Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: proljev kod djeteta od 18 mj. :(

mabo1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno proljev kod djeteta od 18 mj. :(

Molim Vas savjete...
    mali mi već 7 dana ima proljev.Čim je dobio simptome proljeva, koji mu je moram napomenuti prvi u životu,(7 stolica usred noći,zaredom),odmah sam ga prebacila na dijetu.Prvo čaja od šipka,dvopek...klasika,dobio je temp i negdje 4 dan je bilo jako čupavo, da sam otišla s njim na zarazni je nije jeo niti pio a konstantno imao po 5-6 stolica za redom(sama voda i pokoji komadić nečega). Naravno dobili uputnicu za uzorak stolice i sada čekam nalaz(sutra je gotov).U međuvremenu se malo oporavio jadan miš mali,slab je i već mu se gadi dvopek i sva ona riža.Ali i dalje ima proljev.Zna proći po cijeli dan da ne kaka i onda odjednom počne i po 5 puta ga presvlačim,zaredom naravno...Ja nisam pametna više kako da ga hranim ,i da napokon ozdravi.Mislite da bih mu mogla sada još i rehidromiks davati dok ima ovako 5-6 stolica?neki kažu da jede sve normalno samo da ne jede slatko,masno...od njega smo se naravno i mi zarazili ali nama prošlo u 3 dana.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

uzmi žlicu rogača (prah) i razmuti u čaši vode i nek to pije

hidromiks isto pomaže

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Rehidromiks , sipak caj , normalna lagana hrana i probiotici.
    crijevima treba vremena da se oporave.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

linex za bebe

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

nama su u Zaraznoj rekli da može jesti banane koliko god hoće.
    hranjive su i blagotvorno djeluju na crijeva.

ja prvi dan proljeva djetetu dajem čaj od šipka i dvopek, skuham rižu i mrkvu u vodi dok se riža sasvim ne "rascvjeta", onako pod poklopcem da se lagano krčka, dolijem vode ako je potrebno). Posolim i to se jede kao juhica. Prvi dan samo riža i mrkva, a drugi dan uz rižu i mrkvu kuham i na kockice izrezano bijelo pileće meso, kasnije juneće krto meso, pa dodam krumpir... meso izvadim jer se ono neda žvakati
    kašicu od jabuke (ne kupovnu) dajem od drugog dana, tad u bananu mogu dodati i ribane petit kekse da se malo promijeni okus.
    u bolnici djeci daju biskvit od rogača i jabuka, pa onaj obični biskvit od jogurta... (ja sam se bojala da će je od toga boljeti trbuh, ali ipak nije) To je dobila drugi dan proljeva. Ujutro za doručak su došli sa pitanjem dali želim da donesu čokolino ili linoladu ???? Meni je bilo . Ja sam zamolila samo kruh, pa sam joj dala kruh i čaj kojeg donesu ujutro pun vrč da dijete pije što više.

Znam da liječnici uvijek naglašavaju: kod dugotrajnog proljeva obavezno uvesti rehidromix, to je najvažnije.
    piti dovoljno tekućine, a to znači jako puno: za svaki proljev treba dati 10 ml po kilogramu težine, a kad je dehidracija u pitanju onda čak 5-10 puta više, ali tad je dijete već u bolnici, pa dobiva to putem infuzije.
    probiotici su jako bitni da crijeva ne ostanu bez "dobrih" bakterija

meni su biogaia probiotičke kapi najpraktičnije i nemaju nikakav okus
    Posljednje uređivanje od marijanada : 03.10.2013. at 12:24

mabo1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Hvala na odgovorima. Dobili smo nalaze i sve je u redu. Danas još nije imao stolicu ali ću vidjeti kad se probudi jer tako je jučer počelo.Dosta je pio danas i mislim da je do sada već pola lit.čaja popio.Kupiti ćemo još neke probiotičke kapi i mislim da bi trebalo već napokon krenuti na bolje. Jedino me muči što sada svi oko nas obolijevaju od viroza(proljev,povraćanja),jučer smo bili kod moje mame i nju uhvatilo noćas,kao i prabaku koja živi ispod nas,a mali bio u par navrata na kratko dolje kod nje( i ja s njim).Mislite da kad se jednom "preboli" ta viroza da se ne dobije ponovno?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Možeš bebi dati da pije ORS za dehidraciju. Npr. ovaj http://www.jgl.hr/hr/proizvodi/bezre...recice-10-kom/
    Ima i sokići sa ORS http://www.****.hr/index.php?id=19920

A ima i hrana u kutiji, ona mi je bila spas za bebu u ovim mjesecima, a često je imala proljev http://www.crobebe.com/index.php/hum...1-humana9.html

Linex nam je sastavni dio kućne ljekarne

mabo1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Znači stanje nam je bolje,3 stolice danas Kupila sam mu biorela baby probiotik i pomalo uvodim ostalu hranu. Najbolje od svega što su mu radili pogrešnu pretragu stolice ovi na ZZJZ.Umjesto na viruse-rota i sl. oni njemu radili na helicobakter pyllori..Eh naše zdravstvo...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ako je svjeze prebolio istu virozu onda nece oboliti, ako je neka druga onda naravno moze dobiti. Moja je dobila rota virus s 18 mjeseci i rekli su mi da moze opet oboljeti nakon godinu dana ali da je intenzitet slabiji.

ja mojima kod proljeva dajem hranu koju vole da pojedu cim vise jer smatram da je najbitnije da ne izgube energiju i ne iscrpe se previse, nema sanse da ih drzim na dijeti od dvopeka i caja. Zasto uopce pije toliki caj, zasto ne mlijeko? To je 18-mjesecna beba, daj mu njegovo mlijeko, daj mu svjezeg sira, neku hranu koja se lagano jede i probavlja (krumpirpire, rizoto, omlet, gusta juha s noklicama i sl), puno probiotika (Linex i sl) i nece ti rehidromix uopce trebati.

moja je preboljela rotu a da jednom nije popila rehidromix i sl, niti je skoro uopce izgubila na tezini, jela je obicnu hranu (koju je probavni sustav pretezno odbacivao) intenzivno dojila (to nam je bio spas) i jos pila probiotike, pa dok su dosli pozitivni nalazi za rotu je vec bila zdrava

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj vlatka100 prvotno napisa Vidi poruku
    linex za bebe
    X

Ili bilo koji drugi probiotik (Biogaia, Prolife, Biorella...) da se crijevna flora brže oporavi. I ne dijete dugo držati na dijeti, samo izbjegavati masno i slatko.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može i vip probiotik panda ili onaj drugi

mabo1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ma to za prehranu je i meni logičnije da djeca jedu sve(osim slatkog i masnog)jer ipak oni su u razvoju,treba im energije. Mlijeko kravlje mu još nisam dala od kad je bolestan,ali mu navečer napravim bocu sa onim Nan1 bez laktoze,i malo čokolina unutra.Jede jogurta dosta preko dana,a mlijeko i kad je bio zdrav jeo bi samo navečer .Ovako preko dana da mu dam nema šanse da bi popio...Stolica je još rijetka ali do sada samo 1 je bilo punjenje pelene.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •