-
O r e o torta - cheese cake
Prošao nam je još jedan rođendan koji smo proslavili uz odličnu tortu...ako volite sirne torte koje se nepeku ovo je za vas,mmmmmmm 
podloga: 250g oreo keksa
80g maslaca
krema: 350g philadelphia krem sira
60g šečera u prahu
1 zl.arome vanilije
1 zelatina
50ml vode
200ml slat.vrhnja
200g bijele čokolade
100g oreo keksa
u el.sjeckalici usitnite kekse, dodajte omekšali maslac, dobro sjedinite smjesu i prstima ju utisnite u dno kalupa za tortu 23 .stavite podlogu u hladnjak i pripremite kremu od sira.
u posudi pomješajte krem sir,šečer i aromu vanilije,nekoliko minuta lagano mješajte mikserom.
želatinu pomjesajte s hl.vodom.ostavite oko 10min.da nabubri, pa smjesu zagrijte da se želatina otopi.
u slat.vrhnje koje ste zagrijali na sobnoj temp. dodajte otopljenu bijelu čokoladu i postepeno dodajte rastopljenu želatinu.izmješajte.
dobro izmješajte pripremljene kreme od sira i vrhnja tako da se svi sastojci sjedine.
kremi dodajete oreo kekse,koje ste prethodno grublje samljeli (zdrobili ili rukama ili valjkom).
gotovu kremu prelijte preko ohlađene podloge od keksa. stavi u hladnjak da se dobro ohladi (najmanje 3 sata).
ja sam radila u večem kalupu 28 (jer takav imam) pa mi je ispalo nisko oko 3-4 cm ,drugi puta duplam smjesu i jednu i drugu.
p.s. umjesto philadelphije sira može abc sir, umjesto oreo keksa mogu i moto keksi ,, ali napominjem okus nije ni približno isti
-
Odlično, bilježim si za sljedeću prigodu.
-
Volim takve tortice, obavezno brobam. Hvala na receptu
-
Oreo cijele ili se skine ona krema?
-
za podlogu cijele oreo kekse samelješ,a u kremu sam je rukama zdrobila,znači komadiči cjelih keksiča i naravno mrvice koje sam umjesala kuhačom.
-
Jel se jako osjeti sir? pretpostavljam da ne radi sl. vrhnja,i čokolade...
-
ma ne, sl.vrhnje,čoksa i oreo keksi...nije onaj klas.sir več krem pa je ok.(mi volimo sir u kolačima pa nam je ok.i da ga ima vise),ovo ti kako kaze -stručno-mm kao pjena!
-
Ma ja volim sir u svim oblicima, ali moji baš i ne,pa zato pitam, a recept mi zvuči baš fino. Probat ću svakako
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma