Hvala vam svima na odgovorima. Ne bih se ja dvoumila oko upisivanja da je on iz Hrvatske ili da želi sudjelovati, tada bi se sve riješilo na hrvatskom sudu. Više me muče odugovlačenja na sudovima dviju država, ali vjerujem da ću za odgovore na to morati ići na različite strane.
Samo da nekima odgovorim.

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
što se tebe tiče, uživaj u svojoj trudnoći, skoncentriraj se na bebu i sebe i na pozitivu
on je nezreo i neodgovoran i ne znam kako ćeš shvatiti ali mislim da bolje da je sad puklo
jer takav čovjek bi te iznevjerio prije ili kasnije
uživaj ti u svom čedu, najvažnije je da je ono dobro

hvala ti
heh da, itekako sam svjesna da je bolje da je sad puklo nego kasnije i držim se poprilično dobro, pomalo preboljevam sve to, uhvati me tuga kad vidim tate u bolnici kako dolaze po svoje bebače. Ali onda uzdahnem, kažem samoj sebi da nisam potpuno sama i da ću nekako pregurati i kad budem vidjela svog malenog mi ništa drugo ni neće biti važno. Svaki mjesec sam u bolnici u zg na profilima za šećer, inače sam iz rijeke pa sam tamo više manje sama kako god okrenuli heh.
Žao mi je što se pokazao takav, pogotovo nakon što je bio uz mene u vrlo teškim situacijama, ali valjda je jedan od onih..kad mi više nije stalo tko te šljivi. ne znam.

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
Odi u centar za socijalnu skrb. Ispricaj im situaciju i raspitaj se sta i kako nakon poroda.
Osobno, bilo bi mi jako bitno saznati koje sve pravne opcije imam ako otac odluci odvesti dijete preko granice u bilo kojem trenutku izmedju 0-18 god djeteta.
Da ste oboje iz Hr, rekla bih ti upisi, ovako nisam sigurna.
Pitaj u centru.
Sretno i cestitam na malom borcu!
Hvala puno, e to je najviše i što me muči. Ne bi se toliko zabrinjavala oko upisivanja da je on iz Hrvatske ili da sam želi priznati dijete, pa da se možemo nekako dogovoriti. Neformalno sam razgovarala s jednom osobom iz Centra iz zg jer se poznajemo iz nekih drugih situacija i sama mi je rekla da iskreno ne zna što bi napravila na mom mjestu i da najbolje da provjerim sve pravne posljedice, posebno što se tiče viđanja (ako bi ih i bilo s obzirom na nezainteresiranost) i to i kod pravnika iz Centra, ali i kod pravnika koji se bave međunarodnom stranom obiteljskog prava. Pokušat ću i kod Hrvatske odvjetničke komore, možda me oni mogu malo bolje uputiti.
Imam poznanicu koja je bila u sličnoj situaciji, ali je otac htio sudjelovati iako je iz druge države. Prve dvije ili tri godine je on dolazio u RH viđati dijete, a sada ga odvede sa sobom na dva tjedna svakih par mjeseci (ne znam točne razmake između viđanja), s time da ga može viđati i inače, ali u HR. Ali oni su ljudi koji su normalnim razgovorom uspjeli sve riješiti. U mojoj situaciji nažalost razgovora ni nema heh.

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
Iz svega što sam se do sad nagledala mogu ti samo reći da ga nebih navela kao oca i time sebi, a jednom i svom djetetu, natrpala hrpu bespotrebnih odgovornosti i kontakata na leđa... Pojednostavi si život koji je ionako složen. A ako on ikad bude zainteresiran za dijete, sve se da i pravno regulirati.
Iskreno i sama nekako smatram da bi tako možda bilo najbolje, ako on sam izrazi želju da onda sve pravno i reguliramo. Ne znam da li neupisivanjem ja snosim kakve pravne posljedice. Ali prije moram baš sve dobro istražiti.