Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Povraćanje

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Povraćanje

Inače me ne bi brinulo, virozica, nešto je krivo pojeo, ali...

Janko je povraćao prošlu srijedu i imao je proljev. To je trajalo taj jedan dan i još je dva dana imao samo proljev.
    Povraćanje je krenulo rano ujutro i to je bilo samo ona kiselna iz želuca, nikakva hrana...Sve dok nije više imao kaj povratiti.
    Smirlo se, polako smo uveli normalnu prehranu i sve je bilo ok.
    I evo sada, dakle nakon tjedana dana on je opet povratio. Opet želučanu kiselinu. Doduše, popio je sok pa je i to povratio, ali po svemu ja pretpostavljam da nije od hrane.
    Što bi mu moglo biti?
    Kaj mu može tako mučiti želuček?

Prošli tjedan smo samo bili nazvali dokotricu pa je rekla da ako sve nsatvai dalje ok da je vjerojatno virozica i da ako više neće povratiti da ni ne moramo doći, ali sada se malo ipak brinem.

Naravno da namjeravama nazvati nju pa vjerojatno i otići do nje, ali svejedno me znaimaju i vaša iskustva i tko će dočekati da mi se ona javi...UF!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Dakle nitko nema iskustva s povraćanjem? Pa blago vama...

Ako se ipak nađe netko kome se daju napisati riječ dvije, evo kako stavri stoje (ako će uopće netko proćčitati).
    Dakle, kupila sam mu prolife, u petak je bio na strogoj djeti i pije prolife. Jučer smo krenuli lagano, ali opet ne full dijeta. Nožas je cijelu noć stenjao da bi sada opet povratio.
    Zvala sam ja dokotricu odmah u petak. Odgovor je bio da n emoramo dolaziti, da neka ne ide taj jedan dan u vrtić, da vjerojatno bolest nije prošla!
    A koja bolest??? Na temelju čega je njemu dijagnosticirana bilo kakva bolest? I kaj da ja sada pet radim?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo da barem netko odgovori.
    Od prijateljice curica upravo ima crijevnu virozu. Krenulo je proljevom, pa dan povraćanja, pa dani i dani proljeva, več traje tjedan dana.
    Isto su zvali kod dr. i tamo im je sestra savjetovala strogu dijetu. Meni je to nebuloza, pogotovo za djecu koja i inače slabije jedu.
    6. dan su otišli u bolnicu i tamo je dr. savjetovala normalnu prehranu, nikakva dijeta nije preporučljiva za tak malu djecu (ima 2 godine), naravno ne jako masno, ali to ne jede niti inače.
    Dr. je rekla da će na mahove trajati i do 14 dana, ali je to normalno.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi sutra idemo kod dokotra, zamolit ću ih da mu vade krv jer mi se čini da je dosta oslabio i čisto da sam mirna i da znam da je sve ok.
    Ili ako nije da znam kaj nije.
    Danas je pojeo samo malo juhice i par krekera. Cijeli dan. I pijucka vodu.

Anemona hvala ti.

U vrtić svakako ne idemo, jedino ne znam s čime da ga nabildam kada tako slabno jede, a i ne smije ne znam kaj jesti. Niti može...
    Baš mi se čini sav oslabio.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam imala isto takav problem sa svojim starijim sinom(5godina).Prvi put je povraćao i imao proljev,otišli doktoru,dobio sinersul i pripazili da ne jede ništa masno ni teško za želudac i tjedan dana sve je bilo ok,a onda se ponovila ista stvar pa smo vadili krv i dali stolicu na analizu međutim samo se pokazalo da je to ista crijevna viroza od prije tjedan dana.Svakako neka polako pije da ne dehidrira (najbolje rehidromix ili ors sok) i neka jede što njemu odgovara dok se ne vidi što je.Po meni neka drastična dijeta nije potrebna,mada ima doktora koji pate na to,mislim da djeca i tako malo jedu dok su bolesna da im to ne može naškoditi,uostalom organizam i sam zna što mu treba da se oporavi.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Stvar je u tome da inače ne jedemo ni masnu ni tešku hranu. Doduše, za vrtić ne bih znala.
    Ali govorim za ovih tri dana doma.
    Jeo je kelj. Bez zaprške, s par kapi ulja.
    E sada, kelj je težak ili?
    Ja fakat ne znam koje su namirnice ok a koje nisu.
    Znam da ne bio smio mliječno, jaja, slatko.
    I sada smo na riži, bijelom mesu na lešo i sl.
    Tak smo bili i prošli put pa nakon tjedan dana se opet ponovilo!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja mislim da su sve namirnice ok, i sama kažeš da ne jede masnu niti tešku hranu, nemoj mu dati niti npr. naranče, mandarine, kiwi,...
    Čak i mlijeko je ok. Tako je potvrdila i pedijatrica na hitnoj, rekla je da može i sir,...
    Moje dijete na sreću nije do sad imalo teške proljeve, ali kad bi i imao proljev dan ili dva, on se prehranio samo na adaptiranom mlijeku, drugo nije htio niti kušati. Ja bih mu samo dodavala 10 - 20 ml vode više po savjetu dr. i to je bilo to.
    Što sam mogla? Ukinuti i mlijeko, a jedino je to htio jesti.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 31.01.2010. at 21:17

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi smo danas otišli do pedijatrice. Rekla je da je to dugo, da može biti i streptokok i nešto drugo, a i ništa.
    Poslala nas je u Klaićevu, vadili smo krv, urin i bris grla. Pa ćemo vidjeti. Nadam se da nije ništa ozbiljno. Ai ako nešto je da se to riješi. Uglavnom, rekla je da ga jede sva adva sata pomalo. Da jede samo kuhano meso i povrće, tijesto, puter štangice i bioaktiv.
    Ništa mliječno.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Poduplala sam post..
    Posljednje uređivanje od ana.m : 01.02.2010. at 13:27

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi imamo dijagnozu. Ako je iakda itko čuo za to. Acitonemično povraćanje. Ako sam dobro zapamtila.
    Dakle, radi se o tome da on kad krene povraćati padne mu šećer što ponovo izaziva povraćanje i tako se vrti u krug. Treba znati reagirati odmah i ne dozvoliti da se povraćanje oduže na više od par sati jer može doći do dehidracije i onda ne preostaje drugo nego infuzija.
    Mi do toga na sreću nismo došli.
    UIgalvnom, on je dijete koje oduvijek jako slabo jede i kojem su slatkiši na prvom mjestu ma koliko se god mi trudili to ne davati. Ok, to je sada druga i duga priča, pa sada neću puno skretati s teme.
    Uglavnom, ono što moramo raditi na dalje je da mora jesti često, manje obroke, nema čokolada, bombona i sličnih sr.nja. Mora jesti samo laganu hranu (drugačije i ne jedemo ni inače). I to je to.

Eto, nevjerojatno ali ja nisam uspjela ugulati ništa o ovome. Prvi put čujem. Jedino ako sam nešto krivo zapamtila pa nije acitonemično nego nekakvo drugačije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ana.m trebas traziti pod acetonemicno ili acetonemicko povracanje, ima jedno objasnjenje na cybermedu, no naci ces dosta na engeskom
    Prognoze su svakako dobre, prolazi do puberteta, terapije nema osim "urednog nacina prehrane" sto si i sama navela

sretno

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Imate li iskustva sa rota virusom?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Juls prvotno napisa Vidi poruku
    Imate li iskustva sa rota virusom?
    Ne, nikada nismo imali...Zašto?

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nas je napao rota virus, a glavni simptomi su vodenasti proljev i povraćanje. Zanimaju me iskustva, koliko dugo traje to stanje, premda mislim da mi polako izlazimo iz krize.

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Anemona, adaptirano je ok u slučaju proljeva, ali čisto kravlje mlijeko ne.
    Posljednje uređivanje od Juls : 16.02.2010. at 13:16

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Juls prvotno napisa Vidi poruku
    Anemona, adaptirano je ok u slučaju proljeva, ali čisto kravlje mlijeko ne.
    Znam, ako se ne varam samo sam i AD spominjala.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

@ana.m Da li mi mozes reci koje su pretrage napravljene kod tvog sina? Kakvo je sad stanje?
    Kod moje klinke postoji sumnja na acetonemicno povracanje. Napravljena joj je neuroloska obrada (vestibulogram, EEG, MR, cjelonocni EEG), sve uredno. Gastroenteroloska obrada nije radena. Ona se zali prvo na vrtoglavicu i nakon 15ak minuta krene povracanje.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ajme, kad je ovo bilo! Uglavnom, nama se više nikada nije ponovilo u takvom obliku, a jedina pretraga koju smo radili je bilo vađenje krvi.
    Jedino što smo mi ustvari promjenili je to da smo skroz izbacili slatko na neko vrijeme, sad pojede ali pomalo. Znalo se desiti da pretjera, iako mu mi stalno govorimo i dan danas kad uzme 5. palačinku, da ne jede više ako ne želi povraćati.
    Povraćao je možda par puta kad se tako prejeo jer nije htio poslušati. Ali to je bilo jednom i gotovo. Sad sve više jede, još uvijek je dosta mršav i sitniji. Sa svojih 9 godina ima 29 kila i 134 cm.
    Posljednje uređivanje od ana.m : 23.10.2013. at 08:30

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala ti!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •