Suprug nije bio na burzi ali je svejedno prijavio sebe i djecu preko sebe na zdravstveno. Sad, da li jos vrijedi ono da to mora biti u mjesec dana po prestanku radnog odnosa, ne znam (kod nas je bilo unutar 30 dana).
Inace, da dobijes zdravstveno, dosta je i da te netko prijavi na 7 dana (frendica mi se jednom zeznula pa smo je mi prijavili da dobije zdravstveno). Ni za to nisam sigurna da li vise vrijedi. Mozda bi bilo dobro da ides malo na dio Pravni savjeti tu na forumu pa pitanje i tamo postavis.
Ovo sa sredstvima za uzdrzavanje se sjecam da je bilo situacija kod jedne moje prijateljice koja je otisla u SLO, muz joj je studirao pa nije mogla dobiti zdravstveno preko njega i onda znam da je morala imati odredjena sredstva na racunu da bi mogla ostati u drzavi, ona je uspjevala nekako namaknuti dovoljno da dobije odobrenje za cijelu godinu ali znam da je postojala i opcija sa manjim rokom, tj.cescim dokazivanjem da ima dosta novaca, sad da li mjesecno, kvartalno..pretpostavljam da toga ima i kod nas.