njemu (mm-u) je to malo "novo" jer je on drugačije odgajan. ali ide naprijed što se toga tiče, i sve je opušteniji.
njegov tata je još ok što se toga tiče, ali mama mu je baš onak

npr. J dira vlažnu zemlju sa grančicom, a ona mu viče "ne J, isprljat ćeš si robicu, fuj to" a ja : "nije uopće problem, imamo mašinu pa će se oprat"
ili primjer J dira suho lišće i cvijeće a ona mu viče fuj.. ili napominje kako njoj njezina djeca nisu nikad padala.
jednom se J krenuo penjati uz ormarić, više grebati da se popne a ona : ne se penjati,zube ćeš si polupat, šta mu to pustiš" , ja: "a koje si još dijete nije "zube polupalo", udarilo se?" ona: "moji nisu, ja im nisam to puštala", tu više nisam znala što pametno reć.
sad se je malo primirila jer vidi da ja to ne fermam, plus što se skupa s njim valjam po cesti
naši se odgoji jako razlikuju, kod njih je valjda taj "autoritet" i iskušavanje posluha bitna stvar. sveki je znala imati 10 zamolbi u dvije minute koje bi joj J trebao napraviti.
"odi kod dede, ajde zagrli ga, sad dođi meni, ajde sad vozi autić, oćeš dat meni griz svog keksa"
al to je druga priča, neću skretati s teme, samo sam htjela prikazati kako to otprilike izgleda. ovako pisano možda zvuči gore nego je. ali eto, sto ljudi sto ćudi.