Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: MPO i za žene u istospolnoj vezi i to u RH?!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno MPO i za žene u istospolnoj vezi i to u RH?!

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...roditelji.html

"...partnerice koje su se liječile od neplodnosti moći će se podvrgnuti medicinski potpomognutoj oplodnji..."

opa bato!!!!!! režemo troškove, zlatni standard nepostojeći, MPO u Hrvatskoj gori nego za Milinovića... ALI... ali zato otvaramo vrata liberalizmu...

znala sam da će doći dan kada ću i ja povući svoju kočnicu i reći "da, zatupljena sam!"

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ako je MPO dozvoljen ženama koje nisu u braku ili izvanbračnoj zajednici, a liječile su se od neplodnosti, kako bi onda mogao biti zabranjen istim takvim ženama koje su u istospolnoj zajednici !?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nije stvar uopće u zabrani iliti u dozvoli, (ti si očito padobranac na ovom pdf-u) već u činjenici da se već sad štedi, da rezultati sadašnjih postupaka nisu nikada bili gori, ali i uz napomenu da u hrv ne postoji niti se potiče postojanje banke sperme... mogla bih nabrajati do beskonačnosti!

ovo je samo prijedlog zakona...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I zato što se već štedi treba zabraniti nekoj kategoriji žena MPO, da bi ostalo više novaca za ostale?
    Tim više što uopće ne postoje banke sperme pa te žene ionako neće moći ostvariti svoje zakonsko pravo.
    Prema tome - nemaš se uopće zašto uzrujavati.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Slažem se s Mimom, ja isto ne vidim gdje je onda problem ako ne u zabrani iliti dozvoli?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako nema banaka, znači istospolni će se parovi upućivati na liječenje u inozemstvo, tj Prag.
    Vrijedi pretpostavljam podjednako i za dvije žene i za dva muškarca.
    Ma neka, nemam ništa protiv, ali formalno s druge strane sad se tlače npr ljudi da ovjeravaju potpise svaki put kod javnog bilježnika prije postupka, broje se postupci, trenutno klinike ne naručuju nikog novog zbog štrajka, itd itd... ovo mi dođe kao ono evo vam još jedna kost da utažite trenutnu glad. A kako ćemo dalje, vidjet ćemo...
    Inače, Mima, banke ne postoje, to ne znači da neće moći ostvarivati svoja prava, upravo zato će se upućivati u Prag kao što je i sada praksa. Ne moraš brinuti da neće moći ostvarivati svoja prava, nije u tome uopće problem.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U čemu je onda problem? Ja ne vidim kakve ovo ima veze sa problematičnim zakonom o MPO i svim problemima koji se u vezi sa njim spominju.
    Ponavljam - ako zakon dozvoljava ženi koja se liječila od neplodnosti a koja nije u braku/vezi MPO kako bi onda to mogao zabraniti ženi koja se liječila od neplodnosti a u istospolnoj je vezi. Muške istospolne parove se uopće ne spominje, niti se ovo ikako može na njih odnositi.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Lijecenje ce moci biti moguce samo za zene u istospolnoj zajednici, ne i muskarce, i to samo uz uvjet da su se lijecile od neplodnosti. Jasno vam je da ce se takve moc izbrijat na prste jedne ruke, zar ne?
    Meni osobno to nije nista novo, vidljivo je vec i iz zakona o pomognutoj oplodnji.
    Isto nacelo vrijedi i za single zene - moze mpo, al uz prijasnju dijagnozu (njih ce biti malo vise, al one nisu tema clanka).

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni se podrazumijeva, ako žene imaju pravo, da imaju i muškarci pravo, ili griješim? Izgledna mi se čini i pobuna ove potonje kategorije jer se može osjećati ugrožena - tipa žene mogu, zašto ne bi mogli i mi, postoje i donacije js? Zašto misliš "nikako se ne može odnositi"?
    Ponavljamo se - upravo mi je iznenađenje ali i sumnja u dobre namjere da u postojećem lošem stanju (prije svega financijskom) sad odjednom uvode ovu kategoriju pacijenata, upravo zbog ino liječenja, zna se da su takvi postupci najskuplji. I iskreno, bojim se da iza ovoga stižu daljnje restrikcije, zato sam i napisala slikovito "bacanje kosti" narodu.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Podsjecam da je surogatatvo u RH zabranjeno, muskarcima za trudnocu nije dovoljna samo js.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da se nikako ne može odnositi jer tako piše i tom nacrtu zakona.
    Jasno se spominju žene i to samo one koje imaju dijagnosticiranu neplodnost, dakle koje su se već prije liječile.
    Što bi to u stvarnosti značilo - da je žena bila u vezi ili braku, liječila se od neplodnosti, rastala se i sad je u istospolnom partnerstvu.
    Kao što reče bubekica takve će se slučajeve zaista moći nabrojati na prste jedne ruke, pa mislim da otvaranje te kategorije pacijenata nikome neće financijski štetiti.
    (btw. kome bi se u istospolnoj vezi dva muškarca donirala jajna stanica?)

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Plus ponovno bacanje u isti kos mpo pacijentica sa gayevima. U srcu obicnog hr bogobojaznog glasaca desne orijentacije ionako smo isti.

Restikcija ce biti opet i za nas, nisu nas zaboravili, sad cemo opet u zrvanj. I eto dobrog pr-a Karamaku i ekipi da opet promjene zakon.... no dobro...

Sto se mene osobno tice, i to vrlo subjektivno, dok sve straight osobe u hr ne mogu ostvarit zbog stednje pravo na lijecenje u inozemstvu, ja to pravo ne bih prosirivala!

A druga, ne manje bitna stvar, tko ce i pod kojim uvjetima odlucivat koje su se to gay zene 'prije' lijecile od neplodnosti?!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pa postoji karton s dijagnozom.

Ne kuzim zasto vam je ovo novost, o ovom se raspravljalo na ljeto 2012, clanak samo prikazuje izjednacavanje ostalih pravnih akata s postojecim zakonom o MPO.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

A za svaku donaciju u inozemstvu je potrebna suglasnost HZZO, pretpostavljam da ce ova prava zazivjeti kad i domace banke.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    U srcu obicnog hr bogobojaznog glasaca desne orijentacije ionako smo isti.
    I u mom srcu, a ne spadam u taj opis

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Bilo bi lijepo da smo u srcima svih SVI isti.

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

a kad ono...i objektivno smo isti

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

"Plus ponovno bacanje u isti kos mpo pacijentica sa gayevima. U srcu obicnog hr bogobojaznog glasaca desne orijentacije ionako smo isti. "
    X upravo ovo sam i ja pomislila. Na žalost, živim ne samo u takvoj državi nego i u jako bliskom svakodnevnom okružju...

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pod to 'isti' mislila sam na ono 'gay nije normalno', a bome ni 'dijete iz epruvete nije bogu milo'...

Evo, ko da cujem stope svoje svekrve...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    I u mom srcu, a ne spadam u taj opis
    X

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa ako već računaju na bogobojazne glasače desne orijentacije, nemojte i vi pomagati u toliko poznatom kreiranju spinova.

jer ako krene, to će i biti to - najobičniji spin.

a u stvarnosti, kako kaže mima, jedna žena koja se u braku liječila od neplodnosti, rastala i sad je u istospolnoj zajednici.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sushi prvotno napisa Vidi poruku
    a kad ono...i objektivno smo isti
    X. I potpis na bubekicu.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.10.2013. at 10:49

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ako je u pitanju dijagnoza liječenje je liječenje, ovdje je nejasno koji dio će HZZO pokrivati, da li samo liječenje dijagnoze žene, npr. policistični jajnici pa onda HZZO pokriva indukciju ovulacije i njeno praćenje, preuranjena menopauza za koju je potrebna donacija jajnih stanica i dr. dijagnoze koje uzrokuju neplodnost žena ili i donaciju sjemena koja tu nije uzrok neplodnosti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •