Jucer sam probao stambolikinu juhu i nije nimalo bila losa. Kad se doda vrhnje jos je bolje
Jucer sam probao stambolikinu juhu i nije nimalo bila losa. Kad se doda vrhnje jos je bolje
Učili su me 2 načina:
1. jednostavniji - rastopi se gorgonzola u mlijeku i doda vrhnje za kuhanje (ja uvijek stavljam vrhnje za šlag) i malo prokuha
2. složeniji, ali bolji: napravi se osnova kao bešamel (na rastopljeni maslac doda se brašno i, kad zažuti, mlijeko); na tome se otopi gorgonzola i onda doda slatko vrhnje
Obje verzije vole parmezan. U drugoj verziji je malo problematično zaprženo brašno koje nije lako probavljivo pa treba gledati da se što duže kuha.
Uf, pao mi je kamen sa srca, obećala sam recept, a nisam bila sigurna da ću znati
zanima me ima li tko recept za Vrući napitak od buće
Hvala, Jurana! Mi odlično probavljamo bešamel, ići će ta varijanta :D
Prije nekog vremena "sejvala" sam ovaj recept, ali ga nisam još probala http://www.coolinarika.com/recept/bu.../#content_info
valjda bi i bez čokolade i svih čuda bilo ok, bumo probali
Ja najčešće radim pumpkin bread: http://www.simplyrecipes.com/recipes/pumpkin_bread/
Dans sam napravila rižoto: 1. spekla u pećnici bundevu (posoljenu, popaprenu i prelivenu maslinovim) na kockice. 2. tostirala pistacije 3. nasjeckala luk i češnjak, narezala tanko mrkvu i na maslinovo 4. Dodala rižu 5. dodala vino 6. kad je vino isparilo, dodavala sam temeljac dok riža nije bila skuhana 7. dodala mažuran, bosiljak, peršin i muškatni oraščić 8. skuhano maknula s vatre, dodala bundevu i parmezan 9. dodala malo maslaca 10. tren prije jela dodala mileram i pistacije
Može možda dodati se mileram kao sa strane, a ne umiješati.
Ja sam jučer napravila bundeva cheesecake.
Dok jos kratko ima bundeve preporucujem ovaj recept, moze se napraviti i u obliku stanglica pa preliti cokoladom (kod mene tamnom, lakse je), znaci, odlican. Koristila sam onu okruglu narandzastu bundevu, nije butternut, bitno je da nije ona zelena.
http://www.coolinarika.com/recept/bu...ulaas-kuglice/
Toliko su aromaticne, ma prekrasne
Ovaj kolačić si bilježim, stvarno izgleda odlično!
Obozavam klasicnu juhu od bundeve, sa svim varijacijama (s mrkvom, krumpirom, dzumbirom, jabukama), a moj muz luduje za turskim desertom, tzv. Kabak tatlisi - bundeva kuhana u secernom sirupu sa preljevom od tahini paste i sjeckanih oraha.