a meni te nisu fiiineee
Pituljice, kako su ispale njoke?
a meni te nisu fiiineee
Pituljice, kako su ispale njoke?
Evo upravo se peču:
Lisnato punjeno ribanom tikvom (stambolika), slana varijacija s chilliem.
Lisnato punjeno isto ribanom stambolikom i jabukom,van.šećer,cimet,đumbir,sok od naranče.
Javim kako je ispalo.
Ja sam dosad pravila juhu i prefina mi je. Djeci je bljak. Probala i sa slikovnicom Juha od bundeveno ne ide.
Muffini su im super, cak nose i u skolu :D
Pecenu ne volim nikako.
A koliko bundeva moze stajati u frizideru ociscena, na kockice?
Anci, moze recept za muffine s bundevom?
Napravila sam jučer ovaj "gulaš" od junetine, poriluka, ječma i muškatne tikve, izdinstan pokriven u pećnici - fino fino!!!
http://www.finecooking.com/recipes/b...-croutons.aspx
Meni je frendica bila jednom napravila izdinstane: luk, papriku i bundevu. Sto je to bilo fino. Mogla bih sutra to napraviti.
Ima negdje tema sa bundevama, tamo sam vec pisala vise recepata. Ja ju obozavam u svim varijantama. Ali definitivno mi je najfinija najjednostavnije ispecena u pecnici. Mljac. Sad mi se jede...
Posljednje uređivanje od zhang : 07.10.2013. at 21:28
svake godine dobijem jednu veeeliku muškatnu buču i napravim ovo:
http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=682
s tim da radim sa svojim lisnatim, ne kupujem
Kako najlakše izrezati i oguliti tikvu? Ja sam do sad imala samo muškatne, ali one su dovoljno male pa sam ih prvo prokuhala u komadu i onda su se dale lako oguliti i rezati. Ove velike nemam pojma kako i čime.
Kako se kod nas baš i ne jedu tikve, počeli smo ih konzumirati tek prošle godine. Radim juhu od hokaido tikve po ovom receptu i svima je fina:http://www.coolinarika.com/recept/ju...hokaido-tikve/
Savladali smo i varivo.
No, nikad nismo buću pekli u pećnici, ja sam to samo jednom probala na putovanju.
Može li mi netko reći koja je buća najbolja za pečenje i koji je (najjednostavniji postupak) da to ispadne dovoljno fino da slomim otpor kod MD-a.
p.s. Ovaj gulaš od Leelee izgleda prefino, to nam je sljedeće![]()
Ma neš ti recepta, ja je ubacim u tepsiju skupa s mesom i krumpirima, i eto ti pečene buče. A može i bez mesa i krumpira, samo je posoliš, nauljiš i eto.
neki dan radila pommes frites od butternut tikve
kupila 20kg eko tikve po 5kn kg
ja sam napravila juhu od one butternut. i bila je jako fina, napokon
prvo sam na maslinovom ulju dinstala jedan cijeli poriluk, ribani celer (korijen) i 1 ribanu mrkvu. onda sam dodala vode i tikvu narezanu na kockice i kuhala jedno pola sata. onda sam sve sa štapnim mikserom izmiksala, dodala malo vrhnja za kuhanje. protisnula dva režnja češnjaka i dodala malo čili papričice. još minutu sve zajedno prokuhala. servirala tako što sam na svaki tanjur stavila na sredinu juhe svježe sitno nasjeckanog peršina i kap ulja (maslinovog, bilo bi bolje pretpostavljam bučino, al to nemam).
svi su bili jako zadovoljni![]()
Ja sa korom.
Ne uljim i ne solim.
Samo isečem na podjednake kriške i na 250ºC u rernu.
Jok.
Pečem na 250 dok ne porumeni, a onda bocnem viljuškom da proverim da li je pečena. Ako joj još treba, smanjim temperaturu i nastavim dok ne bude gotova.
Iskreno, nije mi ni padalo na pamet da je uljim ili solim.
Baka je uvek ovako pekla, pa tako i ja.
Mi smo bundevoljupci, svi, pa i pas.
Butternut jedemo najčešće jer mi je najfinija. Kao juhu - ako je samu skuham dodam malsinovog ulja i đumbira u prahu. Dodam ponekad pržene bundevine sjemenke. Ako kuham za sve članove onda sa krumpirom, mrkvom. Djetetu dodam proso. Ili ju prodinstam na maslacu sa porilukom, mrkvom, dodam proso ili quinoju i amarant, začine, nekada pržene sezamove sjemenke..
Zuska, za pećenje i pommes frites je butternut zakon.
Kakav pommes frites? To radiš od tikve? Isto sve radiš kao s krumpirom?
pikula,radila sam njoke po tvom receptu, jedina razlika je sto sam ja koristila batat umjesto patate...
mislim da mi je trebalo min 300gr a ne 100gr brasna da uspijem dobiti smjesu koja mi se ne lijepi za prste...
tako da kad sam ih skuhala nisu bile nesto,previse brasnaste,nije se buca vise toliko osjecala...
malo se popravio okus kad sam ih jos preprzila na maslu ali ono,nije bilo vrijedno utrosenog vremena..
a jos izbjegavam UH tako da sam od rucka fuuul naduta i boli me zeludac...uf...drzim se ja juhe i ispecene na kockice...
Ja se već neko vrijeme spremam isprobati ovu juhu sa Sjedi&jedi (ali nikako potrefit da imam sve sastojke doma)
Andijeva juha od bundeve
za 4 osobe
1 oveća muškatna bundeva
1 korijen svježeg đumbira
1 limenka kokosovog mlijeka
150, 200 g svježih, očišćenih repova škampnih
malo muškatnog oraščića
malo pimenta ili bijelog papra (važno je da ne bude preintenzivan)
malo cimeta
malo soli
malo svježeg korijandra
Bundevu ogulite i nasjeckajte na kockice. Ubacite ih u lonac i prelijte vodom do ruba povrća, ne lonca. Kuhajte na laganoj vatri i ubacujte; prstohvat krupne soli, muškatni oraščić, piment i cimet. Promiješajte i pustite da kuha dok bundeva lagano ne omekša.
U trenutku kad počinje omekšavati ubacite oguljeni i nasjeckani đumbir i kuhajte ga s bundevom do kraja, odnosno trenutka u kojemu kuhačom od kockica bundeve možete narapraviti lagani pire.
Kad je sve omekšano, skinite lonac s vatre, ubacite kokosovo mlijeko i izmiksajte štapnim mikserom. Kad ste dobili lijepu, glatku, gustu, vruću juhu ubacite sirove, očišćene repove škampa.
Promiješajte. Ako ste skeptični glede razine skuhanosti repića, podgrijte sve još malo na laganoj vatri. Mada, nema potrebe, jer su svježi repovi škampa prozirno roskasto, nježno mesnati i treba im stvarno minuta da se skuhaju.
Na kraju nasjeckajte svježi korijandar i posipajte po površini juhe, servirajte odmah i pripremite se na - joooš!!!
Meni su ovi super http://damijenestoslatko.dobrahrana....ini-od-bundeve
Radila sam po receptu Jamie Olivera
http://www.jamieoliver.com/recipes/v...h-a-frosty-top
samo sam drastično smanjila šećer i dodala muškatnu tikvu ipak bez kore
napravila sam čak i preljev od kiselog vrhnja (bez lavandinih cvjetića...)
fino!
Posljednje uređivanje od Leelee : 16.11.2013. at 21:18
samo da prijavim fenomenalnu juhu od bundeve,ja nisam imala hokkaido nego sam koristila onu princevu krunu,lici jako na hokkaido po okusu...
http://voce-povrce.dobrahrana.jutarn...hokaido-tikve/
definitivno je caka u tome da se zacinjena bundeva prethodno ispece pa tek onda radi juha...velika razlika u okusu...
radila sam i pommes-frittes od butternut (u pecnici),nije mi ispalo hrskavo nego gnjecasto,di sam fulala? ili to tako mora bit,ne moze ispast kao onaj od patata?
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 16.11.2013. at 21:41
izvrsni! ja sam ih doduše ipak ogulila i stavila malo više šećera, 200 g na 300 grama tikve i 3 jaja i uspjela sam zaboraviti prašak za pecivo, ali ispali su odlični. A umak je super (čak sam imala lavandu, ali nisam sigurna da bi se djeci svidjelo)
Meni dobri, djeci dobri i bez umaka i sa. Ja prezadovoljna.
sutra juha od skulirane.
Znači, fino ste se osladili...
Dosad se na ovoj temi spominje pita od bundeve; nisam vidjela recept - ovaj recept iz (starog) Dobro jutro Hrvatska mi je zasada najfiniji slatki recept od bundeve, a i najčešće sam mu se vraćala proteklih godina
http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=434
Koja je vrsta bundeve za pečenje? Da se onda jede samo tako pečena, bude slatka i ne-vodenasta.
Neka „starinska” vrsta koju su nam mame/bake pekle.
(Ako može i slika)
Ja od bundrva radim juhe i humus, ali za to uzmem hokaido ili muškatnu (onu koja izgleda oblikom kao krušaka ).
http://cdn.coolinarika.net/image/3bc...view_l.jpg?v=1
turkinja, stambolka... kako je tko već zove
Ja volim njoke, koristim najčešće hokkaido i butternut tikve.
Nekidan sam eksperimentirala s ovim, super je ispalo: na tanke ploške sam narezala batat, bundevu i komorač, prelila maslinovim uljem i pekla, pred kraj na vrh stavila tikvicu na ploškice i mozarellu. Fino je bilo.
Nije novo jelo, ali nekidan smo napravili rižot od bunedeva kao prilog tuni sa žara - odlična kombinacija.
ja sam za noć vještica napravila rižoto od bundeve s vrganjima, neki recept s kulinarke, među receptima za halloween. jako je bilo fino. i isto sam najprije pekla začinjenu bundevu s malo maslinovog ulja.
ajd kad se već hvalim, napravila sam za tu večer i juhu od bundeve i vještičje prste i paštetu od svježeg sira, serviranu kao rigotinu iz ustiju izrezbarene male bundeve-glave
plus, djeca su slagala tematske pizze s paukovima od maslina i paukovom mrežom od sira narezanog na trake.
jako zabavno je bilo.![]()
pa jesu li bili jako zadovoljni ilija sam napravila juhu od one butternut. i bila je jako fina, napokon
prvo sam na maslinovom ulju dinstala jedan cijeli poriluk, ribani celer (korijen) i 1 ribanu mrkvu. onda sam dodala vode i tikvu narezanu na kockice i kuhala jedno pola sata. onda sam sve sa štapnim mikserom izmiksala, dodala malo vrhnja za kuhanje. protisnula dva režnja češnjaka i dodala malo čili papričice. još minutu sve zajedno prokuhala. servirala tako što sam na svaki tanjur stavila na sredinu juhe svježe sitno nasjeckanog peršina i kap ulja (maslinovog, bilo bi bolje pretpostavljam bučino, al to nemam).
svi su bili jako zadovoljni![]()
ako jesu, to ću danas, imam nekoliko buternutki
jesu, jesu, ovaj mi valjda već u genskom kodu zapisan, ne znam zašto se našao na kraju posta.
iako mi još bolje sad zvuči ova varijanta od skulirane, da prvo zapečeš tikvu.
Probala bih njoke od bundeve, ali nekako me sa šalšom ne privlače. Slutim da bi bili super s umakom od gorgonzole ili sličnog sira. Imate kakav provjeren recept?