Tema za mene.
Mi smo probali s odvikavanjem prošlo ljeto kad je imala 2 godine, nije išlo pa smo vratili pelenu. Probali opet oko nove godine, s 2,5. U 3-4 dana skinuli smo i dnevnu i noćnu pelenu, išla je sama piškiti, sama se skidala i oblačila, po noći se budila i tražila na tutu. Pobjeglo joj svega par puta i to kad je bila pod temperaturom. I onda nakon dva mjeseca, preokret u samo jedan dan. Počela je piškiti opet, pokaka se u gaće, po noći se prestala buditi. Nosili smo urin na analizu, sve je bilo OK.
Ne mogu reći da se desilo išta posebno, braco je tada već imao godinu dana. Neznam, možda joj je prestalo biti zabavno ići na WC, možda je htjela da ju presvlačimo kao njega...
Nakon 2 i nešto mjeseca više nisam mogla svaku noć po tri puta presvlačiti i nju i kompletnu posteljinu pa smo vratili noćnu. Ima boljih i lošijih dana, ali evo već preko pola godine se to događa. Ima dana kada je presvučemo i ona je nakon par minuta opet mokra (kao danas npr.). Probali smo ignorirati, govoriti da nije važno što je malo pobjeglo i da će drugi put stići, pa nas je počelo to ljutiti, pa smo zapitkivali stalno treba li, pa puštali da sama traži, obećavali nešto ako ostane suha. Ništa ne pomaže.
Popiški se i kaže da se popiškila. Vidim ju da trpi i ne želi otići na WC. I ne smeta ju ništa, ponaša se kao da se ništa nije desilo. Ne znam jesmo li i mi našim ponašanjem još doprinijeli tome i kako se sad izvući. Ali nekad nam je stvarno teško da ostanemo mirni kad se popiški nekoliko puta u sat vremena.
Ima li netko slično iskustvo ili barem neki savjet što da još pokušamo?