Osobno nakon drugog djeteta bila sam jako sretna što ih kooonačno imam dvoje i "više nikad" je bio prilično definitivan stav kada me se pitalo za još djece.
Više je razloga što je tako.Prvi je teške trudnoće.Prva tri mjeseca uvijek su tu ekstremne mučnine-ja sam pola dana nesposobna za funkcioniranje. Nakon toga slijedi faza mira do 6mj kada se otvorim,krenu trudovi,zastoj u rastu djeteta,dijabetes,edemi,ležanja u bolnici,razne terapije,lijekovi,strahovi i komplikacije. Rodila sam oba puta sa 36 tj,prvi put uz veće komplikacije,drugi put bez i čak smo uspjeli biti skupa i dojiti. Drugo dijete sam izgubila u 11tj trudnoće. Novaca nismo imali nikako,drugih 6mj porodiljnog nas je financijski dotuklo tako da smo se oba puta 2g oporavljali od toga.
Danas smo financijski ok koliko se to može danas biti,postoje uvijek izdaci ali toga će uvijek biti. Očito sam zaboravila svu traumu dovoljno da razmišljam uopće o ovome,a razmišljam najviše zato jer je kćer bolesna,stalno nas treba,ako sve bude išlo kao po planu trebat će joj 6mj do godine dana da se oporavi(a već je 3mj na rehabilitaciji),a ako ne bude išlo po planu...ma ne želim niti misliti o tome. Pasalo bi nam sada da sam doma,da sam njoj na raspolaganju,možda bi sve išlo brže,lakše,ja bih manje strepila više bila prisutna...S druge strane ako trudnoća krene krivo nikome ne budem od koristi plus što ću ja trebati dodatnu skrb.A tu je još i sin. Muž putuje.Tu je svekrva ali niti ona nije cjetić ima svojih dijagnoza.Mama mi radi.Sestra studira.Otac pokojni,svekar radi. S novcima je bolje ali to se nikad ne zna. Strah me i ishoda trudnoće-budem li i ovaj put imala sreće da iz svega iziđe zdravo dijete...? Kolegice me nagovaraju,ma hajde,pa mlada si,ne mora bit ko prije,govorila si prije da bi ih troje...muž ne bi imao ništa protiv...
Što vi mislite...?