Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Prestanak dojenja i zamjena za majčino mlijeko

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jednogodisnjaku je majcino mlijeko svakako vazno, ali ne na nacin na koji je to u prvoj godini, kad se smatra glavnom hranom - znaci moze bez njega u vrijeme razdvojenosti, ako se inace normalno hrani. Kravlje mlijeko je nevazno, kao takvo, ali ako dijete voli i zeli jesti, nema razloga da ne bude dio djetetove prehrane, u bilo kojem obliku.

Adaptirano mlijeko za djecu stariju od godine dana je totalna marketinska besmislica. Djeca koja konzumiraju AD mogu slobodno nastaviti s onim "za bebe" i nakon prvog rodjendana, ako im iz nekog razloga treba. Sto se boce tice, dijete koje je dojilo godinu dana svakako i apsolutno ne treba bocicu mlijeka, ili bocicu opcenito. Ne moras mu uopce davati ni kravlje dok te nema. Kalcija ima i u drugoj hrani.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Evo kako ja razmisljam i otkud moje pitanje.

Malisan u tih 9 sati sise sigurno 5-6-7 puta. Neka od tih sisanja traju samo pola minute il cak i krace, a neka (narocito ona uz uspavljivanje i spavanje) po desetak minuta. Pojma nemam koliko on popije u tom vremenu, al s obzirom na to da je jako velik i moze dobro povuc, recimo da popije pola litre. To nije zanemariva kolicina ni kalorija ni vrijednih hranjivih sastojaka. Cini mi se, intuitivno, lose to mu naglo oduzeti i ocekovati da sve to nadoknadi iz krute hrane. Krutu hranu je dobro prihvatio i dobro jede. Al opet, cini mi se da nije isto popit pola litre mlijeka uz sve obroke i pojest jedan dodatni tanjur tjestenine ili cega vec... posebno, ako je dijete neuceno da solidan dio hrane dobiva iz mlijeka.

Bocicu nema, tj.ima, al uopce ne kuzi kako se na nju sise, pa mu je ne bi ni davala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •