Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: sve što želim je biti majke

nina0901 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno sve što želim je biti majke

danas sam doživjela psihički slom..i sad želim dušu još jednom izjadati, jer kažu da je bolje razg sa strancima nego svojima, i na k... mi ide ona rečenica; bit će bolje, smiri se, nisi jedina.
    29.god ću napuniti za 3.mj. no to i nije toliko bitno koliko je bitna činjenica da nikada neću moći imati dijete barem jedno, da nikad neću osjetiti trudnoći....i danas nakon god. dana uzastopnog pokušaja shvatila sam da ću imati problema iako sam ih već i prije znala al sam ih ignorirala jer mi nije bilo važno tada...danas kad sam dobila mng cijeli svijet mi se srušio, od plača sam se tresla, a suza sam isplakala da više ne mogu, možda će biti čudno ali imala sam osjećaj kao da sam izgubila dijete, kao da sam imala spontani pobačaj...ali mislim da me nitko neće razumijeti, da se smirim teško je, da ne razm o tome još teže...svi su mi govorili da je to još rano za razm o neplodnosti, da i neki zdravi parovi pokušavaju 2-3god. ali ne tješi me ta činjenica...toliko žena uzimaju trudnoću zdravo za gotovo, toliko žena nema pojma kakav je osjećaj biti neplodan...ne mogu više gledati reklame gdje su djeca, danas jedine misli su mi; pa što me to drži na životu, nemam sreće ni u poslu, a sada još jedna moja želja neće biti ostvarena....i jedini razlog je moj muž, kojeg volim, ali nije dovoljno da me ispuni...osjećam se prazno, usamljeno...nisam se pomakla ni cm. sve što želim je imati svoje dijete, dijete koje ću voljeti više od sebe, dijete koje će me ispuniti, ispuniti moju prazninu i posao...zar je to tako previše za tražiti????!!! želim imati svoju obitelj, fala bogu Bog mi je podario divnog čovjeka kojeg cijenim i poštujem, a i on mene, što prije nisam imala....no sad nakon 7god uživanja sa njime osjećam da nešto fali, nedostaje...naše dijete! ne tražim da bude ni cura ni dečko, svejedno mi je, imam oba imena već spremna...dok pišem vam, suze mi lice kvasi, želim samo da je živo i zdravo, čak me nije briga koliko će porod boljeti, a znam da će biti jako, samo želim čuti riječi; da trudni ste, čestitam i otkucaje srca...ne želim da mi dajete savjete, niti sažaljenje, niti bilo što drugo, ovo sam napisala zbog sebe, jer želim dušu isprazniti do kraja...

nitko ne zna kako mi je i što prolazim...koliko sam teško i bolno djetinjstvo imala, koliko malo ljubavi i pažnje i sada kada želim imati nešto svoje, kada znam što je ljubav...ne mogu! jedina opcija mi preostaje, jer mi se više nedam boriti se ubiti, riješiti se svih muka, da znam da je to najlakšiji izbor, svjesna sam,ali opet ne mogu, ne mogu jer znam da moj muž neće moći bez mene, da ću i njegov život upropastiti, jer ako ću povući nekog, onda ću povući sebe.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajmo malo stati na loptu i sagledati stvari realno: imaš li ti neku konkretnu dijagnozu, ili je neplodnost isključivo tvoja samodijagnoza bazirana na tome da u roku godine dana nisi zatrudnjela?
    Mislit ćeš možda: lako je tebi biti realna u tuđoj koži, ti ih imaš dvoje. Ali, za zatrudniti s prvim mi je trebalo više od godine i pol dana, bila sam već u godinama i imam zavaljenu maternicu, računala sam s time da neće biti baš odmah. Ali, vrijeme je prolazilo, a ništa se nije događalo, i isto sam kao i ti plakala i očajavala, i bila uvjerena kako me nikad nitko neće zvati mama. Taman sam se spremala na pretrage da se vidi što još sa mnom nije u redu (kod muža je bilo sve ok) i dogodilo se.
    Ako sumnjaš da nešto nije u redu, idi to provjeri, lakše će ti se biti boriti s poznatim 'vragom' i znat ćeš što ti je raditi, nego biti u neizvjesnosti.
    I postoji više od jednog načina da se postane roditelj, znam da je teško razmišljati o posvojenju kad tako žarko želiš svoje biološko, ali ljubav je ljubav, dijete koje te zove mama voli te kao mamu, rodila ga ti ili neka druga.
    I, ako voliš svog muža, čuvaj tu ljubav, teško je naći srodnu dušu.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Nina, kokliko sam skužila iz tvog posta, vi se trudite prirodnim putem doći do bebe godinu dana i ne ide, jel tako! Ajde idi korak po korak prije očajavanja i živčanog sloma, da me krivo ne shvatiš (iza mene je pet neuspjelih postupaka potpomognute oplodnje i itekako se nadam da ću biti majka ipak, ali ne znam kada). Najbolje je da oboje napravite pretrage koje je potrebno napraviti za početak, savjetovat će te tvoj ginekolog, ili se možete obratiti nekom mpo dr-u. Al za početak muž spermiogram, a ti hormone, amh...sve će ti dr. reći šta trebaš napraviti. Iz tvog posta nisam pročitala da ste već bili na nekim pretragama. I kada počnete sa tim, onda će se stvar pomalo iskristalizirati, tj. vidjet će se gdje leži problem, ako ga ima naravno. I ako se ustanovi da postoji problem kod tebe ili muža, ni to nije smak svijeta, ta toliko je neplodnih parova koji se dobili dijete (ili više djece) putem MPO-a, a na to se trebaea naravno vi odlučiti, ako dođe do toga da vam je to opcija. Koliko vidim iz Zg-a si, u ZG-u je toliko bolnica gdje se može ići na teret Hzo-a, a tu su i privatne klinike ako to fianc. mogućnosti dopuštaju. To ti sve govorim da znaš da nije smak svijeta što nakon godinu dana nisi prirodno ostala trudna, možda ćeš ostati samo treba duže, a ako i ne ide tako ima i ova opcija putem mpo-a. Mi smo npr. nakon 9 mjeseci pokušaja (a da nije dolazilo do T) odmah krenuli na pretrage i kad je muž napravio prvi sperm. odmah se vidjelo šta je i krenuli smo u MPO vode.
    U svakom slučaju, želim ti sreću kako god odlučiš, al eto ja bi, da sam na tvom mjestu, odmah krenula sa tim osnovnim pretragama..

