odbijanja tute - hoće samo na wc
    pa obrnuto
    u poslijednje vrijeme je u ne fazi. sve je ne. govori ne i istovremeno piški.
    zanimljivo: preboljela je nedavno prvi rotavirus i dok je bila bolesna je lijepo sve piškila u tutu - niti jedne nezgode ni danju ni noću 5 dana. valjda je bila prejadna za manipuliranje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •