Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: cjelonoćno cicanje

smilja

Početno cjelonoćno cicanje

bok cure,
    evo jučer sam malo ovdje provirila, javila se na topic o veterankama i vidm da nas još ima dosta..
    mogle ste skužiti da sam ja malo obeshrabrena i da mi je dosta dojenja nakon 2 godine.
    E sad... kad malo razmislim, meni i nije dosta samog dojenja, ali mi je dosta doslovno cjelonoćnog cicanja... to radi unazad možda 2-3 mjeseca. Uopće ne spava ako nema cicu u ustima??? Dakle, ne doji, nego sisa, kao dudu.
    On dudu nikad nije imao.
    rastu mu petice, i to pripisujem i tome. ALi bih voljela naći način da to smanjimo. Nije smao zbog mene i moje neispavanosti, nego i to šta imam osjećaj da ni on ne spava.
    Da li ste imali slična iskustva?
    moram reći i da on prvi dio noći (koji je sve kraći i kraći - sinoć do 11) spava u svom krevetići pokraj našeg, a nakon toga s nama.

pišem zbrda-zdola jer sam u žurbi. ali mislim da me kužite??

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvo da te pitam:

Da li ti zelis da bebence nastavi s vama spavati u krevetu a da ne cica, ili zelis da spava u svom krevetu bez cicanja?

vugy

Početno

I mi u zadnje vrijeme imamo isti problem pa se nadovezujem da ne otvaram novi topić. Sve odgovara iz prvog posta. Nije mi bitno da li će biti sa nama ili u svomm krevetiću. Prije bi se probudila, pojela i spavala dalje ali sada se stalno budi, traži me i hoće cicu u usta i onda tako spava dalje. Kada se maknem spava možda 10-15 min. i onda se budi. Što da radim?

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Na žalost, nemam rješenje za cjelonoćno cicanje već se očajno javljam u nadi da ga netko ima. Lada je do 1. rođendana spavala u kinderbetu, a ponekad bih je prebacila pred jutro k sebi u krevet kad bi mi postalo jasno da će dalje čorit samo na cici. Prošli smo razne faze: 2-3 buđenja, prospavane noći u komadu, jedno buđenje i onda je krenula užasna faza 6-8 buđenja. I ova zadnja faza traje već skoro dva mjeseca s tim da smo napravili reorganizaciju spavanja. MM i naš kućni ljubimac spavaju u dnevnom boravku, a Lada i ja na velikom bračnom krevetu. I reko bi čovjek niš nam ne fali, osim...ona se i dalje budi bezbroj puta, s tom razlikom što joj sada samo uvalim ciku i ona spava dalje, a i ja dremuckam. No, ima noći kada može cicati satima (čitaj dudati) i sad se ja pitam dokle će to tako i koliko dugo još moram uvjeravati svoje dijete da sam tu na svaki njezin zahtjev. A križa da ne spominjem. Ovako neću penziju niti dočekati. MM je predložio dudu, a ja nisam pametna. Meni ta duda uvijek izgleda kao ortopedsko pomagalo.

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    MM je predložio dudu, a ja nisam pametna..
    mislis da bi cura prihvatila dudu? ja mislim da si klasa optimist, pa nije luda nakon lijepe, tople, meke cike dudlat komad gume.
    inace, prijavljujem se u grupu cjelonocnih sisavaca, i cini mi se da cu uskoro poludit ako to ne prestane. a situacija identicna gorespomenutima - MM-a iselili u dnevni boravak, ja i sefica u velikom krevetu, moja cica stalno u njenim ustima, a ja pokusavam spavati na boku-ledjima i budim se sva ukocen i utrnjena. dok sam bila trudna, vikala sam da jedva cekam rodit da se mogu naspavat na stomaku, a sad opet nikako na stomak ja sam joj probala dat dudu, ali onaj cas kad joj je stavim u usta i osjeti okus gume, isti cas je budna 100%, pljune je i pocne dernjava na sav glas.
    hocemo li mi docekat post nekog sa spasonosnim rjesenjem :?

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja se evo opet javljam sva očajna (noćas sam se probudila barem 20 puta jer je princeza u mraku ostala bez cike pa je isto toliko puta nastala panika) kako bi naša kritična masa bila dovoljno kritična da nam netko pomogne svojim iskustvom ili trikom kojim bismo mogle dovesti u red naše cjelonoćne sisavce. Dudu joj nisam probala dati, ali sam odlučila da ćemo večeras isprobati i to iskustvo. Ja ovako više ne mogu. Noćas sam sva u suzama razmišljala da prekinem dojenje kao takvo, a to mi je totalno nezamislivo. MM me sve manje podržava u dojenju jer misli (i u pravu je) da moram malo čuvati i svoje živce koji su u zadnje vrijeme prilično tanki. Mislim da sam isprobala sve varijante kako bi ona ipak malo bolje (i u duljim intervalima) spavala noću i sad više nemam ideje. Ako netko ima, samo naprijed. E da, i možda bi ovo trebalo prebaciti na probleme s dojenjem...

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne znam, probajte djecu naučiti spavati, a to znači da i dalje možete dojiti do kada želite ili smatrate da treba. E sad, kako ćete to napraviti ne mogu vam sugerirati jer mi nikada nismo imali takvih problema 8) . Neke cure koje ja znam jako hvale "Svako dijete može naučiti spavati", ovdje na forumu je izrazito nepopularna :/ . Međutim, mogu samo zamisliti kako vam je (a i toj dječici koja se također ne naspavaju pošteno ) pa mislim da svakako morate probati riješiti taj problem. Što će uostalom djetetu nervozna i neispavana mama?! Ja ne znam jer, ponavljam, nisam u takvoj situaciji, ali možda bi savjeti iz gore spomenute knjige koristili. Ja sam ju pročitala i ima smisla.
    Do tada, naoružajte se živcima i hrabro .

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

curke, jeste pogledale topic neispavanih mama http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=9094?
    škicnite... iako moram priznati da ja još nisam postigla neki spomena vrijedan napredak. :/

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ms.ivy, ja sve sve to proštudirala u očaju više puta ali jedino što je pomoglo je ranije lijeganje. Prije je išla spavati oko 22.00-23.00, a sad je koma već oko 20.15. U pravu su kad kažu (barem što se nas tiče) da svejedno čore ujutro jednako dugo. Kod nas dnevno spavanje ima reda već odavno (3 sata odguli u komadu), ali noćna su koma i bez ritma i reda. Danas sam izvukla neku dudu koju smo dobili na poklon (a kad se sjetim kako sam je s podsmjehom pospremila misleći kako mi to nikada neće zatrebati) i dobro ju je prihvatila prije spavanja kao igračku, a sad ćemo vidjeti. Ako ništa ne pomogne preostaje mi samo da se nadam da ova kriza neće dugo potrajati.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

znaš, pinocchio, kako sam ljubomorna na to vaše spavanje u šetnji!
    e da, valjda meni ništa ne pomaže jer je miš ionako uvijek išao rano spavati... i dnevno spavanje se uredilo samo od sebe... i kaj da ja sad više radim. a čini mi se da noćno ide na gore umjesto na bolje.
    ali neću cendrati na dva topica, over and out!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam noćno buđenje i dojenje počela iizbacivast s 18 mjeseci prema savjetu dr Searsa 8) , i to s objašnjenjem : Cice spavaju, pričekaj da dođe sunce, onda će se probuditi i onda ćeš piti mlijeko. Bilo je velikog plača.
    Tad nisam uspjela jer sam očekivala pomoć od MM. No ubrzo sam shvatila da on po noći nije nizašta (a oboje smo tad već radili).
    Uspjela sam kad sam ponovno odlučila, s 20 mjeseci i to sam sve sama izgurala, lijepo bih ju primila grlila, objašnjavala, ona je plakala, ali ja se nisam dala. Mislim da joj je u tom trenutku to bilo lakše prihvatiti nego prije, a ja sam već bila jako iscrpljena i smršavila sam. Postojao je pritisak da prestanem dojiti, što nikako nisam htjela, pa mislim da je ovo bio dobar kompromis.
    Relativno brzo je prihvatila objašnjenje i ujutro bi prvo pitala: Jesu li se probudile?
    Od tad spava cijelu noć

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zaboravila sam napisati: doji još uvijek
    Svi se naspavamo, i svi smo sretni.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nas je i ova kriza prošla, ali sam na stand by u očekivanju sljedeće. A u međuvremenu moje zlato manje cica po noći jer joj je nosić malo začepljen pa ima tehničkih problema, a i nekako sam navikla iako sam svjesna toga da moram to riješiti jer nisam sigurna da želim dočekati njezin drugi rođendan uz cjelonoćno cicanje. Htjela bih dojiti i dalje (i danju i noću) dok god nam paše. Sad je još mala pa objašnjavanje nema nekog smisla, a i slaba sam na njezin plač pa ću za početak pokušati tako da joj nakon 10-tak minuta cicanja nježno otmem cicu. I tako više puta. Ovo je nekoliko puta upalilo pa samo moram ustrajati i nadati se da će ona prihvatiti ovu taktiku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •