Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 71 od 71

Tema: Koliko puta tjedno perete robu?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, ja ništa ne iskuhavam.

krpe, posteljina i ručnici se peru na 60.
    tamna i svijetla roba na 40.
    a finija i vunena na 30.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    otprilike 14, odnosno svaki dan mašinu, dvije, tri..
    i boli me briga..mislim da voda i struja uopće nisu skupi..ali zato telefon
    Jesus. ovo mi je...pa morala bi se svaki dan dva puta presvući da imam toliko veša za prati..
    A kaj se računa tiče, sa sturjom sam zadovoljna, voda mi je katastrofa(jedan mjesec 290, jedan 190 a zadnji račun 100 kuna, ne vidim logiku, a osim toga 300 kuna za 3 člana obitelji ). telefon je mila majka, cca 200, 00kn a non.stop visimo na internetu i MM i ja!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i boli me briga..mislim da voda i struja uopće nisu skupi..
    zbog takvih bi trebali biti skuplji

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lut, ne bih ni ja imala stolnjak da mi stol nije onaj degutantni plastični za 60kn!
    Ma nismo naručili stol ni prije 4 mjeseca, imaju Talijani vremena...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo drveni stol, možda je bio lijep prije 30 godina kad je kupljen, ali sad više nije.

a ja mrzim stolnjake, pa sam se odlučila za neki plastični (nije onaj klasični kakav imaju bakice, nego neki materijal na koji možeš staviti lonac direkt s vatre, ok izgleda) žuti s crvenim makovima.
    samo pređem preko njega sa spužvom i čist je.

da imam stolnjak, morala bih ga svaki dan 2x mijenjati jer mi se tako zmaže stol. na njemu se radi sve, od pripremanja hrane do klopanja, od igranja s plastelinom do crtanja s prstima...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nas je dvoje (ali ne jos dugo) i do sada sam imala 3-4 masine tjedno, ali to sve zavisi ako recimo ima nesto extra kao zavjese, jastuci, staze, deke onda je to puno vise nekada i do 6-7. Iako imamo dvotarifno mjerilo potrosnje, nisam nimalo sretna racunom za struju evo prosli mjesec skoro 40 eura. Ali kako neko rece struja i voda mi nisu skupi, posebno kada se sjetim rata kada nosimo imali niti jedno niti drugo.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nas dvoje 3-4 mašine tjedno

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mašina troši puno struje ako perete na 90°. Meni je 60° maksimum, još mi nikad nije ispalo nešto neoprano, osim kuhinjskih krpa i ponekog starijeg stolnjaka, ali njih ionako smatram potrošnom robom, uopće me ne smeta što su mi kuh.krpe flekave, "trošim" jednu dnevno.
    Meni se zračun struje zaista znatno smanjio kad sam na 2 ključna mjesta (stajaća lampa u dnevnoj sobi i visilica u kuhinji, koje gore stalno čim se smrači) stavila štedne lampe. Sad ih već ima jako dobar izbor i svjetlo uopće ne mora biti neprirodno (napr. žarulje Wertor, kratke su i zamotane u spiralu kao fussili ).

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja perem kojih 4-5 mašina tjedno, obično nakon Lovrinog tuširanja / kupanja.
    A račun za struju nam stvarno nije velik. U prosjeku nam izađe oko 123 kuna akontacija, a kod obračuna rijetko kad platimo više od 200 kn.

I mi smo pometali štedne žarulje u skoro svako grlo u stanu. I svijetla imamo dovoljno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    i boli me briga..mislim da voda i struja uopće nisu skupi..
    zbog takvih bi trebali biti skuplji
    ma ja samo cijenim prirodu, a to što puno peremo je zato što smo brojni !

al ozbiljno, čini mi se da nema cijene za njih, za razliku od svih sranja koja plaćamo masno i to nam je skroz normalno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

1-2 mašine dnevno
    nedjeljom ne.

veš sušim u sušilici koja stoji na terasi pa mi je nekad glupo da ronda usred ljeta kad se veš osuši za 20min. i troši struju,al hebiga,rađe i ta struja nego peglanje.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja spadam u prljavice, onda . Ja i MM otprilike peremo 2xtjedno veš. Jedan svijetli, jedan tamni. A kad dođe beba, tu dodam još i pelene svakih 2-3 dana i bebin veš- svejedno ništa u usporedbi s vama!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemam pojma

mašinu puni mm i brine se oko toga

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne perem više veš tako često, skupljam prljavi. Ne mogu se više nositi sa neispeglanim vešom. Sad perem oko 4 tjedno, jednu bijelog, jednu šarenog, jednu crnog i jedno crvenog-roza-narančastog-žutog (dvije djevojčice). I sve to lijepo mogu u nedjelju ispeglat.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja imam 2-3 mašine tjedno
    max temp mi je 60
    nemam sušilicu, ne koristim omekšivač ali jako malo stvari moram peglati (košulje ili tako nešto)

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja perem skoro svaki dan ovisi kakvo je vrime vani ako je baš gadno onda ću preskoćit jedan dan

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

4 ves masine...2 subotom i dvije nedeljom....

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja perem 3 masine tjedno, bijeli, sareni i Filipov ves. Svaka 2 tjedna ide jos i 1 masina posteljine. Tu i tamo mm pospremi svoj kauc-odlagaliste pa imam jos masinu-dvije pretezno cistih i zguzvanih stvari za oprat (on to sve prebaci s kauca ispred masine).
    Prije sam Filipov ves prala svaka 2 tjedna, a sad hoda samostalno pa se vise prlja, pa imam punu masinu njegovog vesa svaki tjedan.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

u prosjeku svaki dan jedna mašina + sušenje u mašini - račun nekih 260 kn + kod obračuna je bilo cca 600 kn. Sušilica prilično guta, ali bez nje bi mi bilo koma - to je definitivno jedan od ključnih aparata u našoj kući.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Peremo jednom dnevno, nekad i dva puta... Recimio 10ak mašina tjedno. Rata struje nam je oko 150kn, ne pazim kad uključujem, jednom dnevno radi i suđerica... po ljeti i klima... nadoplatu nismo imali, čak su nam smanjili ratu

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jednom ili dvaput dnevno

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •