Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 101 to 111 of 111

Thread: jela s bundevama

  1. #101

    Default

    Jucer sam probao stambolikinu juhu i nije nimalo bila losa. Kad se doda vrhnje jos je bolje

  2. #102
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,223

    Default

    Quote Originally Posted by vertex View Post
    Probala bih njoke od bundeve, ali nekako me sa šalšom ne privlače. Slutim da bi bili super s umakom od gorgonzole ili sličnog sira. Imate kakav provjeren recept?
    Učili su me 2 načina:
    1. jednostavniji - rastopi se gorgonzola u mlijeku i doda vrhnje za kuhanje (ja uvijek stavljam vrhnje za šlag) i malo prokuha
    2. složeniji, ali bolji: napravi se osnova kao bešamel (na rastopljeni maslac doda se brašno i, kad zažuti, mlijeko); na tome se otopi gorgonzola i onda doda slatko vrhnje
    Obje verzije vole parmezan. U drugoj verziji je malo problematično zaprženo brašno koje nije lako probavljivo pa treba gledati da se što duže kuha.

    Uf, pao mi je kamen sa srca, obećala sam recept, a nisam bila sigurna da ću znati

  3. #103
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,269

    Default

    zanima me ima li tko recept za Vrući napitak od buće

  4. #104
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Hvala, Jurana! Mi odlično probavljamo bešamel, ići će ta varijanta :D

  5. #105
    Leelee's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Agram
    Posts
    228

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    zanima me ima li tko recept za Vrući napitak od buće
    Prije nekog vremena "sejvala" sam ovaj recept, ali ga nisam još probala http://www.coolinarika.com/recept/bu.../#content_info

  6. #106
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,269

    Default

    valjda bi i bez čokolade i svih čuda bilo ok, bumo probali

  7. #107
    sarasvati's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2,248

    Default

    Ja najčešće radim pumpkin bread: http://www.simplyrecipes.com/recipes/pumpkin_bread/

    Dans sam napravila rižoto: 1. spekla u pećnici bundevu (posoljenu, popaprenu i prelivenu maslinovim) na kockice. 2. tostirala pistacije 3. nasjeckala luk i češnjak, narezala tanko mrkvu i na maslinovo 4. Dodala rižu 5. dodala vino 6. kad je vino isparilo, dodavala sam temeljac dok riža nije bila skuhana 7. dodala mažuran, bosiljak, peršin i muškatni oraščić 8. skuhano maknula s vatre, dodala bundevu i parmezan 9. dodala malo maslaca 10. tren prije jela dodala mileram i pistacije
    Može možda dodati se mileram kao sa strane, a ne umiješati.

  8. #108
    lulu-mama's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Belgija
    Posts
    1,505

    Default

    Ja sam jučer napravila bundeva cheesecake.

  9. #109

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    438

    Default

    Dok jos kratko ima bundeve preporucujem ovaj recept, moze se napraviti i u obliku stanglica pa preliti cokoladom (kod mene tamnom, lakse je), znaci, odlican. Koristila sam onu okruglu narandzastu bundevu, nije butternut, bitno je da nije ona zelena.
    http://www.coolinarika.com/recept/bu...ulaas-kuglice/
    Toliko su aromaticne, ma prekrasne

  10. #110
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Ovaj kolačić si bilježim, stvarno izgleda odlično!

  11. #111
    Dilek's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Malmo
    Posts
    140

    Default

    Obozavam klasicnu juhu od bundeve, sa svim varijacijama (s mrkvom, krumpirom, dzumbirom, jabukama), a moj muz luduje za turskim desertom, tzv. Kabak tatlisi - bundeva kuhana u secernom sirupu sa preljevom od tahini paste i sjeckanih oraha.

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •