razumije da je autosjedalica obvezna
da li je obvezno i vezanje djeteta u istoj (po Zakonu)?
Kakve su kazne?
razumije da je autosjedalica obvezna
da li je obvezno i vezanje djeteta u istoj (po Zakonu)?
Kakve su kazne?
500 kuna ako dijete mladje od 5 godina nije vezano u sjedalici ili je na suvozackom sjedalu dijete (vezano/nevezano) mladje od 12 godina
hvala....
baš je pala rasprava doma oko toga
sad ja radi tvog odgovora masiram noge večeras
- mogla si to i sutra odgovorit
obavezno je da sjedalica bude pravilno montirana i vezana, i obavezno je da dijete bude vezano![]()
hvala Lutonjice...
bili smo na pregledu as pri RODI prošli mjesec i sve utvrdili
samo nisam bio siguran da li postoji kazna za nevezanje djeteta u as.
ali koja je svrha, ako ga staviš u AS, a ne svežeš ga :?
andrea, mislim da je ZliVuk samo htio saznati tko je izgubio okladu i tko veceras masira noge :D
kao da ja znam...da bolje vidi kroz prozor..heheheheheheh
čuj ima svakakvih ljudi danas, a vozača pogotovo...
treba vezati u svakom slučaju...podržavam akciju
znam za slučaj kad ni as nisu vezali pa se djete tumbalo po zavojima...
da nije žalosno bilo bi smješno
ja vidim masu onih koji su "namontirali" nekakve ful stare sjedalice pro forme a onda ni pojasa od sjedalice nema a dijete sjedi ko u lozi. valjda da ima bolju putanju kad se zakoci![]()
nazalost- ovo pitanje ZlogVuka nije bez vraga- svaki put kad idem nekam vidim bar jedno dijete koje sjedi pored sjedalice/ sjedi u sjedalici a nije zavezano u nju/ sjedi mami u krilu, a sjedalica tarlaha sama/ male bebe u maloj sjedalici koja nije zavezana u autu nego ju mama pridrzava rukom...... :/
Nas je jučer zaustavo policajac koji uopće nije pogledao da li je Rio vezan u sjedalici, a kamoli da li je sjedalica vezana, i još tome ispravno :/ .
ja još nisam srela policajca koji je pogledao prema našem djetetu u sjedalici...nije da bi vidio nešto nezakonito, ali njih to uopće ne zanima... a nas fakat zaustavljaju, te mobitel, te prednje lijevo...
bilježim se
ovdje na otoku će ti naplatiti kaznu,ako nisi upalio svjetlo i slično
ali za autostolicu ne,ne nema šanse(valjda bi trebali prvo sebi naplatiti)
zašto policija to ne kontrolira i na kažnjava? ljudi ne razmišljaju o opasnosti?!
da li je udruga imala kakvih kontakata sa policijom u svezi toga, zajednički nastup i sl.?
Neki policajci kontroliraju. Nekad se koncentriraju na odredene aspekte a ne na druge. Nekad niti neznaju za odredbu.
Roda je sudjelovala s cajosima u nekoliko akcija i pruzamo si medusobnu podrsku. Istina je da je provodenje ove zakonske odredbe jos uvijek na niskom nivou al bolje je sad nego prije i bit ce s vremenom jos bolje. Ljudi u MUP-u s kojima suradujemo sigurno su svjesni vaznosti ove odredbe i cine koliko je moguce da bi tu svijest prosirili i medu njihovim kolegama i medu vozacima.
Na cesti se stvarno svašta vidi! Neki dan na autoputu pretiče nas Peugeot na čijem stražnjem sicu "sjedi" autostolica natrpana jaknama, u sredini hopše nevezan 2-3godišnjak , a do njega (pretpostavljam) mama s bebom koja joj spava na ramenu.
Malo poslije vidim Fiat Multiplu, s ona tri sjedišta na stražnjem sicu: na dva, svaki u svojoj stolici uredno vezani, sjede možda 2godišnjaci, a na trećem uspravno sjedi - veliiiki labrador! Nisam skužila jel' i on bio vezan.
nije mi jasno ovo sa psom, zar je bitno što sjedi kraj djece ili što nije vezan? :?čokolada prvotno napisa
bojim se da bilo što nevezano/nepričvršćeno može biti opasno ako mu se nađeš na putanji dok leti
slozila bih se da pas na sjedistu, nevezan (neznam jel postoje sustavi za vezanje pasa u vozilu), predstavlja veliku opasnost jer kad dode do sudara on ce poleti kao projektil i vrlo je lako zamislivo da svojom tezinom ubije nekoga.
postoje 8) ,Ancica prvotno napisa
moj pas se zadnjih par puta vozio sa jakovom na zadnjem sjedištu, vezan, ali i ima svega 7 kg.
Ljudi moji, toliko sam bijesna na svoju šogoricu da bi valjda vrištala iz sveg glasa.litala prvotno napisa
Čula sam se sa sveki koja mi je javila da su sretno stogli na odredište. Pitala sam za nećakinju i kako je provela put, a sveki mi kaže kako je pola puta bila u sjedalici, a pola ( sva ponosna ) je prospavala njoj na rukama jer nije htjela biti na miru u sjedalici...
Pao mi je mrak na oči kada sam to čula...