i ja sam dva SATA bez cokolade![]()
ja bi smršavila da prestanem pušiti.apricot prvotno napisa
iz kojeg razloga?
nekad bi popila kavu i zapalila,al ne mogu na prazan želudac pa se idem prvo najesti.
snorki,mogla bi nam staviti nove slikice da te vidimo zategnutog trbuha![]()
eto, ja sam uvijek na prazan zeludac popila nekoliko gutljaja kafe (nisam ovisnik o kafi) i zapalila cigaretu.dolega prvotno napisa
Sad nemam nikakvog ceifa. Popijem maxi kalcij i to je sve![]()
Jos uvijek sam sa koncima na trbuhu, tako da vam ne mogu pokazati svoj novi, sexi stomacic.![]()
Meni dobro čini ako izbacim kavu, jer sam od nje brže gladna. A cola mi je apsolutni rekorder u izgrizanju hrane u želucu, od nje odmah ogladnim (srećom jako rijetko je pijem).
mislim da pomaže piti puno tekućine.
ali ne coluona je šećerna bomba (mislim oko 12 žlica šećera u 1l :shock: ), bolje voda.
Navodno da ovisnicima (čitaj: ovisnicamaLeaB prvotno napisa
) o slatkom fali kroma u organizmu. Čežnja za slatkim jedan je od simptoma
Za sve ovisinice koje ne osjecaju potrebu za lijecenjem, odvikavanjem, samoizljecenjem ili kako vec... toplo preporucam bombonjeru Nutball (proizvodi Solen). Cokolada, ljesnjaci i kremasto punjenje. Pravo zadovoljstvo za nepce.![]()
Nakon što mi je jučer pozlilo, SVEČANO OBJAVLJUJEM da više ne konzumiram napasnike!
Jučerašnji score je stvarno bio poražavajući za moj organizam: skoro dvije kutije keksa, pola 300-gramskog čokoladnog jajeta i skoro cijela vrećica sa 500g čokoladnih jajca sa naaaajfinijim punjenjima (dille, ubit ću te)!
Sad pijem vodu - zasad pomaže!
Uopće ne znam zašto pratim ovu temu. Ja sam jučer pojela samo 1 malog zeku.
Sabaleta, pratis da vidis kako ti je lijepo u zivotu![]()
Ja sam sinoc pojela 300g cokolade s ljesnjacima,OPET.
I sad je stvarno dosta,casna rijec.
Ja sam partibrejker. Ne jedem slatko, nemam neku želju za njim. Rijetki su to petki...Zapravo moje najslađe jesu pekmez bez šećera i javorov sirup.
Da je kod mene tako, bila bih mršava ko ajvica :/
Kod tebe mi ništa ne fali. Ako mene pitaš. Skroz si zgodna.![]()
posudim ti andreja za noćno nacicavanje. nakon mjesec dana buđenja 6-7 puta noću, moći ćeš jesti šećer žlicom a gaće ćeš vezati špagom.apricot prvotno napisa
![]()
imala sam ja, draga moja 2,5 godine takvu situaciju. i po 19 puta tijekom noci.
i dizala se ujutro u 5 i kuhala za sitericu i dijete.
i skakala po gradilistima.
ali... cokolada je uvijek bila u drugoj ruci.
ili neko lisnato.
pa evo Ivy ja upravo to radim vec 6 i pol mjeseci i nikako da dobijem tvoju figuru![]()
Apricot potpisujem Leino svako slovo
jel ti trpas to jelo u dzepove ili sebe?!!
apri, ja sam u početku uz krevet imala vodu i čokoladu - pa poslije podoja guc-guc i kockica čokse.
a vidjela si i u srijedu koliko sam se puta poslužila s motora... čudi me da nije dokumentirano u svim medijima.![]()
dopusti da umrem od smijeha...ms. ivy prvotno napisa
Ljudi, živa istina da što više slatkog jedeš, organizam više traži. Ja sam skromnih tjedan dana bez čokolada, keksa, bombona i ostalog, a i bez čipseva, štapića s kikirikijem (moja bolna točka), lisnatih itd. Ujutro poslije kave smažem dvije jabuke, do kraja posla jogurte s müslijem i super me drži.(mislim nisam gladna). Nisam bila debela, dapače, (171/55), ali su me te moje količine slatkog (a i slanog) zabrinjavale.
I zbilja, nije da se suzdržavam da ne maznem koju čoksu, već mi jednostavno ne fali! Još jedna stvar me potakla, kako da svom djetetu govorim kako slatko ne valja, a ne mogu se svaki put skrivati pred njom (a i glupo mi je) dok mažnjavam one puste milke i dorine.
I ide to, vidjet ćemo dokle će![]()
uvijek sam mislila da ljudi uvelicavaju to kada kazu da su ovisni o slatkisima.Ja volim gricnut nesto slatko, ali nisam ovisna.
p.s jos uvijek ne pusimmmm 8)
kako topik svako malo skrene prema apstinencijimozda je dobra prilika podsjetiti se rijeci jednog mudraca.
a islo je nesto kao....
"milijarde godina evolucije bile su potrebne da nastane ---. I ako to bude sve sto je ovaj planet uspio, dovoljno je."
sjecate se sto je to --- drzao u ruci?
korijen celera? jogurt s muslijem?
[quote="dilleJoj znaaam... i da dodam - jos doma kazem da idem na fitness, uzmem ruksak sa svom opremom (i flasicom vode :D ) i zaglavim negdje na nekom parkiralistu tamaneci sto god sam protrcavanjem kroz ducan uspjela zgrabiti... samo sto je kod mene uglavnom naglasak na slanom.[/quote]
hihi, ja sam par puta ko fol otisla na fitnes a onda sam bila tako lijena da sam skrenula u kino i dobro se zavalila uz kokice, veliku colu i m&m's.
O, a onu flasicu vode koju sam ponijela sam lijepo rasprsila po malo poguzvanim stvarima da izgledaju koristene. hehe
trcim ja oko stadiona i slusam (mahalusa) dvije zene koje trce i pricaju;
"najgore je to, sto cu ja sad, kad dodjem kuci, pojest tepsiju pite"![]()
cuj naprednih austrijanki...
I po kosi... da izgleda kao da sam se bas fino oznojila i istusirala...Lilly prvotno napisa
![]()
ja se jos samo cudim sto jos niste izabrali najvecu ovisnicu.![]()
koja bi onako kao andrea podastrla i vizualne informacije.![]()
Zao mi je sto ranije nisam vidila ovaj post! Ja sam ovisnica o sladoledu. Po meni se moze sat navit: svaku vecer otkad je proradila Kuca Sladoleda na Bacvicama, u 19:00 ja svecano izlazim iz kuce i kao idem s malom na zadnju setnjicu prije spavanja. A u stvari idem kupit 2 kugle sladoleda, braziliana i roche. Vise me znaju prodavacice, samo kazu: ISTO? Ja klimnem, stavim casicu sladoleda u dno kolica i trcim kuci da se ne rastopi. I onda ga fino poklopam prije spavanja kao sad, dok citam Forum. Izgrebala sam dno casise, napravila sam rupu.
pa nije skrenuo topic, Zorana ga je baš i otvorila da bi se riješila nezdrave ovisnosti, ali kako prevladava šećerna omamljenostivarica prvotno napisa
, ispade kao da su savjeti o apstinenciji ti koji skreću s teme.
upravo čitam knjigu "Hrana kao lijek", nemojte da počnem citirati iz nje...
Nemoj citirati otvori novi topic, da ovaj mogu konačno prestati pratiti.
Ja ću poludjet sama sa sobom...svaki, baš svaki put kad se odlučim skinuti sa slatkog, onda mi prvo slijedi par dana udarničkog prežderavanja, valjda da se nakrkam do grla i stvorim lijepa sjećanja koja će me držati kad bum postila![]()
Evo jučer kupim Leoni sladoled, ona lizne dva puta i veli: mama, ne bi ja, ajde ti pojedi! I kaj ću sad, ne bum ga valjda bacila![]()
Onad sam još utukla cijelu milku s lješnjacima i popila litru cole (!)...ma, fuj, beskčmenjak odvratni, baš sam ljuta na sebe...
I nikako ne mogu shvatiti kako sam uspjela prestat pušit, a bila sam zaista strastvena pušačica, ujutro bi još zatvorenih očiju palila prvu cigaretu i uspjela sam prestat ko od šale...zašto ne mogu isto tako prestat žderat slatko, zaštooooooooooooooo?????? :smajli očajno tuče glavom u zid:
Kaleb ima preko mjesec dana, budimo se, cicamo kao suludi, a i dalje sam krme.ms. ivy prvotno napisa
![]()
Nemrem vjerovati da prije nisam vidjela ovaj topic!!
Moja najveća mračna tajna je cola. Ja bih si taj otrov najradije ubrizgavala intravenozno. Eksanje limenke cole prethodno ohlađene u frižideru meni je ravno orgazmu. U trudnoći i sad tijekom dojenja MD se trudi natjerati me da izbjegavam to smeće, ali ja je onda kupujem potajno, pijem u bircu kad se s nekim nađem, itd, itd. Dnevna doza mi je minimalno litra, inače sam živčana kao pas.
A slatko...Mrknem 2 Kinder Buena i par Ferrero Rochera i dobro je. Isto tako, mislim da je grijeh otvoriti čokoladu i pojesti red-dva. Takvi ljudi mi idu na živce. Kad otvoriš, ima da i pojedeš.
Najslađi užitak: ujutro si složiti 3 sendviča, zaliti ih colom i uništiti jednu običnu Milku od 100 g, uz to surfajući...Mmmmm.
Znam, nikad se neću vratiti na svoju nekadašnju kilažu.
Ovo sam htjela napisati na onom topicu o sreći...Luna Rocco prvotno napisa
Ali, bilo bi glupo uz sve one eterične situacije...
Doduše, kod mene bez cole (mrzim je, osim u bambusu)
joj, sjećam se te postporođajne gladi. pečene lignje s krumpirom u osam ujutro...
s vremenom malo popusti, i dalje jedeš više nego prije ali te bebač više naganja okolo (teže ga je nositi, šetnje su dulje, doma sve radiš sama, noćna buđenja i ne brojiš) i zalihe odu.
joj, di su mi sad slike s prvog mora... nosila sam bijele kratke hlačice veličine xs. u međuvremenu proslijeđene petnaestogodišnjoj susjedi...![]()
Prekjučer mi dragi prije posla nije stigao po friška peciva (da, da, nemojte misliti da jedem ona od dana prijems. ivy prvotno napisa
), pa sam si u 8 ujutro naručila ražnjiće s pomfrijem i Coctu...Drago mi je da postoji još ljudi koji upražnjavaju ili su upražnjavali takve prljave rabote.
![]()
ms.ivy, ti mi uopće nisi dostojna sugovornica - vidjela sam tvoju građu, ti si tip cure koja nikad nije bila ni bucmasta, a kamoli debela, to dam ruku u vatru...A ja sam uvijek opasno varirala na rubu "ukusnog" (s tim da minicu i vruće hlačice nikad nisam mogla nositi), tako da tvoje i moje 22 kg u trudnoći nisu ista stvar - ti si zatrudnjela vitka, a ja sam u startu imala 68 kg na 173.
no, htjedoh reći - ne brini, uskoro će ražnjić-faza proći i biti će ti dovoljno zgrabiti muffin-dva svaki put kad prođeš kroz kuhinju.![]()
Dajte, molim vas, nek netko KONACNO otjera ajvicu s ovih prezderivackih topica.
Joj, ono za 22 kg je napisala andrea - nemam pojma zašto vas dvije koji put zamijenim, valjda zato što obje imate predivne dečkićems. ivy prvotno napisa
![]()
8 kg?!! Bježiiiiiiiii s ovog topica, Calista!!!
Podižem ovaj topic jer mi treba podrška okorjelih ljubitelja slastica svih vrsta koji su uspjeli prestati/smanjiti iste..Mislim, teško bi se ja na to odlučila ali spremam se na novu trudnoću pa zbilja želim usvojiti zdraviji način prehrane.Ma kaj da vam velim, obožavam gotovo sve slatkiše, osobito čokoladu u svim mogućim nijansama, u keksima/kolačima,bombonima,s grožđicama,lješnjacima,ovim-onim,a kolače, ajooj, sad za trajanja Špancir festa svakodnevno sam se špancirala ulicom gdje su simpa tetuške prodavale pre-pre-fine kolačiće primamljivog izgleda, mirisa i okusa, jooj, kako se odviknuti od tih napasti?
Ja sam izbjegavala tu ulicu, a ako smo ipak išli onuda, kupovali smo samo klipiće.Tamchi prvotno napisa
A što se trudnoće tiče, tko zna možda ti u trudnoći nestane želja za slatkišima i počneš se šopati s voćem (ko ja). Ili te budu mučile žgaravice ili mučnine pa nećeš moći jesti čokoladu. Ili češ je tamaniti ko luđakinja i nitko te neće moći spriječiti. U trudnoći žene često promjene prehrambene navike.
