Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Pozitivan nalaz Hepatitis C, Hepatitis B i/ili HIV - gdje u postupak?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Pozitivan nalaz Hepatitis C, Hepatitis B i/ili HIV - gdje u postupak?

Otvaram novu temu, potaknuta temom o odbijanju završetka postupka forumašice s Hepatitisom C. Mislim da nikada do sada nije bila otvorene tema o liječenju i obavljanju MPO postupaka za pacijentice i pacijente s Hepatitisom C, Hepatitisom B ili HIV-om.

Možemo li ovdje skupljati i dijeliti informacije o tom. Prenosim pitanja koja su mi upala u oči na prošloj temi, Mogu li se takvi pacijenti i pacijentice liječiti u svakoj klinici ili se šalju samo u jednu? Petrovu? Uvijek ili samo u određeno vrijeme dana/tjedna/mjeseca/godine. Je li protokol isti? Ima li netko provjerenu informaciju.

Kopiram neke postove (ili dijelove postova) s druge teme:

Citiraj tetadoktor prvotno napisa Vidi poruku
    od drzavnih klinika samo Petrova odradjuje pacijente sa hepatitisom i imaju posebne dane kada se odradjuju punkcije i transferi za takve parove. cinjenica je da se malo doktora usudi raditi sa takvim pacijentima
    Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    Inace, ja sam imala transfer krajem srpnja u Petrovoj i sestre su mi rekle da zene s hepatitisom imaju postupke u kolovozu. Ispada da imaju pravo jednom godisnje sto je po meni mozda bezveze.
    Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Čekaj, a zašto onda s hepom C MPO radi samo Petrova od državnih? Ili je to neka patka? Mislim, ako je to točno, što onda šteka s labovima/hodogramima svih drugih?
    Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    I nemojte pisati da je to jednako kao i za bilo koje liječenje kad je u pitanju hep C, jer nije. Trudnice s hep C se porađaju u rodilištima, mislim da ih nigdje ne odbijaju, itd (naravno uz uobičajene mjere). Ali pacijentice koje se podvrgavaju in vitro oplodnji mogu samo jednom godišnje raditi punkciju u Petrovoj. Što vam to govori?
    Citiraj nina977 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam također zdravstveni radnik,radim u državnoj bolnici također invazivnu pretragu pacijentima i nikad nismo odbili pacijenta sa hepatitisom a šta se tiče sterilnosti ,naravno da nakon svakog pacijenta na isti način dezinficiramo i steriliziramo instrumente tj.ponašamo se kao da svi imaju hepatititis i HIV jer to je jedino ispravno,jer kad idemo u postupak nalazi markera vrijede 6 mjeseci a šta ako se netko zarazio u međuvremenu ali to ne znaju pa nikom ništa.Stvarno mi nije jasno kako si to mogu dozvoliti,sad se brinem kako se stvarno provodi ta sterilnost po našim klinikama?!
    Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    A sad jos jednom, valjda sam propustila, zasto navodno samo Petrova odradjuje IVF postupke za pacijent(ic)e s hepatitisom B ili C i HIV-om? Koji navodno to zakon tako uredjuje, koja je ustanova njima i sukladno cemu dala "licencu" za takve postupke? Mozda Petrova radi postupke s pacijentima koji imaju hepatitis B ili C 1x godisnje zato sto su oni tako interno odlucili a ne zato sto je to tako potrebno? Hocete reci da pacijenti koji imaju hepatitis B ili C ne mogu u postupke na npr. Vuk Vrhovcu? Ja to uistinu ne vjerujem........
    Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam kako je na V.V, ovisi kako je opremljen.
    Koliko ja shvaćam, ne radi se o uobičajenoj predostrožnosti koja služi da se zaštiti ljude koji rade s pacijentima i druge pacijente, tu je zaštita standardna. Nego o tome da se minimizira rizik za kontaminaciju tuđih uzoraka.
    Prevelik je ulog, rekla bih.
    Zato je bitno točno definirati protokol i sve, nije neizvedivo ali nije ni trivijalno. Ako ga neka institucija još uvijek nema, onda ona to ne nudi pacijentima.
    Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni negdje zvoni info da pacijentice s vuka koje imaju hep salju u petrovu. Ovo je tema koju treba istraziti i o kojoj se jako malo pise ( u skoro 2 godine vrlo aktivnog forumiranja ovo je moj prvi susret s ivf pacijeticom koja ima hep).
    Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Vuk Vrhovec je nekad (za vrijeme Lucingera) najnormalnije odradjivao i takve postupke pa ne znam sto se dogodilo u medjuvremenu i zasto.
    Nadam se da se nitko ne ljuti što sam vas kvotala.
    Posljednje uređivanje od BHany : 03.10.2013. at 10:08

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •