Ja mojima ne kuham ono sto sami ne jedemo. Pa nisam eksperimentirala s kvinojama, amaranthima i sl.
A jeli su dosta jednolicno tih prvih mjeseci. Recimo, starija je voljela zgance pa bi ujutro skuhala zgance da je pola za dorucak s jogurtom a ostatak u zdjelicu u frizider za rucak kao prilog. Zobene na mlijeku (prvo rizinom kasnije km) sa slatkim vocem (banana, kruska, zrela breskva), gotovo u par minuta i uvijek super prolazilo.
Za rucak sam jako cesto radila samo kuhano povrce na kockice (batat, krumpir, bundeva, tikvice), cesto samo na pari, zaliveno s malo malsinovog ulja. S obzirom koliko su dojili zakljucila sam da je meso i 2-3x tjedno dovoljno.
ili juhica (piletina, povrce, tjestenina ili kuskus) - sve ubacim odjednom i gotovo za 10 min. Ili jos neka varijanta s vrhnjem, npr tikvice i vrhnje s malo tjestenine ide super zajedno.
moj omiljeni brzi rucak za bebe: sitno kuhana tjestenina za juhu prelivena s kasicom od mrkve (to je jedina staklenka koju sam kupovala, jer bi mi dosla umjesto paradajza). Kad uvedes paradajz onda mozes s njim. Ili juha od rajcice s tjesteninom ili kuskusom (brze se skuha od rize)
S osam mjeseci sam uvela jogurt i to je super prolazilo, ili sir i vrhnje. A tu nemas nikakvog kuhanja
Za dva mjeseca uvedes omlet, isto gotovo u minuti.
Moj mladji je obozavao gusti sok iz blendera - jedna jabuka, jedna banana i malo vode, pa izmiksano popiti na casu - to sam morala paziti da ne popije vise od jedne case da se ne prejede.
Banana (sama) je isto obrok po meni ( nista kuhanja ). Ili dinja na kockice, to su uvijek htjeli pojesti dosta. Ili snitica nekog kukuruznog kruha s abc sirom, moji su to s 10 mjeseci vec jeli, a gotovo u minuti.

Uglavnom, dorucak i vecera - priprema do 5min, za rucak max 15min ili nesto od nase hrane (npr tjesstenina s necim, krumpirpire i sl) i onda nema nakuhavanja i nije ti zao kad zatvori usta i odlucno odmahne glavom