Hehehe, blago tebi, eh da mi je ta samokontrola,nebi se sad ja tu jadala!! ma ja sve ooboožavam a najbolji su mi nepečeni kolačići ma ako sad počnem nabrajati, post će biti ohoho podugačak!! Kad sam ostala prvi put trudna, imala sam neodoljivu želju za slatkim, pa čisto sumnjam da će i ovaj put biti drukčije!! ma kao počnem ja smanjivati ali kad i tu na poslu uvijek ima finih oblizeka ( ne nosim ih ja!! ) i kako onda odoljeti kad ne zaključavaju ormar!!
Meni se u trudnoći puno manje jelo slatko nego inače. I nisu mi ni od njih ostale kile, od prve 3 a od druge ništa, ali dojenje, naročito u fazi s dohranom, a kulminacija prestanak dojenja. Onda sam (opet) počela pušiti, pa prestala i tako nekoliko puta. Rezultat je 20+ U zadnjih 8 godina sam (ne računajući trudničke kile, one koje su otišle u rodilištu) dobila 37 a skinula 17 kila. (mislim, gore-dolje)
Kloklo, ajde sjeti se jesi li u doba kad si pušila tamanila toliko slatkog kao sada? Kad se ohrabrim i krenem ne pušiti, dobivam kile kao mladi kit, najviše od slatkog, mislim da sam totalni rekorder s 10 kg u 2 mjeseca (ne, nisam tad bila trudna).kloklo prvotno napisa
Vidiš vraga, u prvoj trudnoći sam prestala pušiti ali nisam navalila na slatko.
ja sam takodjer zestoki ovisnik o slatkisima, ali sam se malko snkcionisala tako sto sam si kupila jednu manju dozicu(zapremina oko 100g) neznam tacno i u nju sebi spremim slatkise za taj dan.Mogu to biti bobmoni,keksi,cokolada... samo se mora pazit na zapreminu
![]()
I sad sam sretna i zadovoljna![]()
Tamchi, znam o čemu pričaš
već sam pisala ovdje što je meni pomoglo - postepeno mijenjanje ishrane, tako da ti nije kazna nego užitak zdravo se hraniti
hranu nosim na posao i zbilja JEDEM PUNO, ali ne smeća
pronjuškaj, ima recepata za jednostavne i zdrave kolače, i što je najvažnije, fini su! od toga ti ne divlja inzulin i ne traže novu porciju prežderavanja
ponosno prijavljujem da mi je zadnjih mjeseci učinak 10-15 dkg čokolade MJESEČNO :D (što je nekad bila minimjalna dnevna norma, obogaćeno slancima, lisnatima, burecima, pizzama... nastavi niz)
i to sve bez ikakvog nasilja nad sobom, gladi ili suzdržavanja
ako te zanima više, javi se na pp
Eh, hvala, od danas krećem u akciju, jučer sam kiksala na svekrvinim štruklama sa sirom ( obožavam ih, napravi ih po starovaraždinskom receptu, mmm, njam! ) a za desert dobila porciju opaske svekra da bi se manje trpala slatkišima da jedem meso ( grunf, tad sam ih prestala jesti i počela njemu masirati mozak nekim bitnim činjenicama ), uglavnom, svjesna sam da moram zbrusiti volju i zaobilaziti one čokobanankice,tortice i sl. dok čekam na blagajni i gledati na drugu stranu, ne prolaziti redom gdje su keksi i bombonjere, al kriza me ulovi odmah poslije jela ili uz kavu, ma di mi je onaj med, hmm, smislit ću nekaj..Pijem i dosta slatke kave, isto grda navika..Jer zbilja mi nije dobro od toliko šećera, navečer sam toliko žedna da se u noći po par puta ustajem na wc, i od najmanjeg napora tipa bicikliranje love me nesvjestice ili bar slabost..Ovo s malom dozom za početak je dobra ideja, thx! Okej danas je 1.dan..
Metvice, meni je zadnjih mjeseci čokoladni, keksoidni i ini score 0.Metvica prvotno napisa
Takve police u dućanu jednostavno više ne primjećujem. Kad se samo sjetim šta sam prije trpala u sebe, muka mi dođe.
Ali zato pečem kukuruzovnice (nema nimalo šećera, ali je mljac!), knedle sa šljivama, mafine... ali i to ne često.
Za Tamchi, ako želiš smanjiti svoje količine slatkog, NEMA čarobnog recepta, samo disciplina. Možda ćeš više uživati u MALO slatkiša, za koje si se odlučila svjesno, a ne da jednostavno trpaš u sebe, pa ti organizam traži sve više i više.