Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: bebač ne kaka već 10 dana

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno bebač ne kaka već 10 dana

Mame, bebač mi ne kaka evo već deseti dan.. Probala sve: masiranje, vježbanje nožicama, mjerila temperaturu u guzi, mazala kremicom, davala cak i kamilicu (doduse ne puno), jedem šljive, suhe, svježe, kompote razne, na kraju proljev imam ja, a on opet ne kaka. Trbuščić mu je mekan, prducka po 10 puta dnevno, nije nervozan, zaigran je kao uvijek, nasmijan, piški puno..Dojim ga, nikad nista drugo osim to malo kamilice.. Ima 2,5mj. Jel imala koja sličan slučaj?

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Sasvim je normalno da dojena djeca nakon 6. tjedna života ne kakaju redovito. Nama je osobni rekord bio 12 dana. Znam da nije ugodno, zabrineš se, ali ako djetetu ne smeta, ok je. Pričekaj još koji dan, nadam se da će uskoro, da tebi bude lakše.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Tak je bilo i kod nas. Prestala je kakati sa 2 mjeseca. Kakala je nekad nakon par dana, nekad nakon dvanaestak. Cim smo krenuli sa dohranom, sa 6 mjeseci, pocela je kakati svakodnevno. Nas pedijatar je isto rekao da je to normalno i da ne brinemo.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Uf, dobro. Vidjet cu jos 2-3 dana, pa ako ne bude kakaca, da probam sa probiotikom? Nebi htjela nista forsirati, ali ne zelim da dode do toga da ga pocne boljeti trbuscic..

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

uvijek možeš dati 1/4 glicerinskog čepića. To je bio moj naćin za kakanje. I dan danas se mući s time.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ako ne bude još 2-3 dana odi pedijatru pa odlučite što ćete. Nemoj na svoju ruku ništa.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I mi smo muku mucili sa kakanjem, sa time sto je njega jako mucilo to sto ne kaka, em je imao jako tvrdu stolicu, pa ga je i bolilo.
    Nama je pomagala topla voda sa malo maslinovog ulja koje sam ustrcala u guzu ( preporuka lijecnika). To smo radili kad je bas bilo grozno. Voda bi malo omeksala stolicu i uspio bi je nekako izbaciti.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Moja 4-5 dana ne kaka pa sam u panici. Problem je što se ona jadna mući, ne može zaspati, ima grčeve. Jučer je opet bilo grozno. Onda sam joj masirala trbuščić s Weleda uljem i jutros je u par navrata pošteno napunila gače!
    Čitala sam na net-u da se nakon par tjedana mijenja količina ukakanih pelena. Neka djeca kakaju 10 puta na dan, a neka jednom u 10 dana. Jedna babica je pisala da je 10-14 dana česta pojava.
    Osim toga je pisala da ne preporučuje da se primjenjuju stvari poput toplomjera u guzi. Bolje je masaža lagana (ja npr. masiram s uljem za bebin trbuh od Weleda ovako: http://www.weleda.de/media/images/co...uchlein_01.jpg ), "vožnja biciklom" s nogicama ili sa komadom vate i tople vode preko anusa ići.
    Slažem se sa Mimah - nebi ništa "drastično" na svoju ruku poduzimala.

Još nešto. Ako bebicu dojiš, onda nemoj prebrzo mijenjati sisu, jer tako bebač ne dobije dovoljno masnog mlijeka (koje tek nakon nekog vremena dolazi). A ta masnoća mu je potrebna za lakše kakanje. (sorry, hrv. mi je koma - nadam se da razumiješ što želim reći) Znači gledaj da ti je sisa uvijek prazna prije nego što ponudiš drugu.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

razumjela
    još ništa od kakača :/ čak svaki put kad mjenjam pelenicu malo sa vaticom i toplom vodom brišem guzu. rekla mi teta u ljekarni neka mu slobodno dajem probiotik 5 kapi na dan, jer on štiti i obnavlja crijevnu floru koju antibiotici narušavaju (počeli smo s antibiotikom jučer zbog e.coli). sutra bude 13. dan pa ako ne bude ništa, probat ćemo sa probioticima.
    hvala mame

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

proguglaj diaper free baby pa ga probaj staviti u pozu, vjerojatno ce ga to potjerati. najbolje ujutro nakon spavanja, to je super doba za praznjenje crijeva.

moj prvi je imao taj zastoj, mislim da mu je rekord bio 10 ili 14 (ne sjecam se vise) dana. nakon sto sam otkrila bp nije se ponovilo. cure nisu imale nikad jer smo isto bespelenasili od rodenja, tu nema da omane stolica, svaki dan po nekoliko puta

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

kod nas je bio rekord 11 dana , drugi put 9 dana i to s neka 3-4 mj.
    Isto ju vodili doktoru i potvrdio sve ok, sutradan se iskakala na sveopće zadovoljstvo cijele familije
    do onda je znala kakati do 8 puta u 24 sata..

Danas s 20 mj. ,unatoč tom zastoju, ima redovnu stolicu od 1 do 3 puta dnevno..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I mi smo imali duge periode nekakanja.
    Pomagalo je ovo sto mikka predlaze, da naslonim bebu na sebe (njena ledja na moje grudi), uhvatim joj noge ispod kolena i savijem i drzim nad wc soljom. Kao sto bi vece dete drzala.
    Druga stvar koja je pomagala je da joj kadu napunimo skroz, ne onako malo kako se obicno kupaju bebe nego da moze da se potopi u nju. Tada bismo je spustili u kadu i pridrzavali samo glavu. Uzivala je u takvom kupanju a topla voda bi valjda izmasirala stomacic pa nam se desavalo da se pokaki u kadu. (to je bilo komplikovano naravno, ja onda tusiram bebu, MM prosipa, pere kadu.... ali je olaksanje bilo veliko)

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Danas je 16. dan, sutra idemo kod doktorice.. Probiotik mu dajem vec 4 dana i nistaaaa!!! Opet mu dala kamilicu jucer i danas, mozda ga potjera :/ Al sutra svejedno idemo pedijatrici.
    Danas sam shvatila jos nesto, dok sam pila kavu (bijelu) kakao kao pravi postanac, a posto nikako ne spava po noci (budi se po 4-5 puta), razgovarala o tome sa kolegicom koja ima bebu isto staru i kaze ona "normalno da nece spavat kad pijes kavu". I ja prestala. Od onda ne kaka. Ozbiljno. Tocno od onda ne kaka. Veceras sam popila kavu, pa da vidimo. Ili je slucajnost ili stvarno nece kakat. Da nije takav veseljko vec bi se brinula dosta, ali svejedno..16 dana???

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Mi smo pokušali sa kompotom od suhih šljiva i svaki puta bi se D. pokakao i to obilno ali tek sljedeći dan . Dakle, suhe šljive treba namočiti na par minuta u prokuhaloj vodi zatim ih izvaditi i dobiveni napitak dati djetetu. Ničim ne zaslađivati. Treba pripaziti da šljive ne ostanu predugo u vodi jer se zbog vruće vode skine kožica sa šljiva pa ako djetetu dajete piti na bočicu, kožice mogu začepiti dudu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj anna_B prvotno napisa Vidi poruku
    D Veceras sam popila kavu,
    nisam kavoljubac 8 popila 2 šolje u životu na silu), ali pitanje zakaj si popila kavu navečer , a ne odma izjutra?

jel danas bolje?

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Popila sam ju cim sam se sjetila toga da kak ja ne pijem on ne kaka Bili kod dr danas, nije kakao, radila mu digitorektalni pregled (pregled prstom) i kaze da stolice nema, jednostavno sve sto moze ostavi sebi a ostalo popiski. Nije zabrinuta s obzirom da je pravi veseljko i nista ga ne boli. Ali jos nije kakao. Vidjet cu sad sta ce bit nakon bijele kave svako jutro.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •