Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Da li mogu zadržati "poklonjeno"?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Da li mogu zadržati "poklonjeno"?

Nisam znala kako da nazovem temu. Udruge za zaštitu potrošača je nemoguče dobiti telefonski pa eto da vas pitam.
    Dakle; naručila sam preko web shopa iz HR neke igračke za klince, konkretno auto i garažu. Međutim došla je jedna garaža više. Nakon par dana moralne dilene nazvala sam ih i rekla šta se desilo na šta su oni mene tražili da im osobno dovezem garažu. Meni to ne pada na pamet, trošiti gorivo i vrijeme zbog njihove greške.
    E sad, mene zanima, dal postoji neki rok koji kad prođe, ja im to ne moram vratit? Nije da ne želim, nek si dođu po to, al ja im to vozit neću.

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ne znam za vraćanje, al ja im isto ne bi vozila

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koksy odnesi u postu posalji s HP ekspresom na torsak onog koji prima paket. ako hoce nek je uzmu, ako ne nije tvoj probelm.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Opet mora ona nosit na postu. Pa neki si sami dodju po to. Stvarno svasta

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A vidis, ja bih odnijela na postu, osim da mi bas nikako nije zgodno niti usput. I osim ako su bili izrazito neljubazni.
    Greske se dogadjaju, lijepo od tebe da si im to javila, mnogi ne bi, i ako te to previse ne kosta (vremena...) ja bih napravila i korak dalje i vratila im na nacin koji mi je najjednostavnije.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja bi ocekivala da sami dodju po to.
    njihova je greska.
    nisu je skuzili, ti si je prijavila.
    trebali bi sami doci po garazu i donjeti ti novi, manji, poklon.
    al ja sam idealistica :D

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nosila bih na poštu i dobro bi se osjećala, ne bih mogla sa tim živjeti, događa se.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a ako ti posta nije uopce negdje blizu niti na tvojoj ruti, ako imas malo dijete i toliko zavrzlama da ne stignes ni svoje obaveze na vrijeme ispuniti?
    ok, ako prolazis kraj poste, ako je posta na nekoj turi po kojoj se setas ili imas vremena na bacanje.
    nemaju svi.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sto ako, kako god okreneš, zato ima i sto odgovora, različiti smo, kako ko moźe tako odgovori, na kraju i napravi.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

meni bi bilo žao zbog osobe koja je napravila grešku; da joj ne uzmu s plaće i sl.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja bi šutila ko ** i tu garažu viška poklonila nekome od klinaca/prijatelja za rođendan.....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    meni bi bilo žao zbog osobe koja je napravila grešku; da joj ne uzmu s plaće i sl.
    Zbog toga sam i zvala. I onda mi čovjek kaže da oni to ionako nabavljaju od nekog pedesetog i da taj neki nije ni pitao. Da se razumijemo, kutija je stvarno velika i stvarno ne znam kak su uspjeli poslat dvije. Nije neka mala stvarćica pa ti "uskoči".

Kad sam zvala onako sam ljubazno spomenula da bi za poštenje bilo ok neki mali popust na sljedeču kupovinu. Dobila sam ignore... Ok, ne treba, nije ni bitno. Al u Zagreb vozit neću. A neću ni nosit na poštu. Nisu daleko, u Prečkom su, ja sam u Samoboru, imaju 15 min vožnje do mene. Garaža je 180 kn, toliko sam im spasila. Mogu se za to potrudit doć do mene...
    Posljednje uređivanje od koksy : 02.10.2013. at 15:54

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koksy, daj molim te link na tu garažu - gdje ima za 180 kn (mi čekamo Djeda Mraza da je donese)
    ako nećeš vraćati ... možda ćeš prodati?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ja bi ocekivala da sami dodju po to.
    njihova je greska.
    nisu je skuzili, ti si je prijavila.
    trebali bi sami doci po garazu i donjeti ti novi, manji, poklon.
    al ja sam idealistica :D
    sve potpisujem,osim što bih za sebe rekla da nisam idealistica,nego realistica.

Kakva pošta,kakvo slanje,taman posla,da mi se tako zabahate da ja njima trebam donijeti na vrata,uzela bih si taj poklon i poklonila dalje.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam znala kako da nazovem temu. Udruge za zaštitu potrošača je nemoguče dobiti telefonski pa eto da vas pitam.
    Dakle; naručila sam preko web shopa iz HR neke igračke za klince, konkretno auto i garažu. Međutim došla je jedna garaža više. Nakon par dana moralne dilene nazvala sam ih i rekla šta se desilo na šta su oni mene tražili da im osobno dovezem garažu. Meni to ne pada na pamet, trošiti gorivo i vrijeme zbog njihove greške.
    E sad, mene zanima, dal postoji neki rok koji kad prođe, ja im to ne moram vratit? Nije da ne želim, nek si dođu po to, al ja im to vozit neću.
    ja bih rekla da si ti sad samu sebe uvalila u g***a
    jer kad si prijavila višak ekipa si je to morala zabilježiti
    e sad ako im ne vratiš teretit će te za tu garažu kao dužnika

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Boxica, zato i pitam ovo što pitam. Ima li u našem Zakonu neki rok od npr. 30 dana da oni to ne pokupe a ja im onda kažem "ko vam kriv". Zato sam zvala udrugu potrošača al eto...izgleda da imaju neki problem s javljanjem na telefon...

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    A vidis, ja bih odnijela na postu, osim da mi bas nikako nije zgodno niti usput. I osim ako su bili izrazito neljubazni.
    Greske se dogadjaju, lijepo od tebe da si im to javila, mnogi ne bi, i ako te to previse ne kosta (vremena...) ja bih napravila i korak dalje i vratila im na nacin koji mi je najjednostavnije.
    I ja bih ovako. Osim ako nisu bili izrazito neljubazni. Karma is a bitch. Uvijek kad bih mislila da sam nešto našla, bih u vrlo kratkom roku nešto i izgubila.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa koliko ja znam - ako si dobila nešto što nisi tražila - smatra se poklonom.
    a to da ti njima šalješ natrag je van pameti... imaju tvoje podatke.

ili...

napiši im da ih to čeka tu-i-tu do tog-i-tog datuma, te da nakon tog datuma ne odgovaraš za pošiljku. vidi malo koliko je čuvanje prtljage na kolodvoru, i reci da ih svaki dan čuvanja s tvoje strane košta toliko-i-toliko, pa moliš da pri preuzimanju podmire troškove koje su ti uzrokovali čuvanjem, tvoje vrijeme koje si potrošila da ih kontaktiraš, te troškove telefona / maila / bla-bla....

pa da vidiš što će ti odgovoriti.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sorciere, tebe sam čekala

Imaš ti pravo, tako ću i napravit. Kad mi več nisu dali popust na sljedeču kupnju, jel

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

sve ovo preko telefona je rekla-kazala
    jer ako te za nekih mjesec dana budu teretili za dug čisto sumljam da će reći da si se javila, biti će njihova riječ protiv tvoje

e sad s obzirom da si već pokrenula sve to i tako je kako je napiši im mail sa svim što se desilo i neka si sami dođu po igračku
    (na postavkama maila ukljući opciju da ti potvrde dobitak maila)

naravno, uvijek možeš ne napraviti ništa i samo čekati rasplet, ali tko zna što će biti...može ispasti super pa da te nitko više ništa ne pita, a mogu se zainatiti i maltretirati za tih 180,00 Kn

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    sve ovo preko telefona je rekla-kazala
    jer ako te za nekih mjesec dana budu teretili za dug čisto sumljam da će reći da si se javila, biti će njihova riječ protiv tvoje

e sad s obzirom da si već pokrenula sve to i tako je kako je napiši im mail sa svim što se desilo i neka si sami dođu po igračku
    (na postavkama maila ukljući opciju da ti potvrde dobitak maila)

naravno, uvijek možeš ne napraviti ništa i samo čekati rasplet, ali tko zna što će biti...može ispasti super pa da te nitko više ništa ne pita, a mogu se zainatiti i maltretirati za tih 180,00 Kn
    Pa može ona tako reći da nikad nije dobila dodatnu garažu i da ne zna o čemu pričaju.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Upravo tako! Potpisala sam da sam primila jednu garažu i jedan auto. Ne mogu mi ništa.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma daj koksy, vidiš da njih nije briga, a ti se brineš. uživaj u dodatnom poklonu i gotovo
    da nekome plaća o toj garaži ovisi, taj bi došao po to, ne boj se.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Baš! Meni je ok da si im javila, i ja bih, ali im sasvim sigurno ne bih nosila i slala ono što su greškom poslali.
    Mislim da nema ama baš nikakve osnove da te netko smatra dužnikom.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Upravo su me nazvali iz društva za zaštitu potrošača i kaže mi striček ovak; da ja njih obavjestim da imaju još npr. 2 dana da to pokupe, u suprotnom da se pozivam na članak 54 zakona o zaštiti potrošača koji mi kaže da ja to slobodno mogu smatrat promiđbenim darom.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pituljica, poslala sam ti pp, nemam pojma dal si ga dobila

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja se isto ne bi previse zamarala sa time, bas kako cure kazu, obavjestila si ih, pa ako zele garazu neka dodu po nju.
    Ja je nikako ne bi vukla na postu i sl, taman posla. Kao da nemam pametnijeg posla, cak i da mi je posta u zgradi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •