Ajde napišite što sve radite od bundeve. Ostalo mi je bundeve, neki dan sam radila krem juhu, ali se ukućanima ne sviđa pa bih napravila nešto drugo.
Ajde napišite što sve radite od bundeve. Ostalo mi je bundeve, neki dan sam radila krem juhu, ali se ukućanima ne sviđa pa bih napravila nešto drugo.
Ja ju koristim u slozencima,juhama i izljevacama samo kao jednu od namirnica,samostalna mi nema prolaz kod MMa i male....steta,jer je i meni juha super!
danas smo imali kao prilog peceno povrce na kockice - balancanu,batat,bundevu,paprike....
Hokkaido mi je bolja od muskatne ali ova prva je preskupa,mogu je nabaviti samo u Bio& Bio....
Ja najčešće radim ćušpajz od poriluka i bundeve, inspiracija je sa foruma, može biti sa mesom ili bez.
Kockice bijelog purećeg ili pilećeg mesa popržim na malo ulja, dodam nasjeckani poriluk, pa bundevu narezanu na kockice, zalijem temeljcem i kuham. Na kraju se može dodati vrhnja za kuhanje, može se ubaciti skuhana sitna tjestenina, ili se može skuhati na gusto pa jesti uz prilog.
Može se napraviti i bez mesa.
Radim još i juhu od bundeve, muffine, itd.
Posljednje uređivanje od laumi : 30.09.2013. at 19:13
Krem juha nije niti kod mg muza prolazila, dobra je kad se vise povrca doda, npr.jedan krumpir promijeni juhi okus, meni fino. Ja radim i popečke, meni super, jaje, cesnjak, zobene pahuljice ili krusne mrvice.
Pecena u pecnici mmmmm
Malo gušća smjesa za palačinke + naribana i ocijeđena bundeva, ispeći na tavici na ulju.. Tako ja svome podvalim "fuj bundeva" a da ni ne zna![]()
Popečke u pećnici, varivo s grahom i mesom, bučnicu što slatku što slanu,juhu,pečenu s mesom...![]()
od muškatne tikve:
rižoto
pire (ili pola-pola s krumpirom)
zapečena tjestenina sa sirom i prethodno kuhanom tikvom
zapečeni komadići tikve (maslinovo ulje + kadulja) te onda pomiješani s kuhanom tjesteninom (može i malo špekeca)
naj-naj (ono što najčešće kuham ) mi je krem juha (obavezno malo korijena celera te luk ili poriluk; bez krumpira mi je finije; te malo kurkume) i
pita
Juha nam je zakon, kad dođu kesteni dodam i par kuhanih kestena to je onda za prste lizati... svakako u juhu dodam vrhnje za kuhanje, đumbir, curry, muškatni oraščić. Kad stavim u zdjelice onda pokapam s malo domaćeg bučinog ulja, uz to si još u juhu dodamo malo tostirane bučine sjemenke. Prrrefino.
Rižoto - bundevu nasjeckam na kockice i podinstam na malo putra da omekša. Posebno dinstam rižu na crvenom luku kao obično, kad je skoro gotova dodam buču, malo papra, soli i muškatnog oraščića. Posujem tostiranim bučnim sjemenkama, grubo ribanim parmezanom. Ako smo baš grješni onda stavimo i prepečene pancete. AKo nema sjemenki dobri su i tostirani listići badema.
Lazanje - meni preteško
Njoki - probala, prtljavo
Ravioli punjeni bučom, to da ako imam puuuno vremena, kad ih skuham onda prelijem maslinovim uljem i kaduljom (ali maalo), uz to parmezan
Posljednje uređivanje od pituljica : 01.10.2013. at 01:02
pituljica odlično mi zvuči tvoj recept za rižoto od bundeve
Ja isto radim rižoto ali ovo zvuči puno finije od moga!
bilježim se na ovu temu pošto ja gledam u bundevu u frižideru a ona u mene i ne znamo što ćemo
inače sam ju uzela za malu zbog dohrane, meni se sviđa okus, možda probam složiti pitu, možda prođe kod mojih
ja pekla u tavi neki dan, uz rižoto sa gljivama...
na kockice, uvaljati u začine po želji i brašno - prepeči na tavi
bude hrskavo i jako fino
inače sam najčešće rezala s krumpirima pa u pečnicu - to obožavam...
al i moj glavni problem je MD - fuj bundeva...
Slatka pita, sa prhkim tijestom, moji obožavaju
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Juha od bundeve, a gore prvo ugodno za oko dekor prošarano bučino ulje, a okus fenomenalan, naravno kome paše.
MM i mali se kupaju u tome, cura niti blizu.
Štrukli sa sirom i bundevom
Umak od bundeve sa vrhnjem uz pire krumpir- klasično domaće jelo
glasam za njoke! lagani svilenkasti mekani,bolji od itijednih drugih njoka. Ali ja prvo ispečem pa nemam viška tekućine u njoj i onda nije pimplavo
Bundeva (na kockice), slanutak, kapula (malo prodinstana), malo prosa, može sa ili bez ribanog batata, kao varivo, ali ne dugo kuhat. To mi je odlično. Sa ili bez malo vrhnja na kraju, paše posuti peršinom...
Posljednje uređivanje od vertex : 01.10.2013. at 10:40
Hvala
Evo recepta, ali mjere su ipak cca jer u gram ne mogu, sve ovisi i od sorte/teksture bundeve i krumpira, ali probaj jednom dvaput pa ćeš uloviti grif.
500 g bundeve - jedna manja bundeva
100 g kuhanog krumpira - jedan veći ili dva ,manja krumpira
100 g bijelog brasna
125 gr putra
1 žlica vrhnja ako treba
sol, papar, parmezan (po ukusu)
Bundevu operi, rasijeci, izvadi koštice i stavi peći 40-60 minuta na 200 C.
Izvuci meso žlicom iz kore, makni ako se vuće još nešto konaca i propasiraj.
Dodaj kuhane i zgnječene krumpire i putar i umijesi, dodaj polako brašna koliko ti treba da se prestane ljepiti. Ako ti je slučajno krumpir takav da je jako škrobast i suh onda ja dodam žlicu vrhnja (kiselog, čvrstog).
Posipaj dasku brašnom i oblikuj njoke
Posljednje uređivanje od pikula : 01.10.2013. at 13:11
pikula, hajde dat ću još jednu šansu njokima... sa čime ih jedete (samo puta ili maslinovo ulje, ribani sir...)?
štrukle nemam snage više raditi, probala jednom s heljdinim brašnom i bilo je totalni dizaster
mislim da su njoki od bundeve fini s umakom od vrganja npr.
čini mi se da je zhang pričala o tome
stavljam ju u sve vrste sataraša. ljubi se s rogom i odlično ublažava kiselost rajčice.
od slatkog sam radila neku vrstu krempita od bundeve, mafine, a želja mi je napraviti i pumpkin pie. iz djetinjstva pamtim bakinu savijaču od bundeve turkinje, nikad mi nije uspjela kao njoj. sve bi dala za jedan komad takvog povratka u djetinjstvo.
na ovoj temi imaš dobrih recepata
http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-23842.html
a ubilo bi vas napisati koju bundevu u što stavljate
ili je svejedno![]()
Meni je za sve najbolja hokkaido bundeva - ali - kupujem kos Severai njihove hokkaido bundeve često budu male, tanke, zelene izvana, pa kad očistim ostane mi jako malo "mesa". I teško se čisti. Zato uzmem muškatnu, koja je mekša i puno izdašnija. Ali je češće i vodenasta.
na jugu su teska egzotika,ljudi ju nemaju obicaj jesti (sveki kaze da to oni samo prascima davaju) a cijena je 10kn/kg za muskatnu pa 20-25 za Hokkaido (kazem,jedino ju u Bio&Bio mogu nac)....
anegdota iz butige- em su je skroz krivo deklarirali (umjesto butternut pise im buterot) em na blagani ni ne znaju sto je pa se dovikuju s njom u ruci: koja je sifra za ovo?
a zar se hokkaido ne moze jesti s korom? ja bome ne dizem kad pecem....jos najbolje za tu cijenu da nesto bacam...mogla bi i pice pojest....![]()
ja danas pojela cijelu teglicu marmelade od buče
ne znam je li mi se ikada ijedna toliko dopala
prefino nešto
to je iz Jelenskog grebena, pa ne znam što sve ima unutra
eh, kako je dobra
Posljednje uređivanje od apricot : 01.10.2013. at 20:37
varivo od kelja i bundeve je odlično, umjesto krumpira stavim kockice bundeve, super ide jedno s drugim
narezane kocke bundeve skuhane u malo posoljene vode je fini dodatak jelu (više se pari nego kuha)
i mi često ispečemo bundevu narezanu na kriškice, zajedno s korom, malo se posoli prije pečenja pa bude još slađa
pa da
kao i kolači s čokoladom
uvijek mrva soli
Ove kremšnite su "planule" (radila sam ih samo jednom) - i kod ne-tikvo-ljubaca!
http://oblizeki.com/u-slasticarnici-...-slastica-3575
Mi volimo varivo od heljde i bundeve. Crni luk izdinstam, dodam bundevu isečenu na krupne kocke, heljdu, beli luk i kockice krompira, grančicu ruzmarina. Nalijem vodom i kuvam.
ovotjedni bundeva meni - u pitanju je hokaido bundeva:
saft - prodinstala luk, dodala puretinu na kockice, bundevu i jednu rog papriku, zalila s malim teterpakom paradajza, dodala sol, kurkumu, poklopila s expres poklopcem i kuhala 15 min. ćupi je dobila i rižu uz to!
juha/varivo - prodinstala luk, dodala bundevu na kockice, manji krumpir, crvenu leću, podlila vodom, začinila solju i kurkumom, za 15 min na stolu...za prste polizati!
Danas je uz Večernji upravo ta kuharica - Jela s bundevama
ma jučer sam opet pekla u pećnici tu bundevu (ovaj put onu butternut), stavila i malo soli i opet bacili sve.
mislim da odustajem od te namirnice![]()
tako i moj tata, on kaže da je bundeva za prasce![]()
a mi ju jako volimo
puno navedenog pravimo omiljeni nam je rizoto sa bundevom i kestenjem recept sa foruma od sase sam ga prepisla
njoke samo sa malo maslaca maslinovog ulja zalfije i parmezan mljacccc
i curry sa salnutkom i bundevom
ma volimo sve sa bundevom
od ove godine imam tetu na placu koja ima hokaido i butternut pa skupljam smejnke za sliedecu godinu![]()
Ja ju poham ko meso, narežem na tanke kriške, posolim i nakon sat vremena dok malo otpusti ju poham, moje klinke to obožavaju
Meni naj juha od bundeve:
http://www.taste.com.au/recipes/3326...mesan+croutons
Pitanje: imam 2 bundeve što su sive boje izvana, velike, oko 5kg. Ne znam jesu li to za ljude ili za svinje bundeve? Ima li razlike ili se sve može jesti?
te su ljudske
ja koristim samo onu butternut
Meni su najbolji ovi njoki sa domaćom šalšom i pravim parmezanom
ma daj
ništa ne fali ni onim "prasećima" koje se dube za Noć vještica
jako dobre pite se od njih prave
i slane, od vučenoga tijesta
i slatke, na prhkome tijestu