Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: opet miom

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno opet miom

Drage sve,

zanima me da li ima koja od vas slično iskustvo kao i ja, pa da me malo ohrabri...

U zimi sam bila ne operaciji 3 mioma-submukozna, jer planiram trudnoću. Bila sam kod nekoliko dr. i svi su preporučili operaciju jer su miomi baš submukozni, pa bi sigurno izazvali spontani... samo nekoliko mjeseci nakon operacije evo jednog opet od 15 mm.... Sad me dr opet šalje na operaciju... kaže da vjerovatno neće sam nestati kao što nisu niti ovi prije...Sama operacija naravno nije ugodna, a i postoji mogućnost da se ošteti prilikom zahvata...
    Niti sama ne znam...u tom kratkom periodu niti nisam stigla ostati trudna... ;(((

Kakva su vaša iskustva?

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Meni su prošle godine u listopadu nakon missed ab, nađena dva mioma (nisu bili uzrok ab), subserozni i intramuralni, i to dosta mali, oko 0,5-1 cm. Dr. je rekla da za sada ne treba ništa, nego pratiti ih svaka tri mjeseca i planirati trudnoću. Na slijedećim kontrolama, vrlo su se malo povećali, možda za 0,2 cm, s tim da sam dobila još jedan početni, submukozni, oko 0,5 cm (nemoj me držati za riječ za točne mjere). Ja sam cijelo to vrijeme malo promijenila prehranu, naglašavam malo jer se nisam rigorozno držala nekog plana, ali sam maksimalno smanjila mlijeko i meso, svakodnevno uključila lanene sjemenke, čajeve, više mahunarki i sl.
    U lipnju sam ostala trudna i sada brojim 19+5 tt, nikakvih problema sa miomima nisam imala, iako sam bila u brizi jer sam čitala da oni u trudnoći rastu do cca.20-tog tt. Meni je porastao samo jedan, i to jako malo, do cca 2 cm, ostali se uopće ne mogu pronaći na UZV, jer su se valjda rastegli zajedno s maternicom.
    Mislim da ti je jedan miom od 1,5 cm možda prerano za operaciju, osim ako baš ne smeta začeću, jer koliko sam čitala, oni u trudnoći mogu raditi probleme dok ih beba ne preraste, a to bi u tvom slučaju bilo dosta rano. Osim toga, oni sami po sebi ne rastu tako brzo, pa ga probaj pratiti kroz neko vrijeme. Operirati ga možeš uvijek.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ista kao tvoja. Operirala sam (prije deset godina i prije trudnoće) submukozne miome (izvadili su tri komada) pred Božić a slijedeće jeseni maternica mi je opet bila puna mioma - kao vrećica sa lješnjacima, rekla mi je moja doktorica.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

U četvrtom mjesecu ginekolog mi je rekao da imam miom, submukozni. Nisam tad planirala trudnoću, ali mi je svejedno rekao da je malo veća vjerojatnost spontanog pobačaja. Rekao da ga samo treba kontrolirati i da se vidimo za 4-5 mjeseci. Ako poželim ostati trudna, neka se ne opetrećujem miomom. Sviđao mi se taj stav.
    Za dva mjeseca od tog pregleda, ostala sam trudna. Poželjeli smo i dogodilo se. Miom je narastao, kako je doktor i rekao. Raste najviše u prvom tromjesečju. Tad i je najopasniji, ali, kao što i Peony kaže, kad ga beba preraste, on postaje manje važan. Ja sam danas 19+0 tt.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Drage sve,

hvala Vam svima na odgovorima... i podjeli vaših pozitivnih iskustva...
    Ja sam isto reducirala prehranu: izbacila meso, kavu, bijelo brašno, šećere.... a ubacila više voća, povrća i ribe... Kupila sam nekakav čaj od travara za ženske tegobe i njihove kapi, pa i to pijem... također i dosta lanenog sjemena... Imate još kakve preporuke oko ishrane?

Gin mi je sada rekao da čekam da završi štrajk liječnika, pa da idem još po mišljenje u Petrovu- Strelecu koji me i prije operirao, da mi on kaže šta dalje...
    Mima, ako je maternica bila puna submukoznih... kako si ostala trudna, što su ti rekli da može ili kako... ne kužim??
    Sarasvati--- čestitam )) Razni dr razna mišljenja, tvoj je valjda optimističan, a moj odma hoće rezati... Kojem ti ideš?

puse svima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •