Results 1 to 50 of 63

Thread: logoped u zapadnom dijelu Zagreba-znate nekog dobrog ?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Curke,

evo me s feedbackom. R već imamo neko vrijeme al nekako je ta automatizacija još u tijeku. Koliko je to kod vas trajalo? Koliko to još uopće može trajati-ta automatizacija?
    Malo su nas zavlačili s tim terminima, sad imamo 2x tjedno, sve 5 al bilo bi lijepo kad bi uspjeli to završit do kolovoza i u miru na more

Neki savjet za nas roditelje? anything? Da budem iskrena ne stignemo i ne sjetimo se baš često vježbati, uglavnom radi s logopedicom.
    Hoću reći blesavo mi je ispravljat, ponovim točno,al malena je bila sama počela ispravljat svoj izgovor pa je prestala, to je bilo super jer je zapravo sama nesvjesno vježbala.

Slušam i upijam....
    Za automatizaciju (kao i kod učenja čitanja, na primjer) treba zapravo dosta više vremena nego za početno svladavanje. Može se to ubrzati vježbama, ali ne bih rekla da to treba provoditi "vojnički" nego baš ovako - kad se sjetite... Idete u šetnju, pa se igrate usput tko će se sjetiti više riječi koje imaju R na početku, pa na kraju, pa u sredini... Tako vježbate izgovor + analizu i sintezu. Ne morate se samo orijentirati na R, odabereš i druge glasove za razbijanje monotonije i slično.

Drugo - učenje pjesmica i recitacija napamet! Moj mlađi je uvijek na prvu loptu zapamtio pjesmicu, a starijem je trebalo nekoliko ponavljanja, pa mu je mlađi brat bio "backup" i pomagao. Stariji je naučio početak:

Bila jednom jedna vReća,
    Nije znala što je sReća,
    JeR je sa svih stRana
    Bila podeRana.

Eh, sad, tu bi stao i mislio što dalje, a mali bi istog trena nastavio (on nije imao nikakve smetnje izgovora + savršeno pamćenje):

TRažila si je zakRRRRpu...

Isuse, kako je to brzo prošlo.... Moj mlađi je prošli tjedan ubrao nagradu u školi upravo za recitatorske nastupe tijekom školske godine. Stariji - R je automatizirao negdje u drugom razredu i tada smo prestali redovno hodati logopedu. ALI kako djeca rastu, raste i čeljust (pogotovo početkom puberteta) pa je znao imati recidive - ne baš kod R nego epizode nerazumljivog govora i mumljanja dok se nije priviknuo na nove dimenzije čeljusti, jezika itd. Isto kao što su klinci u pubertetu trapavi kad im naglo izrastu ruke i noge, odrazilo se i na govor. Baš sam se zabrinula (bilo je to prije cca 2 godine) a prijatelj logoped me utješio jednom jedinom rečenicom da je to normalno i očekivano. Tako da ne očekuješ da će razvoj govora ići pravocrtno. Nema veze. Bitno da ide na bolje.

Osoblje foruma čokolada's Avatar

U DZ Vrapče je došla nova logopedica (prethodna otišla u mirovinu), od srca je preporučujem. S njom privatno dijete je u razumnom roku riješilo teškoće (nakon 8 mj.jalovih trudova kod druge logop.)

Mima's Avatar

Quote Originally Posted by čokolada View Post
    U DZ Vrapče je došla nova logopedica (prethodna otišla u mirovinu), od srca je preporučujem. S njom privatno dijete je u razumnom roku riješilo teškoće (nakon 8 mj.jalovih trudova kod druge logop.)
    Pridružujem se preporukama, logopedica je odlična!

jelena.O's Avatar

Quote Originally Posted by Mima View Post
    Pridružujem se preporukama, logopedica je odlična!
    a umjesto koje je došla, moj klinac je bio kod Biograđanke

Lili75's Avatar

čokolada, jesam te dobro shvatila išle ste privatno, jel isto za R?
    Može na pp ime te logopedice.

mi isto idemo oko 7,5 mj (ok uz kraće prekide, za novogodišnje blagdane i odbolovane kozice) al morma priznati da sam msilila da ćemo prije. 4-5 mjeseci smo išli jednom tjedno, mislim da smo tu izgubili, što bolje dinamika, to bolji rezultati.

Mi isto vježbamo kroz vježbu u šetnji, u igri al ne baš uz njenu bilježnicu.
    U principu nigdje nam se ne žuri, al imamo neke druge razloge privatne prirode (ne bih sad tu na forumu o njima) zbog kojih bi bilo jako poželjno da završimo terapiju ako je ikako moguće do ljeta. Al kako bude, bude.

Deaedi's Avatar

Cure, dajte savjet. Moj mali ide kod logopedice u drugoj smjeni. I nikako nam nije sjela, ima jako čudan pristup, tj. radi s njime skoro ništa, daje mu da pola sata crta krugove. Znam da je grafomotrika bitna, ali istovremeno ide i privatno, 2x tjedno i tamo stvarno rade s njim, pred ogledalom, vježba izgovor, stvarno kvalitetno rade. To naravno i fino košta, što nam nije baš lako.
    Moja ideja je bila da dok smo na listi čekanja u Suvagu da ide privatno, a onda da se prebacimo u Suvag Vrapče. Sad smo konačno dobili termine u Vrapču, (nakon godine dana na listi čekanja) ali satovi tamo su čista besmislica. Da li je moguće zatražiti promjenu logopedice (npr. ova u suprotnoj smjeni) i kako da to izvedem?
    Last edited by Deaedi; 02.03.2015 at 10:09.