nina0901 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

pokušavamo prirodnim putem da, ali oba dvoje imamo zdrastvenih problema, zato sam i očajna. i umjetna oplodnja neće biti moguća, tako nam je ustanovljeno prije 6mj.

nina0901 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

uglavnom prije 6.mj smo znali na čemu smo,ali smo ostali pozitivni i pokušavali smo sa alternativom i biljem, a god dana radimo na tome, ja se ispričavam, jednostavno mozak mi je zablokirao. to sam sinoć pisala, jer sam htjela ispucati emocije,pa pola toga zaboravila reći. a umjetna oplodnja nebi imala efekta jer ima oligozoospermij (makar se to može i popraviti!), a ja nešto, što i da dođe do oplodnje, i da u mene usade te jajne stanice, propale bi, tj nebi mogle opstati (neznam kako se to zove!). eto to je ta istina koju sam negirala i jučer jednostano prolupala, u pon idem kod psihića jer više ne mogu ovako.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj nina0901 prvotno napisa Vidi poruku
    ne želim da mi dajete savjete, niti sažaljenje, niti bilo što drugo, ovo sam napisala zbog sebe, jer želim dušu isprazniti do kraja.
    s obzirom da si napisala da ne želiš savjete niti bilo što drugo (a tome forum služi) i uzveši u obzir sadržaj tvoja dva prijašnja posta na ovom forumu ovo sve što si napisala mi je jako

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

mislim da je nina0901 samo "istresla" svoje emocije u post i da još nije sigurna u svoje daljnje korake... možda neko trenutno stanje u skladu s vremenom
    da ne pomisliš slučajno, ne umanjujem tvoju bol, nadam se da će vaš put do bebice biti uskoro. sve smo u istoj kaši
    Posljednje uređivanje od ljubilica : 29.09.2013. at 19:50

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

dobro je ljubilica napisala sve smo u istoj kaši

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nina, samo ću da te , razumijem, bit će bolje, bit će i teško, ali nakon kiše dolazi duga...

nina0901 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

ne očekujem da me itko razumije, ne očekujem niti sažaljenje, niti ništa, ni jedan savjet mi ne moe više pomoći (a vjerujte mi probala sam ih skoro pa sve!)...želim samo biti, majka. ali uz sve med. dijagnoze i pokušaja drugačijim meodama, shvatila sam da se moj san neće nikada ostvariti, promjenila sam 2-3 ginića u međuvremenu jer sam željela još par mišljenja, čak jedan od njih je, ajmo to nazvati "faca svoga zanata" i svi su mi potvrdili isto. muževa sprema mogla bi se promjeniti, ima načina, ali moje stanje ne....što se tiče posvajanja ne želim o tome ni razm jer nikada na to nebi pristala (imam svoje osobne razloge) a ni moj muž. jedina opcija o kojoj sam danas razm je surogat majčinstvo, opcija koja nam nije dostupna. želimo naše dijete, naše gene, naš izgleda da ima, a ne tuđe....jer tuđe imam, a to su moji nećaci i nećakinje. kod surogat majčinstva mi je dobro što bi mogli uzeti moju jajnu stanicu i muževu spermu. kad su nam rekli dijagnozu i činjenice nismo odustali i dalje smo išli, ali nakon god. dana...neznam pukla sam! čak i da zatrudnim neću moći to prenjeti....zato se vi potudite da vaše kćeri imaju ne dobrog ginića nego odličnog!!!! još dana danas se sjećam svog prvog gineloškog pregleda, gdje samo ne samo uz lošu higijenu pokupila infekciju, nego na moje česte bolove je odmahnula rukom i rekla pa to je normalno i dala mi tablete za bolove, i poslala doma. najvjerovatnije sada zbog nje imam takve probleme, tj. sigurna sam u to!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

troll

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Tko zna je li trol, mislim da ona nije.

Nina, kakva je to dijagnoza? Moze li se ta bolest ljeciti? Kako to da jajsca ne mogu opstati na stjenci maternice?

Znam da nije tema, ali koji su tocno ti razlozi protiv posvojenja? Malo vise reci.
    Posljednje uređivanje od Imogen : 30.09.2013. at 16:33

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

i da u mene usade te jajne stanice, propale bi, tj nebi mogle opstati (neznam kako se to zove!)
    Ovaj dio me jako interesira...ali me ujedno i čudi kako to da ne znaš "kako se to zove". Ok, nisu svi freakovi da pretražuju internet do besvjesti o svojim dijagnozama. Ali ti si toliko očajna da ti treba psihijatar (tako kažeš) a ne znaš ništa o svom problemu? Ali dobro, da krivo ne shvatiš...ja ti stvarno želim sve najbolje, od srca!!!

Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Draga nina0901, koja vam je dijagnoza? Mi ju nemamo pa isto tako znam da nikad nećemo uspjeti... još se pokušavam pomiriti s tim i ne ide, tako da te razumijem, ali neke stvari su mi nejasne.... znam da ne želiš ni razmijevanje ni sažaljenje, al mi ti tu jedna drugoj tome služimo....

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nina, i ja sam takva. Ne želim da me itko sažaljeva.
    Ali i dalje mi nije jasno-koja je točno tvoja dijagnoza!?
    Što su ti ti doktori točno rekli?
    Jesi li se obratila nekome od MPO liječnika?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Imogen prvotno napisa Vidi poruku
    Tko zna je li trol, mislim da ona nije.

Nina, kakva je to dijagnoza? Moze li se ta bolest ljeciti? Kako to da jajsca ne mogu opstati na stjenci maternice?

Znam da nije tema, ali koji su tocno ti razlozi protiv posvojenja? Malo vise reci.
    svako toliko po roditeljski usmjerenim forumima pojavljuju se na identican nacin napisani postovi, tema je u pravilu tragicna. prekopaj po ovom forumu i usporedi da li je postove pisala ista osoba. omiljene teme su djca sa posebnim potrebama, jednoroditeljstvo... osobno sam je prvi put nasla na forumu o autizu kad s epotpisivala kao "mala nana" i predstavljala se kao samohrana mama curice sa cerebralnom paralizom sa kojom je kao isla na terapije u USA

ima je na posvajanjima... joj fuj

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://forum.roda.hr/threads/9754-Ka...ntinenta/page2 nick je kompas, pocinje u svojem stilu u postu #68

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Sandra1971 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga nina0901, koja vam je dijagnoza? Mi ju nemamo pa isto tako znam da nikad nećemo uspjeti... još se pokušavam pomiriti s tim i ne ide, tako da te razumijem, ali neke stvari su mi nejasne.... znam da ne želiš ni razmijevanje ni sažaljenje, al mi ti tu jedna drugoj tome služimo....
    nemaš dijagnozu i znaš da nećete uspjeti? sa takvim stavom vjerojatno i nećete. ja sam 10 godina hodočastila po bolnicama ali niti jednog sekunda nisam pomislila da neću uspjeti. samo sam se nadala da put neće biti predug. i nakon 8 postupaka dobila sam blizance.

Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pinky nakon 6 postupaka u MPO i napunjene 42 godine što bih trebala misliti?! Ili trebam i dalje živjeti u lažnoj nadi i plakati svaki mjesec kad dobijem?! Da je moglo prirodnim putem, ne bi hodočastila na MPO.... moj stav je takav i nemaš me pravo ovako osuđivati na osnovu jednog posta!

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    http://forum.roda.hr/threads/9754-Ka...ntinenta/page2 nick je kompas, pocinje u svojem stilu u postu #68
    ajde molim te pusti osoblje da se time bavi
    ako imaš nekakve sumnje ili slično obavjesti nas na pp, ali ovo je izrazito nepristojno s tvoje strnae

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

što se tiče posvajanja ne želim o tome ni razm jer nikada na to nebi pristala (imam svoje osobne razloge) a ni moj muž. jedina opcija o kojoj sam danas razm je surogat majčinstvo, opcija koja nam nije dostupna. želimo naše dijete, naše gene, naš izgleda da ima, a ne tuđe....jer tuđe imam, a to su moji nećaci i nećakinje.
    zao mi je sto prolazis ali moram na ovo reagirati, ne toliko zbog sebe nego zbog svoje djece, moja djeca su iskljucivo moja a ne tuda, i ne moze se posvojenje mjeriti sa nikakvim necacima... vjerujem da si tuzna i ocajna, ali si zamisli kako bi se osijecalo djete koje je posvojeno da ovo procita... jasno mi je da ima ljudi koji ne zele posvojit i to je u redu ali ponekad oko razloga treba dublje promisliti

zelim ti od srca srecu i da cim prije zagrlis svoje djetesce

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •