Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: RGV i ovulacija

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno RGV i ovulacija

curke, koliko je štetan rengen za vrijeme ovulacije?? jel ima ovdje nekih stručnjaka ili čisto iz iskustva.
    jučer sam radila, na 17dc i danas guglam da se to nikako ne radi za vrijeme ovulacija ako se planira dijete, već na početku ciklusa. sad sam na sto muka

slikan je zub, rgv-om, koji je kao manje štetan od klasičnog rtg-a...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nikad cula. Moguci razlog moze biti jedino to da slucajno vec nisi trudna u tom ciklusu, a ne znas.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa da, zato i pitam ako netko ima iskustva ili da je radiolog tu, pa da mi može odgovoriti. dakle, s obzirom da radimo na djetetu, da li mi je taj rengen mogao negativno utjecati na jajnu stanicu i eventualnu oplodnju...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moze utjecati na jajnu stanicu ako je oplodena ( tj. to vise nije jajna stanica nego zametak ). Na samu jajnu stanicu ( neoplodenu) utjece kao i na ostale jajne stanice na cekanju. Kako i koliko utjece na oplodenu ili onu na cekanju sa sugurnoscu ti ne bi mogao reci niti radiolog.
    Moze nikako , a moze nekako. U tako ranoj trudnoci zapravo je pravilo : sve ili nista.
    Ako postoji neko ostecenje zametka , trudnoca se i tako prekine sama.
    ali treba uzeti u obzir da je u pitanju samo rtg zuba , sa kompletnom zastitiom zdjelice za vrijeme snimanja , kolicina tog zracenja je izuzetno mala.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jesi li imala zaštitu prilikom snimanja?

ja sam u ranoj trudnoći bila na RTG zuba (imala sam onaj ovratnik za zaštitu), nisam znala da sam trudna
    pa sam, kad sam saznala da sam trudna, u panici zvala ginekologa, koji mi je rekao da to zračenje nije moglo naštetiti plodu, tim više ako sam imala zaštitu

danas je ta beba zdrava šestogodišnjakinja

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    jesi li imala zaštitu prilikom snimanja?

ja sam u ranoj trudnoći bila na RTG zuba (imala sam onaj ovratnik za zaštitu), nisam znala da sam trudna
    pa sam, kad sam saznala da sam trudna, u panici zvala ginekologa, koji mi je rekao da to zračenje nije moglo naštetiti plodu, tim više ako sam imala zaštitu

danas je ta beba zdrava šestogodišnjakinja
    da, imala sam zaštitu!
    cure, hvala, smirile ste me!

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma kažu da danas to zračenje više nije kao prije. Puno je slabije, a da bi nastala neka šteta na plodu trebalo bi snimati izravno abdomen. Tako da samo mirno, još s obzirom na onu njihovu kutu koju dobiješ vjerojatno je sve 5. Nadajmo se samo da će i testić biti pozitivan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •