Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Rano učenje francuskog-gdje?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Rano učenje francuskog-gdje?

Drage moje,

Moja L. ima malo preko 4 god i htjela bi naučiti govoriti francuski kao mama
    E sad mene zanima jel znate gdje ima neka radionica/školica/tečaj za djecu te dobi (znači ništa klasično sa sjedenjem u klupi) da kroz igru uče jezik?

Alliance francaise ne dolazi u obzir jer je u centru grada, ja radim na Trgu i onda idem domau Špansko, kud bih se opet po toj gužvi vraćala u centar a kamoli parkirala???

Znači ako znate negdje drugdje, čuli smo za "Un autre monde" u Cvjetnom naselju kod Vjesnika, jedini je problemčić što im je grupa dosta rano već u 17h, a ja tad tek stignem doma, ako se ne zadržim na poslu.

Pomagajte!!!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pisale su cure prije godinu/dvije da baš u španskom u crkvi ima nekaj za djecu na francuskom..

pogledaj

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to je počelo i formirane su grupe, ne prima se trenutno novi ( osimonih koji znaju sve kaj je u grupi rađeno, i mogu slijediti program dalje), jel imaju samo jednu grupu za djecu jednu za velike ( one iznad 15 godina)

a da upišeš dete u vrtić travno?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    to je počelo i formirane su grupe, ne prima se trenutno novi ( osimonih koji znaju sve kaj je u grupi rađeno, i mogu slijediti program dalje), jel imaju samo jednu grupu za djecu jednu za velike ( one iznad 15 godina)

a da upišeš dete u vrtić travno?
    jele nemoj me zezat pa di cu iz naseg spanskog u travno.
    snaravno ovaj franc joj se svidja pa cemo probat s voozikanjem.
    al ako ima nesto blize rado bih.

a jel uopce ima u crkvi grupa za tako male od 4 god?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pretežno su to školarci, uče skoro 2 godine

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ah steta, pa jel moguce da nema nista?
    mi krenuli u cvjetno naselje. njoj je super a nama se teze oranizirat.
    al probat cemo.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj problem je bio španjolski ove godien
    ja sam isto iz španskog i čak bi pristala na vožnju, jer ih ionako vozim po cijelom gradu, ali nema ničeg. jedna grupa je oformljena od deset škola koje sam zvala, ali subotom, što mi ne odgovara, drugo niš! mali ima 10 ne 4, al eto, svi bi eng i njem on je čak i ruski htio, al džaba :D

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi definitivno odustali nakon par pokušaja.

Kad sam se jučer našla u onoj jurnjavi da trčim s Trga u 16:00 da bi bila u Španskom u 16:40h, utrpala njih dvoje u auto i s njima došla u 17:00 u cvjetno naselje, malenu ostavila pa s njim u odijelu i baloneru s torbicom preko ruke gacala po blatu u parkiću na Boćarskom (sreća nije bilo kiše), pa opet ih ukrcaj, pa smo išli po muža jer je imao nekog posla u blizini, pa ja kod zubara i tako došla doma naveče u 21h. No mogama od jutra u svom poslovnom izdanju, sva sam bila ko da me netko iscijedio...rekla sam niš...dosta, a i malena je rekla pa mogla bih ja opet na ritmiku u kvartu

jupi-jeee tamo ima ekipu, zgrada do moje.
    Kupit ćemo neke slikovnice pa čitati na franc ili neke pjesmice, ovisno hoću li i to stići...

Aktivnosti koje su u kvartu i one zbog kojih se mora sjesti u auto su fakat nebo i zemlja. Probala na svojoj koži.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ona je još mala - kada malo naraste može ići u Alliance - oni imaju grupe 1x2 sata subotom. A ti možeš za to vrijeme na plac ili kavu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ako dotad ne zdipimo u franc.govorno podrucje
    a cuj centar mi nikako ne odgovara radim na trgu i jedva cekam pobjec vikendom iz te guzve. a i termini vikendom mi nisu bas jer uvijek imamo planove za negdje ici van grada ha ha

ne znam jel kompliciram al ne cini mi se.
    za pocetak cu nabavit slikovnice na franc pa joj pomalo citat.stalbo me puta kako se kaze ovo kako ono.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

...stalno me pita...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma to se uopce ne isplati ako toliko vremena moras potrositi za razvazanje, a znas jezik i sama

ja svoga ucim 2 jezika, jedan jer zelim, drugi jer 'moram' (materinji od mm-a)

pjesmice su odlicne za pocetak, za francuski barem ima masa didaktickih pjesmica, oni su majstori sto se toga tice

ili recimo igranje memorija na stranom jeziku, za sve sta se otvori mora rec sta je

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam isto iz španskog i čak bi pristala na vožnju, jer ih ionako vozim po cijelom gradu, ali nema ničeg. jedna grupa je oformljena od deset škola koje sam zvala, ali subotom, što mi ne odgovara, drugo niš! mali ima 10 ne 4, al eto, svi bi eng i njem on je čak i ruski htio, al džaba :D
    pa ima spes i ruski i španjolski

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

inace SPES koji spominje jelena o je u mojoj zgradi ali stvarno ne znam jel imaju oformljenu grupu za djecu za spanjolski. zovni ih pa pitaj.

eh. da ja u zgradi imam i Helen Doron al imam problem s njihovom metodom ucenja i bezobrazno su skupi.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije problem da nemaju ruski i španjolski....zvala sam ih desetak, svi imaju ali nemaju grupe za djecu. nego tek za srednjoškolce i starije. za klince najčešće njemački i engleski..idem ove nazvat. hvala

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da nema baš grupa za djecu.
    Jesi našla što?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nije problem da nemaju ruski i španjolski....zvala sam ih desetak, svi imaju ali nemaju grupe za djecu. nego tek za srednjoškolce i starije. za klince najčešće njemački i engleski..idem ove nazvat. hvala
    lilika si pitala u spesu, možda postoji mogućnosti da bi oformili grupu i za par klinaca ako bi našla ak već nemaju.

ninočka jel si malog malo aktivirala u smislu čirilice?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za ruski znam da ima grupa za osnovoškolce i to se priznaje kao drugi strani jezik u školi. Mislim da se održava subotom u školi u Gundulićevoj. Ako te zanima mogu ti se raspitati za broj telefona.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Za ruski znam da ima grupa za osnovoškolce i to se priznaje kao drugi strani jezik u školi. Mislim da se održava subotom u školi u Gundulićevoj. Ako te zanima mogu ti se raspitati za broj telefona.
    http://www.os-igundulica-zg.skole.hr/ruskijezik Nisam sigurna da se sa 10 godina može uključiti kao početnik u učenju ruskog.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zašto ne ako možda imaju početničku grupu,
    ja sam u 4. razredu učila ruski, ali sam znala ćirilicu prije, tak da savjetujem ninočki da se malo lati pisanja i čitanja doma

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam u 4. razredu učila ruski, ali sam znala ćirilicu prije, tak da savjetujem ninočki da se malo lati pisanja i čitanja doma
    Bojim se da nisu na taj način organizirani, ali najbolje je nazvati i pitati direktno.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ne treba ti prethodno znanje ćirilice da počneš učiti ruski. to se obrađuje prvih nekoliko sati. jedino ako bi dijete upalo u već postojeću grupu koja ima predznanje

Sputnik ti ima specijalizaciju za ruski (mislim da su od ruskog i počelii) http://www.sputnik-jezici.hr/strani-jezici/ruski-jezik/
    a vlasnica http://www.studionet-prijevodi.com/index.htm je isto tako završila ruski pa je dosta pažnje njemu posvećeno
    Posljednje uređivanje od rossa : 26.10.2013. at 14:02

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.os-igundulica-zg.skole.hr/ruskijezik Nisam sigurna da se sa 10 godina može uključiti kao početnik u učenju ruskog.
    prema onome kako je nama prezentirano mogu početnici, kao što u četvrtom razredu imaju mogućnost dodatnog jezika, no nisam se dalje raspitivala oko detalja.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

prema onome kako je nama prezentirano mogu početnici, kao što u četvrtom razredu imaju mogućnost dodatnog jezika, no nisam se dalje raspitivala oko detalja.
    Ok, mada sumnjam da se netko može uključiti sada krajem listopada/početkom studenog u izbornu nastavu.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na kraju sam ga upisala na španjolski u SPES. hvala jelena btw. ) njih se nisam sjetila a u susjedstvu su mi. Imali su dva sata, al sam mu pomogla da to nadoknadi. Klinci jesu stariji, 6. i 7. razred i kao inače ne mixaju godišta, ali su ga primili obzirom da ja znam španjolski pa mu mogu pomoći, a i oni nisu niš ozbiljniji od njega :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    ma to se uopce ne isplati ako toliko vremena moras potrositi za razvazanje, a znas jezik i sama

ja svoga ucim 2 jezika, jedan jer zelim, drugi jer 'moram' (materinji od mm-a)

pjesmice su odlicne za pocetak, za francuski barem ima masa didaktickih pjesmica, oni su majstori sto se toga tice

ili recimo igranje memorija na stranom jeziku, za sve sta se otvori mora rec sta je
    Možeš li malo podrobnije o ovom?

Možda link ili jednostavno na koje si pjeesmice mislila?

Jel se netko drugi sjeća onih iz djetinjstva: Un papillon rouge se pose...
    Sur le pont d'Avignon...

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja bi radije ponovo U Avignon

lilika a jel si ti pitala spes?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 27.10.2013. at 06:59

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

joj cure strašne ste morat ću sve ove linkove pogledat. ja isto počela razmišljat da sama krenem podučavat
    jelena, ma nisam pitala u spes-u jer su mi jednom rekli da ne rade s tako malima, al pitat ću ovih dana.

by the way prije 3 dana sam došla s francuskog govornog područja, ajme kako sam uživala pričati na franc. C'etait merveilleux!!!

nego htjedoh pitati jel ima neka dobra duša čije dijete je išlo u Alliance francaise, Autre monde ili tako nešto slično pa da iskopiram knjigu po kojoj su radili. dolazim u bilo koji dio Zagreba. Hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •