-
Trogirski rafioli:
Tijesto
1 kg oštrog brašna
40 dkg šećera
20 dkg masnoće(putar, margarin, maslo)
5 žutanjka
3 cijela jaja -ali dva bjelanjka se ostave za punjenje
vanilin šećer
kore od naranče i limuna naribane
maraskino
malo soli
Izmijesi se prhko tijesto od brašna, šećera, masnoće, 8 žutanjaka i jednog bjelanjka. U početku je mrvasto, ali miješanjem se dobije krasno tijesto. Ostavi se da se odmara (tijesto, ne kuharica)
Za punjenje
30 dkg meljenih badema
ona dva bjelanjca
30 dkg šećera
2 dcl mlijeka
krušne mrvice po želji
Izmiksati bjelanjce sa pola šećera. Mlijeko zakuhati i dodati bademe i drugu polovicu šećera, i tu malo kore naranče i limuna. Sve pomiješati. Mora biti čvrsto da se može stavljati na tijesto. Ako je tekuće, dodati mrvice ili mlijeka ako je tvrdo.
Tijesto se razvalja tanko, oko 3mm i režu se okrugli oblici ( aušteklom) promjera oko 7 cm ili po želji. Na jednu polovicu stavi se žlica mase za punjenje i preklopi, rubovi se čvrsto stisnu. Izgleda kao polumjesec.
Peku se na 230-250 i čim porumene treba izvaditi.
Puno je posla, ali je rezultat fantastičan, i rafioli mogu stajati do deset dana.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma