Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: je li potrebno kemijski očistiti bebi-madrac?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno je li potrebno kemijski očistiti bebi-madrac?

Za novu bebu imamo stari madrac za krevetić - 3 godine star i koristila ga je samo naša prva beba - gotovo 2,5 god.

Je li ga potrebno dati na kemijsko čišćenje (i može li se uopće kemijski očistiti ako ima punjenje od kokosa??) - nema fleke, mislila sam samo radi prašine i sl. Ili je dovoljno dobro ga usisati, prozračiti ...

Negativna strana kemijskog čišćenja mi je miris za koji se bojim da će dugo ostati u madracu, a beba samo što nije ...

Početno

Ne znam... mi smo svaki put kupili novi (u Ikei za 50-tak eura).
    Ne bih ga se usudila kemijski cistiti... :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa gle... H je ispočetka spavao u krevetiću na madracu svog starijeg brata. Taj madrac 7 godina nije bio u upotrebi.

Ja sam ga usisala, oprala izvana i stavila tjedan dana na sunce da se preprži. I to je sve.

(Druga je priča što je on u tom krevetiću proveo jako malo vremena )

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja bi isto kupila novi... ma šta ja znam...sve one priče o povezanosti madraca i SIDS-a?!!! :?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi kupujemo novi definitivno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja imam cleansy,ono čudo na vruću paru pa s tim prođem preko madraca i nema šanse da kakva gamad preživi.
    unutra se može staviti i deterđenta pa miriši

posudim ti ako hoćeš.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa
    ja imam cleansy,ono čudo na vruću paru pa s tim prođem preko madraca i nema šanse da kakva gamad preživi.
    unutra se može staviti i deterđenta pa miriši

posudim ti ako hoćeš.
    ijuuuu
    koliko para si dala za to?!?!

je l to onaj s kućne prezentacije? meni je palo napamet da to kupim baš radi madraca - no bilo je puno tisuća kuna u pitanju ...

Hvala na ponudi.
    Tu si mi blizu pa bih mogla do tebe da mi ti prođeš po njemu s tim čudom ... ako ga posudim - ne vraćam

lidac2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Pa gle... H je ispočetka spavao u krevetiću na madracu svog starijeg brata. Taj madrac 7 godina nije bio u upotrebi.

Ja sam ga usisala, oprala izvana i stavila tjedan dana na sunce da se preprži. I to je sve.

(Druga je priča što je on u tom krevetiću proveo jako malo vremena )
    ovako smo i mi.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam prvo mislila kupiti novi madrac pa sam na kraju zaključila a neću jer je Patrikov stvarno kao novi a on je spavao u kindaču cca godinu i pol. Glupo mi ga je baciti. Odlučila sam da ću madrac dati očistiti u servis gdje smo čistili tepihe, to nije kemijsko čišćenje nego valjda isto nekom parom, nema mirisa nikakvog poslije.
    Ako ne uspije, uvijek mogu kupiti novi.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Naš je madrac star 13 godina i sada u njemu spava peta beba (mojih troje i sestrinih dvoje). Prije svake nove bebe dali smo ga u praonicu dubinski očistiti, a mislim da i privatno sada dosta domaćinstava ima takve usisavače koji dubinski čiste i izvlače grinje iz madraca i namještaja.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Za drugog bebača sam kupila novi...oko 250 kn (oriolik)...to je nekako najelegantnije rješenje

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Potpisujem Inesku, ne bih nikako riskirala. Osim toga, u pitanju je 300 kn.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Ja sam prvo mislila kupiti novi madrac pa sam na kraju zaključila a neću jer je Patrikov stvarno kao novi a on je spavao u kindaču cca godinu i pol. Glupo mi ga je baciti. Odlučila sam da ću madrac dati očistiti u servis gdje smo čistili tepihe, to nije kemijsko čišćenje nego valjda isto nekom parom, nema mirisa nikakvog poslije.
    Ako ne uspije, uvijek mogu kupiti novi.
    tamo sam mislila i ja ...
    ali u tepihu jebio miris neko vrijeme

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanjica prvotno napisa
    Naš je madrac star 13 godina i sada u njemu spava peta beba (mojih troje i sestrinih dvoje). Prije svake nove bebe dali smo ga u praonicu dubinski očistiti, a mislim da i privatno sada dosta domaćinstava ima takve usisavače koji dubinski čiste i izvlače grinje iz madraca i namještaja.
    :shock:

pa nije stvar samo u grinjama i prašini, madracima se promijeni oblik nakon godina korištenja, koliko god kvalitetan bio (a ovi u kinderbetima su upitne kvalitete)
    pa i mi odrasli bi trebali mijenjati madrac nakon 10 godina, a kamoli ne nešto što koristi novorođenče.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

On je bio u upotrebi vrlo kratko vrijeme za svako dijete, a smatram hrabrošću ovdje napisati istinu. Nakon što vas pet napiše da obavezno kupuje novi madrac, ostale se poklope i šute jer ispadaš nemaran i nenormalan roditelj ako ne kupiš novi madrac za svaku bebu.

Onda odeš na neki drugi topik i tamo čitaš kako kindaći služe za odlaganje robe jer beba ionako spava s roditeljima u njihovom velikom bračnom krevetu. Hajdemo radije raspravljati o starosti i kvaliteti naših madraca u bračnim krevetima.

Inače, onaj članak o SIDS-u i grinjama u madracima koje se hrane nekakvim sastojcima od kojih se ti madraci prave pa onda ispuštaju neki plin - smatram je zaista fascinantnom i vrlo mogućom. I dalje mislim da su osnovni problem grinje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hajdemo radije raspravljati o starosti i kvaliteti naših madraca u bračnim krevetima.
    moj je star godinu dana

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa tako je moj - korišten godinu dana (od 10. mjeseca je s nama u krevetu bila sve do 2,5 godine kada je prešl au veliki krevet i na novi madrac ...)

i kvalitetan je jer smo ga kupili debeli madrac s tim nekim posebnim punjenjem i bez obzira na grinje i sve - čini mi se madrac u redu ...

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ajme sad mi je došlo do mozga da JA hoću novi madrac :shock:

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

JA definitvno hoću novi (veći) krevet i madrac.

Vrijeska, meni tepih poslije čišćenja nije imao nikakav miris.... ma probat ću pa ću vidjeti.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi imamo madrac od one ortopedske pjene (izgleda ko obična spužva samo malo gušća).
    Što mislite da li bi se to moglo smočiti, oprati s baby-sapunom i osušiti na suncu?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja svakako ne bih davala madrac na kemijsko ciscenje. Zbog kemikalija kojim se tretira u procesu.
    Ako ga bas moram cistiti (ja ni ne razmisljam o ovome), onda bih ga usisala nekim mocnijim usisavacem (npr. organizirala prezentaciju Kirbyja pa neka mi usput usisu madrac).

Nakon jednog djeteta, osobito ako je malo koristen, ne bih ga mijenjala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Palo mi je još nešto na pamet.

Madraci ionako već dođu u naš stan puni prašine od skladišta i sl.

Nadalje, bebe s ovog foruma uglavnom prije ili kasnije završe u roditeljskom krevetu.

Pa zar nije veća koncentracija prašine i grinja u velikom madracu koji koristi svaki dan dvoje odraslih ljudi?!
    A vjerujem da velike madrace ne mijenjate tako često ili se varam?
    (Kada sam imala prezentaciju usisavača, s pola metra kvadaratnog izvučeno je toliko smeća, a madrac star tek dvije godine...)

Kako često mijenjate madrac na svom krevetu? Čistite li ga kemijski ili samo usisate običnim usisavačem?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    koliko znam, madraci stoje zapakirani u skladištu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    koliko znam, madraci stoje zapakirani u skladištu
    da, pokatkada s rupama na najlonu

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo za R. kupili novi madrac- L. je stvarno puno spavala u kindacu pa onda i skakala i tak to pa mu je i bilo vrijeme

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj da, fakat, skakanje

to će kod nas biti glavni razlog za novi madrac.
    to, i činjenica da ga je dosta puta ispovraćala ili popiškila...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Da malo podignem ovu temu.
    Imam priliku dobiti madrac koji je trebao biti drugi madrac, za spavanje na cuvanju ili tako nesto. Uglavnom, madrac je kupljen, stavljen u krevetic, ali nije nikad koristen. Stajao je u tom kreveticu tjedan, dva, a onda ga je moj tata spakovao, mislim da ga je oblozio cistim bijelim papirom, i spremio na tavan.
    Znaci, madrac nikad nije koristen, samo bi do trenutka kad bi ga mi preuzeli za upotrebu stajao godinu dana na tavanu.
    Madrac je inace hespov, bio je dosta skup i trebao bi biti kvalitetan.
    Prvo sam bila potpuno protiv toga (zbog SIDS-a), ali sad kad vas citam, mislim si da bi bilo mozda dovoljno pozvati nekoga tko strojno cisti po kucama
    Imam letak na kojem pise da dolaze kuci, pa ih se onda valjda moze zamoliti i da ciscenje madraca za bebu izvedu samo vrelom parom, bez kemije.
    Da li bi to bilo zadovoljavajuce rjesenje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •