Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 111

Tema: jela s bundevama

  1. #1
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno jela s bundevama

    Ajde napišite što sve radite od bundeve. Ostalo mi je bundeve, neki dan sam radila krem juhu, ali se ukućanima ne sviđa pa bih napravila nešto drugo.

  2. #2
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    Ja ju koristim u slozencima,juhama i izljevacama samo kao jednu od namirnica,samostalna mi nema prolaz kod MMa i male....steta,jer je i meni juha super!
    danas smo imali kao prilog peceno povrce na kockice - balancanu,batat,bundevu,paprike....

    Hokkaido mi je bolja od muskatne ali ova prva je preskupa,mogu je nabaviti samo u Bio& Bio....

  3. #3
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Ja najčešće radim ćušpajz od poriluka i bundeve, inspiracija je sa foruma, može biti sa mesom ili bez.
    Kockice bijelog purećeg ili pilećeg mesa popržim na malo ulja, dodam nasjeckani poriluk, pa bundevu narezanu na kockice, zalijem temeljcem i kuham. Na kraju se može dodati vrhnja za kuhanje, može se ubaciti skuhana sitna tjestenina, ili se može skuhati na gusto pa jesti uz prilog.
    Može se napraviti i bez mesa.
    Radim još i juhu od bundeve, muffine, itd.

  4. #4
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja najčešće radim ćušpajz od poriluka i bundeve, inspiracija je sa foruma, može biti sa mesom ili bez.
    Kockice bijelog purećeg ili pilećeg mesa popržim na malo ulja, dodam nasjeckani poriluk, pa bundevu narezanu na kockice, zalijem temeljcem i kuham. Na kraju se može dodati vrhnja za kuhanje, može se ubaciti skuhana sitna tjestenina, ili se može skuhati na gusto pa jesti uz prilog.
    Može se napraviti i bez mesa.
    Radim još i juhu od bundeve, muffine, itd.
    mmm, ovo varivo zvuči odlično

    a probat ću i ovu ideju s pečenim povrćem od skulirane

    moja juha je super ispala, bila je jako fina
    sin me zamolio da je skuham jer je on to jeo u vrtiću i bila mu je fina
    na kraju je nije ni probao jer nije bila "prave boje"
    Posljednje uređivanje od laumi : 30.09.2013. at 19:13

  5. #5
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,350

    Početno

    Krem juha nije niti kod mg muza prolazila, dobra je kad se vise povrca doda, npr.jedan krumpir promijeni juhi okus, meni fino. Ja radim i popečke, meni super, jaje, cesnjak, zobene pahuljice ili krusne mrvice.

    Pecena u pecnici mmmmm

  6. #6
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,100

    Početno

    Malo gušća smjesa za palačinke + naribana i ocijeđena bundeva, ispeći na tavici na ulju.. Tako ja svome podvalim "fuj bundeva" a da ni ne zna

  7. #7
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Popečke u pećnici, varivo s grahom i mesom, bučnicu što slatku što slanu,juhu,pečenu s mesom...

  8. #8
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    njoki, pita, savijača, varivo...

  9. #9
    tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Postovi
    910

    Početno

    moji vole juhu od bundeve i crvene lece

  10. #10
    Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    Agram
    Postovi
    228

    Početno

    od muškatne tikve:
    rižoto
    pire (ili pola-pola s krumpirom)
    zapečena tjestenina sa sirom i prethodno kuhanom tikvom
    zapečeni komadići tikve (maslinovo ulje + kadulja) te onda pomiješani s kuhanom tjesteninom (može i malo špekeca)

    naj-naj (ono što najčešće kuham ) mi je krem juha (obavezno malo korijena celera te luk ili poriluk; bez krumpira mi je finije; te malo kurkume) i
    pita

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb pri jezeru
    Postovi
    1,075

    Početno

    Juha nam je zakon, kad dođu kesteni dodam i par kuhanih kestena to je onda za prste lizati... svakako u juhu dodam vrhnje za kuhanje, đumbir, curry, muškatni oraščić. Kad stavim u zdjelice onda pokapam s malo domaćeg bučinog ulja, uz to si još u juhu dodamo malo tostirane bučine sjemenke. Prrrefino.

    Rižoto - bundevu nasjeckam na kockice i podinstam na malo putra da omekša. Posebno dinstam rižu na crvenom luku kao obično, kad je skoro gotova dodam buču, malo papra, soli i muškatnog oraščića. Posujem tostiranim bučnim sjemenkama, grubo ribanim parmezanom. Ako smo baš grješni onda stavimo i prepečene pancete. AKo nema sjemenki dobri su i tostirani listići badema.

    Lazanje - meni preteško
    Njoki - probala, prtljavo

    Ravioli punjeni bučom, to da ako imam puuuno vremena, kad ih skuham onda prelijem maslinovim uljem i kaduljom (ali maalo), uz to parmezan
    Posljednje uređivanje od pituljica : 01.10.2013. at 01:02

  12. #12
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    pituljica odlično mi zvuči tvoj recept za rižoto od bundeve
    Ja isto radim rižoto ali ovo zvuči puno finije od moga!

  13. #13
    XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,026

    Početno

    bilježim se na ovu temu pošto ja gledam u bundevu u frižideru a ona u mene i ne znamo što ćemo
    inače sam ju uzela za malu zbog dohrane, meni se sviđa okus, možda probam složiti pitu, možda prođe kod mojih

  14. #14
    lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,125

    Početno

    ja pekla u tavi neki dan, uz rižoto sa gljivama...
    na kockice, uvaljati u začine po želji i brašno - prepeči na tavi
    bude hrskavo i jako fino

    inače sam najčešće rezala s krumpirima pa u pečnicu - to obožavam...

    al i moj glavni problem je MD - fuj bundeva...

  15. #15
    BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    332

    Početno

    Slatka pita, sa prhkim tijestom, moji obožavaju

    Sent from my WT19i using Tapatalk 2

  16. #16
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Juha od bundeve, a gore prvo ugodno za oko dekor prošarano bučino ulje, a okus fenomenalan, naravno kome paše.
    MM i mali se kupaju u tome, cura niti blizu.

    Štrukli sa sirom i bundevom

    Umak od bundeve sa vrhnjem uz pire krumpir- klasično domaće jelo

  17. #17
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    glasam za njoke! lagani svilenkasti mekani,bolji od itijednih drugih njoka. Ali ja prvo ispečem pa nemam viška tekućine u njoj i onda nije pimplavo

  18. #18
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Bundeva (na kockice), slanutak, kapula (malo prodinstana), malo prosa, može sa ili bez ribanog batata, kao varivo, ali ne dugo kuhat. To mi je odlično. Sa ili bez malo vrhnja na kraju, paše posuti peršinom...
    Posljednje uređivanje od vertex : 01.10.2013. at 10:40

  19. #19
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    glasam za njoke! lagani svilenkasti mekani,bolji od itijednih drugih njoka. Ali ja prvo ispečem pa nemam viška tekućine u njoj i onda nije pimplavo
    može recept, pliz? ono, točne količine


    i čestitke na bebici!

  20. #20
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Bundeva (na kockice), slanutak, kapula (malo prodinstana), malo prosa, može sa ili bez ribanog batata, kao varivo, ali ne dugo kuhat. To mi je odlično. Sa ili bez malo vrhnja na kraju, paše posuti peršinom...
    u tome bih se ja zajela (i napravit ću si to), ali kod muža nema šanse da prođe, nit voli slanutak niti bundevu

  21. #21
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    Hvala
    Evo recepta, ali mjere su ipak cca jer u gram ne mogu, sve ovisi i od sorte/teksture bundeve i krumpira, ali probaj jednom dvaput pa ćeš uloviti grif.
    500 g bundeve - jedna manja bundeva
    100 g kuhanog krumpira - jedan veći ili dva ,manja krumpira
    100 g bijelog brasna
    125 gr putra
    1 žlica vrhnja ako treba
    sol, papar, parmezan (po ukusu)

    Bundevu operi, rasijeci, izvadi koštice i stavi peći 40-60 minuta na 200 C.
    Izvuci meso žlicom iz kore, makni ako se vuće još nešto konaca i propasiraj.
    Dodaj kuhane i zgnječene krumpire i putar i umijesi, dodaj polako brašna koliko ti treba da se prestane ljepiti. Ako ti je slučajno krumpir takav da je jako škrobast i suh onda ja dodam žlicu vrhnja (kiselog, čvrstog).
    Posipaj dasku brašnom i oblikuj njoke
    Posljednje uređivanje od pikula : 01.10.2013. at 13:11

  22. #22

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb pri jezeru
    Postovi
    1,075

    Početno

    pikula, hajde dat ću još jednu šansu njokima... sa čime ih jedete (samo puta ili maslinovo ulje, ribani sir...)?

    štrukle nemam snage više raditi, probala jednom s heljdinim brašnom i bilo je totalni dizaster

  23. #23
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    mislim da su njoki od bundeve fini s umakom od vrganja npr.
    čini mi se da je zhang pričala o tome

  24. #24
    baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    594

    Početno

    Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ju koristim u slozencima,juhama i izljevacama samo kao jednu od namirnica,samostalna mi nema prolaz kod MMa i male....steta,jer je i meni juha super!
    danas smo imali kao prilog peceno povrce na kockice - balancanu,batat,bundevu,paprike....

    Hokkaido mi je bolja od muskatne ali ova prva je preskupa,mogu je nabaviti samo u Bio& Bio....
    Govorite o kraljici jeseni. Ove godine su čini se slatke. A da su skupe mislim već godinama. 5 - 8 kn/kg bila bi realna cijena. Osim cijene muka je kod nekih vrsta skinuti koru, ako ih se ne peče (za pire), nego kuha. Moj favorit je turkinja, pa hokkaido.

  25. #25
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    stavljam ju u sve vrste sataraša. ljubi se s rogom i odlično ublažava kiselost rajčice.


    od slatkog sam radila neku vrstu krempita od bundeve, mafine, a želja mi je napraviti i pumpkin pie. iz djetinjstva pamtim bakinu savijaču od bundeve turkinje, nikad mi nije uspjela kao njoj. sve bi dala za jedan komad takvog povratka u djetinjstvo.

    na ovoj temi imaš dobrih recepata

    http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-23842.html

  26. #26
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    a ubilo bi vas napisati koju bundevu u što stavljate
    ili je svejedno

  27. #27
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Meni je za sve najbolja hokkaido bundeva - ali - kupujem kos Severai njihove hokkaido bundeve često budu male, tanke, zelene izvana, pa kad očistim ostane mi jako malo "mesa". I teško se čisti. Zato uzmem muškatnu, koja je mekša i puno izdašnija. Ali je češće i vodenasta.

  28. #28
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    Citiraj baka prvotno napisa Vidi poruku
    Govorite o kraljici jeseni. Ove godine su čini se slatke. A da su skupe mislim već godinama. 5 - 8 kn/kg bila bi realna cijena. Osim cijene muka je kod nekih vrsta skinuti koru, ako ih se ne peče (za pire), nego kuha. Moj favorit je turkinja, pa hokkaido.
    na jugu su teska egzotika,ljudi ju nemaju obicaj jesti (sveki kaze da to oni samo prascima davaju) a cijena je 10kn/kg za muskatnu pa 20-25 za Hokkaido (kazem,jedino ju u Bio&Bio mogu nac)....
    anegdota iz butige- em su je skroz krivo deklarirali (umjesto butternut pise im buterot ) em na blagani ni ne znaju sto je pa se dovikuju s njom u ruci: koja je sifra za ovo?

    a zar se hokkaido ne moze jesti s korom? ja bome ne dizem kad pecem....jos najbolje za tu cijenu da nesto bacam...mogla bi i pice pojest....

  29. #29
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja danas pojela cijelu teglicu marmelade od buče
    ne znam je li mi se ikada ijedna toliko dopala
    prefino nešto

    to je iz Jelenskog grebena, pa ne znam što sve ima unutra
    eh, kako je dobra
    Posljednje uređivanje od apricot : 01.10.2013. at 20:37

  30. #30
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    varivo od kelja i bundeve je odlično, umjesto krumpira stavim kockice bundeve, super ide jedno s drugim

    narezane kocke bundeve skuhane u malo posoljene vode je fini dodatak jelu (više se pari nego kuha)
    i mi često ispečemo bundevu narezanu na kriškice, zajedno s korom, malo se posoli prije pečenja pa bude još slađa

  31. #31
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    malo se posoli prije pečenja pa bude još slađa
    malo se posoli pa bude slađa

  32. #32
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa da
    kao i kolači s čokoladom
    uvijek mrva soli

  33. #33
    Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    Agram
    Postovi
    228

    Početno

    Ove kremšnite su "planule" (radila sam ih samo jednom) - i kod ne-tikvo-ljubaca!
    http://oblizeki.com/u-slasticarnici-...-slastica-3575

  34. #34
    cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    Vojvodina
    Postovi
    430

    Početno

    Mi volimo varivo od heljde i bundeve. Crni luk izdinstam, dodam bundevu isečenu na krupne kocke, heljdu, beli luk i kockice krompira, grančicu ruzmarina. Nalijem vodom i kuvam.

  35. #35
    ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    986

    Početno

    ovotjedni bundeva meni - u pitanju je hokaido bundeva:
    saft - prodinstala luk, dodala puretinu na kockice, bundevu i jednu rog papriku, zalila s malim teterpakom paradajza, dodala sol, kurkumu, poklopila s expres poklopcem i kuhala 15 min. ćupi je dobila i rižu uz to!
    juha/varivo - prodinstala luk, dodala bundevu na kockice, manji krumpir, crvenu leću, podlila vodom, začinila solju i kurkumom, za 15 min na stolu...za prste polizati!

  36. #36
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Danas je uz Večernji upravo ta kuharica - Jela s bundevama

  37. #37
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    malo se posoli pa bude slađa
    cvijeto, nisi slušala na satu makrobiotike
    i u kompote se stavlja prstohvat soli, čak i na lubenicu
    sol izvlači van prirodnu slatkoću iz voća i povrća
    Posljednje uređivanje od n.grace : 02.10.2013. at 10:07 Razlog: tipfeler

  38. #38
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku
    ovotjedni bundeva meni - u pitanju je hokaido bundeva:
    saft - prodinstala luk, dodala puretinu na kockice, bundevu i jednu rog papriku, zalila s malim teterpakom paradajza, dodala sol, kurkumu, poklopila s expres poklopcem i kuhala 15 min. ćupi je dobila i rižu uz to!
    juha/varivo - prodinstala luk, dodala bundevu na kockice, manji krumpir, crvenu leću, podlila vodom, začinila solju i kurkumom, za 15 min na stolu...za prste polizati!
    ovo sve zvuči super
    i kurkuma odlično ide uz bundevu, daje neki poseban okus

  39. #39
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    ma jučer sam opet pekla u pećnici tu bundevu (ovaj put onu butternut), stavila i malo soli i opet bacili sve.
    mislim da odustajem od te namirnice

  40. #40
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    tako i moj tata, on kaže da je bundeva za prasce
    a mi ju jako volimo

  41. #41
    jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    2,627

    Početno

    Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    stavljam ju u sve vrste sataraša. ljubi se s rogom i odlično ublažava kiselost rajčice.


    od slatkog sam radila neku vrstu krempita od bundeve, mafine, a želja mi je napraviti i pumpkin pie. iz djetinjstva pamtim bakinu savijaču od bundeve turkinje, nikad mi nije uspjela kao njoj. sve bi dala za jedan komad takvog povratka u djetinjstvo.

    na ovoj temi imaš dobrih recepata

    http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-23842.html
    isto tako.

    obožavam bundevu. mi radimo često krem juhu s kokosom, kuminom, korijanderom, kardamom i sl. začinima. obožavamo je , jedemo s kukuruznim kruhom pa bude baš kao obrok.

    Baš gledam što bi još s bundevom. ima super ideja, ali čim je kupimo bude, ma ajmo mi juhu,

  42. #42
    jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    2,627

    Početno

    Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    tako i moj tata, on kaže da je bundeva za prasce
    a mi ju jako volimo
    pa i meni je mama, svaki put kad bi vidjela da se davim u bakinoj savijači

  43. #43
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    puno navedenog pravimo omiljeni nam je rizoto sa bundevom i kestenjem recept sa foruma od sase sam ga prepisla
    njoke samo sa malo maslaca maslinovog ulja zalfije i parmezan mljacccc
    i curry sa salnutkom i bundevom
    ma volimo sve sa bundevom
    od ove godine imam tetu na placu koja ima hokaido i butternut pa skupljam smejnke za sliedecu godinu

  44. #44
    Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Postovi
    638

    Početno

    Ja ju poham ko meso, narežem na tanke kriške, posolim i nakon sat vremena dok malo otpusti ju poham, moje klinke to obožavaju

  45. #45
    bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,478

    Početno

    Meni naj juha od bundeve:
    http://www.taste.com.au/recipes/3326...mesan+croutons

    Pitanje: imam 2 bundeve što su sive boje izvana, velike, oko 5kg. Ne znam jesu li to za ljude ili za svinje bundeve? Ima li razlike ili se sve može jesti?

  46. #46
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    te su ljudske

  47. #47
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku
    ovotjedni bundeva meni - u pitanju je hokaido bundeva:
    saft - prodinstala luk, dodala puretinu na kockice, bundevu i jednu rog papriku, zalila s malim teterpakom paradajza, dodala sol, kurkumu, poklopila s expres poklopcem i kuhala 15 min. ćupi je dobila i rižu uz to!
    juha/varivo - prodinstala luk, dodala bundevu na kockice, manji krumpir, crvenu leću, podlila vodom, začinila solju i kurkumom, za 15 min na stolu...za prste polizati!
    ninik, ovaj saft zvuči božanstveno! odmah bih si ga napravila da ne krepavam od želučane viroze trenutno.

    a i varivo mi se čini prefino.

  48. #48
    bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,478

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    te su ljudske
    hvala!

  49. #49
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    ja koristim samo onu butternut
    Meni su najbolji ovi njoki sa domaćom šalšom i pravim parmezanom

  50. #50
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ma daj
    ništa ne fali ni onim "prasećima" koje se dube za Noć vještica

    jako dobre pite se od njih prave
    i slane, od vučenoga tijesta
    i slatke, na prhkome tijestu

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •