Bas me zanima.![]()
Ja tursku kavu volim piti sa jako malo do nimalo secera. Al zato ove instant kave bas previse zasladim. :? Sve pijem crno. Stavlja li itko smedji secer ili med u kavu?
Bas me zanima.![]()
Ja tursku kavu volim piti sa jako malo do nimalo secera. Al zato ove instant kave bas previse zasladim. :? Sve pijem crno. Stavlja li itko smedji secer ili med u kavu?
Bez šećera i sladila! Gorko!!!
S obzirom koliko slatkiša pojedem moram negdje uspostaviti ravnotežu![]()
slažem se i dodajem samo mlijeko 8)anchi pp prvotno napisa
tursku pijem sa petinom zlicice i bez mlijeka, instant sa pola zlicice i malo mlijeka.
smedjeg.
samo onog nekog rapadura moram stavljat vise jer mi nije nesto sladak.
meni je smijesno kad dodjem kod nekog, nas 5-6 i svatko ima upute -- vode prst i po, mlijekapar kapi ili dva prsta, mlijeko toplo ili hladno, secer ovakav ili onakav.
a sjetim se moje babe, ona i susjede sjede na kaucima, skuha jednu dzezvu, ulije svima isto, nikakve filozofije, ili je bas tu filozofija![]()
Ja necu od srama ni napisati koliko secera stavim u kavu.
vjerojatno onoliko koliko ja stavim u cajZorana prvotno napisa
![]()
Bez secera totalno,ali samo zato da umjesto toga mrknem cockoladu![]()
Ni zrna, ali zato što mlijeko razblaži...pijem instant i filtriranu.
Ja instant s dvije žličice šećera i dosta mlijeka.
Tursku mogu i bez mlijeka a i ne volim da je baš slatka, no nju pijem rijetko, najčešće u gostima.
Ima li vama kava u šalicama od različitog materijala drugačiji okus? Ja npr. najviše volim kod jedne sestrične piti tursku iz određenih šalica od akropala. Okus mi je prefini- a inače nisam baš neki ljubitelj turske.
da, jako puno toga je u salici.
ima salica iz kojih uopce ne mogu piti.
npr ako su sivkaste iznutra. pa makar kostale 260 kuna po komadu.
u svim varijantama 1 natreen (ili neki drugi zasladjivac) i mlijeko
U jutro espresso s mlijekom bez šećera. Popodne nescaffe kapucino bez šećera, ali napravljeno full s mlijekom, bez vode.
Prije sam pila slatke kave, ono 2 vrećice šećera u jednu kavu s mlijekom, ali me anti-candida dijeta dovela u red. Tada prestala sladiti i navika ostala!![]()
Ja pijem instant kavu i to sa žiličicom smeđeg šećera, a tursku mogu i bez, ali zato MM trpa po tri žličice i nikad mu ništa nije pre slatko...
I da, kavu nemogu popiti iz staklene, prozirne šalice ili čaše! Jednostavno mi ima grozan okus!
Ja pijem kavu iz neke tamno plave salice. Ono, prosjecna velicina za instant kavu. Al zato mmSvi koji ste gledali Prijatelje, sigurno znate one ogromne salice iz kojih se pije kava u njihovom kaficu. E pa, iz takve jedne on loce svoju filter kavu.
Tursku, u ogromnim količinama, crnu bez šećera![]()
Svi slatkiši mogu uz to, ali ne volim piti "kavabon"
tursku s dosta, ali iapk manje šećera nego instant-nju pijem sa dvije VREĆICE šećera !A tako šijem i čaj, ali zato ne bi stavila šećer u jogurt da me ubiju !
uvijek?Zorana prvotno napisa
ja svako jutro stojim pred policom sa salicama i biram koja je TA.
kad mm prvi krene kuhat kavu ja trcim ispred njega po salicu jer znam da ce on izvadit prvu i cudit mi se sto mi ta danas nije dobra, jer jucer sam pila iz nje.
Tursku pijem sa malo šećera i obavezo mlijeko, bez mlijeka ne pijem ni jednu kavu. Doma capuccino pravim isključivo s mlijekom, i instant kavu radim s pola vode, pola mlijeka. I u sve stavim malo šećera, smeđeg, nekad natren
ovisi kakva je kava
ako je moja kućna...litrena onda 3 natrena
a ako sam u caffe onda jedan šećer
Bljak, pa ja za ovo nisam nikad ni čulaMajaMajica prvotno napisa
![]()
Da, ja imam svoju standardnu salicu. 8) I nije mi to to ako ne pijem iz nje.
I ja imam svoju šalicu i doma i na poslu. Jedino ako doma imamo goste onda svi pijemo iz istih šalicaZorana prvotno napisa
Ja se svoje ne odricem ni kad gosti stignu.![]()
Ne mogu vjerovati da nisi čula za zašećereni jogurtana.m prvotno napisa
![]()
kad imamo goste onda ja svakom od njih biram salicu.ana.m prvotno napisa
kako mi neki od vas dolaze u goste, necu ovdje napisati sistem![]()
Ja imam dvije šalice;jednu doma (malo otkrhnuta,no nema šanse da ju bacim dok ne nabavim istu takvu) i jednu na poslu,pijem isključivo nes 3u1 s vodom i 3 kapi hladnog mlijeka,ne stavljam šećer jer je taman slatko.
U kafiću pijem bijelu kavu sa 2 vrećice šećera.
Jedno vrijeme sam nosila svoj nes 3u1 u gostesad su ga počeli frendovi kupovati zbog mene
![]()
mali crni espresso. jednom dnevno (ajde mozda dvaput). illy, lavazza ili slicno.
bez secera (zasecerena kava mi je bljak). bez mlijeka. pur.
smedi secer (pri cemu ne mislim na onu smedu, vlaznu masu, nego na rohrohzuker), je mozda malu, malu mrvicu manje stetan nego bijeli.
ali uziman u nedobrim kolicinama, sluzi samo zavaravnju.![]()
ja ne pijem tursku kavu,samo onu iz automata sa zlicicom i pol smedjeg secera (Rohrzucker 8) )
tursku ne pijem
nescaffe capuccino vanilija bez šećera
instant jacobs sa žličicom do dvije smeđeg šećera
a sada sam si kupila opet i schneekoppe (nisam ziher da li se ovako piše, ne da mi se dići i pogledati, osim toga - cicalica je upravo na meni) - 2 sam stavila
Tursku , nescaffe, capuccino, sve bez šećera sa mlijekom![]()
Moji roditelji na putu s maminom braćom, voze se, kadli stanu negdje oko Ciste Provo kako bi popili kavu. Njih nekoliko, svatko hoće svoju.ivarica prvotno napisa
Mama hoće cappuccino, tata kratki, jaki espresso, jedan ujak dužu kavu s toplim mlijekom, drugi istu samo s hladnim...
Konobar sve nešto važno klima glavom, uvažava što svatko ima za reći, zaprimi narudžbu i ode prema kuhinji, odakle se samo čulo: "Ive, zgovnaj, deder, pet kava!"![]()
Ja osobno tursku pijem isključivo crnu, jaku, s dvije žličice smeđeg šećera, Nescafe uopće ne pijem, jer mi je kiseo, već preferiram Jacobs Gold i opet stavljam po dvije žličice smeđeg šećera.
Smeđi šećer je ovdje zbog okusa, jer je ukusniji, a ne zato što mislim da ima manje kalorija od bijelog.
Volim i kavovine i to Yannoh i Biancu. Njih radim s vodom, a dodam malo rižina ili sojinog mlijeka. Na kravlje sam alergična. Ako već nema alternative, onda ili stavim malo kravljeg, ali stvarno vrlo malo, ili pijem čisto.
Dok sam živjela kod roditelja, imala sam svoju šalicu. Iz prastarog servisa, već rasparenog, polomljenog. Postojale su i dvije čitave šalice, ali moja je bila ona koja je bila okrznuta i imala je raspuklinu cijelom dužinom, do dna. Bijela s narančastim cvjetovima i zelenim listićima. I dan danas pijem iz nje kad god odem svojima.
Kod kuće pijem iz jedne prekrasne šalice od engleskog porculana, Hudson & Middleton. Bijela je s naslikanim vitrajem, a po rubovima je posrebrena.
Pijem nescaffe clasic s mlijekom bez secera, doma i na poslu imam svoju salicu ... kad smo vani ja i MM nasa narudzba izgleda ovako 'nescaffe clasic i kava s hladnim mlijekom i smedim secerom i casa vode' ...neki put konobar potrefi, a neki put oboje dobijemo kapucino ili bijelu kavu ili kojekave druge kombinacije ...
Ja nisam bas neki kavopijac, al sam kavoljubac, a evo mog sistema:
tursku volim jako slabu, s dosta secera, moze s mlijekom ili bez, no bolje bez;
instant kavu s malo secera i dosta mlijeka;
filter kavu samo s mlijekom;
u bircu jedan secer na bijelu kavu.
8)
Prica sa salicama prolazi kroz faze - ponekad mi je svejedno, a ponekad boje salica biram prema raspolozenju, i u toj fazi ne volim bas kad mi MM da kavu u nekoj salici koju je iskopao ne znam od kud i u kojoj nikad nista ne sluzimo![]()
2 deci vode
1 čajna (puna) žličica šećera
2 čajne (ogromne) žličice kave
![]()
pijem iz svojih skrhanih šalica (jedine koje volim) i kad imam goste, i kad nemam goste.
ako netko ima onu šalicu (krem sa smeđim ili zelenim ukrasima) koju su dijelili tam na autoputu prema gracu (kad si popio onu njihovu kavu) - u svibnju mi je roćkas....![]()
![]()
A mi kad idemo u birc MM kratko kaže "Kavu s mlijekom, molim"srecica prvotno napisa
A ja " Molim vas ako imate nescafe od vanilije, sa malo hladnog mlijeka, natren ili smeđi šećer i čašu vode vas lijepo molim"
Inače vani nikad ne pijem "običnu" kavu, tipa s mlijekom, šlagom i sl. jer mi je odvratna. Fuj, fuj!
I poludim kad naručim bijelu kavu a ovaj mi donese kavu s mlijekom, samo stavi malo više mlijeka nego inače. Rijetko tko zna napraviti baš pravu, finu bijelu kavu!
Joj, te su mi salice taaaaako dobre!!! Moja tetka ih je imala puno i uvijek sam kod nje s gustom pila kavu iz tih salica, ali su se nekome dopale i ona ih je dalasorciere prvotno napisa
![]()
Na 2 i pol deci šalicu stavim - žličicu s vrhom nescafea (neki put i još malo dodam sa strane), tri Schneekoppe sladila (druga sladila mi ne valjaju, a kao tješim se da barem tu nisam stavljala šećer), stavim žlicu-dvije vode i ostalo je mlijeko.
To je sve od kave što pijem, ne pijem je niti u gostima niti igdje drugdje, samo doma uz doručak.
Pijem skoro uvijek samo espresso, i doma i vani, pola žličice smeđeg šećera, mlijeko. Volim gorku kavu.
Ne volim instant kave, ni tursku baš, iako MM tu fino skuha.
Za espresso sam malo razmažena- crna lavazza ili illy. U nedostatku penez franck espresso.
turska mi se zgadila na pocetku trudnoce, ali neki dan sam je dobila u gostima i bas mi bila nekako fina... uglavnom pijem nescaffe s puno mlijeka, secera nista. ni caj ne secerim. preostala mi navika iz dijetaskih dana. kao, necu secerit kavu da se ne udebljam, a onda smlatim pol kile kolaca![]()
ivarica prvotno napisa
![]()
al me ne čudi za tebe.
sad se pokušavam sjetiti kakvu sam ono jednom ja dobila i zašto :/
ja na džezvu turske stavim 2 žličice bijelog šećera, prije nego sam upoznala sveki, pila sam jako slatku. otkad sam s njom, pijem gorku![]()
kuham jaku, jaku tursku.
instant sam prekrižila, kako popijem (pre)više kave dnevno, razblažujem s alnaturinom kavovinom. sa smeđim šećerom.
obje pijem s mlijekom, a natren u kavi mi je grijeh 8)
Kako to mislis, instant si prekrizila?![]()
![]()
ne pijem je više. ali nisam nikad ni voljela nescafe, samo capuccino.
alnaturu ne brojim pod instant, nije prava kava, više kakao![]()
Ja ko Ivkina baba.a sjetim se moje babe, ona i susjede sjede na kaucima, skuha jednu dzezvu, ulije svima isto, nikakve filozofije, ili je bas tu filozofija
Same here! Mrzim slatku kavu!!!kalimero prvotno napisa