Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Pozitivan nalaz Hepatitis C, Hepatitis B i/ili HIV - gdje u postupak?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Doga prvotno napisa Vidi poruku
    Mnogi ljudi imaju SIDU, pa rađaju zdravu djecu. Za ivf ne znam, ali ako je tako, zaista to smatram zatucanošću.. Danas uz lijekove za tu bolest živi se gotovo normalnim životom i dugotrajnim.. Nikada ne možemo biti sigurni da li će dijete koje rodimo biti zdravo, pa u čemu je razlika? Ne znam.. moje mišljenje..

Nemaju AIDS, nego su HIV pozitivni.

Ne radi se o "zatucanosti doktora" kako olako zaključuješ nego o riziku da se kontaminiraju tuđi uzorci, dakle punktirane jajne stanice od pacijentica koje nemaju hep C. Taj je rizik neprihvatljiv. To ne znači da se pacijentice s hep C ne podvrgavaju potpomognutoj oplodnji - to se radi u Hrvatskoj. Samo se ne može raditi u svakoj klinici koja se bavi MPO, jer nemaju svi uvjete da se postupak odradi bez rizika za druge pacijentice i njihove uzorke. Dužnost je liječnika da upute pacijenticu s hep C na pravo mjesto.

Što se tiče zaštite medicinskog osoblja i drugih pacijenata općenito, naravno da se mjere uvijek poduzimaju u svim ustanovama, bez obzira čime se bave i nitko ne odbija liječenje takvih pacijenata. Te uobičajene mjere nekada ipak dovedu do zaraze, upravo to se desilo forumašici koja je ovdje iznijela svoj slučaj (zarazila se na poslu, medicinska sestra je).

Taj rizik je preveliki za MPO postupke, zato i postoje posebni uvjeti.
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 05.10.2013. at 16:58

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku

Ne radi se o "zatucanosti doktora" kako olako zaključuješ nego o riziku da se kontaminiraju tuđi uzorci, dakle punktirane jajne stanice od pacijentica koje nemaju hep C. Taj je rizik neprihvatljiv. To ne znači da se pacijentice s hep C ne podvrgavaju potpomognutoj oplodnji - to se radi u Hrvatskoj. Samo se ne može raditi u svakoj klinici koja se bavi MPO, jer nemaju svi uvjete da se postupak odradi bez rizika za druge pacijentice i njihove uzorke. Dužnost je liječnika da upute pacijenticu s hep C na pravo mjesto.

Što se tiče zaštite medicinskog osoblja i drugih pacijenata općenito, naravno da se mjere uvijek poduzimaju u svim ustanovama, bez obzira čime se bave i nitko ne odbija liječenje takvih pacijenata. Te uobičajene mjere nekada ipak dovedu do zaraze, upravo to se desilo forumašici koja je ovdje iznijela svoj slučaj (zarazila se na poslu, medicinska sestra je).

Taj rizik je preveliki za MPO postupke, zato i postoje posebni uvjeti.
    Rekoh, za ivf ne znam, pročitaj ponovno i suglasna sam sa svime što pišeš. No, dolje u citatu je netko naveo da se osoblje boji raditi s takvim osobama (općenito) - samo na to sam se osvrnula. Moguće da se nisam dovoljno dobro izrazila..

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Rekoh, za ivf ne znam, pročitaj ponovno i suglasna sam sa svime što pišeš. No, dolje u citatu je netko naveo da se osoblje boji raditi s takvim osobama (općenito) - samo na to sam se osvrnula. Moguće da se nisam dovoljno dobro izrazila..

Oprosti, mislila sam da pričaš o postupcima potpomognute oplodnje.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

meni ovo sve skupa kontradiktorno, s jedne strane pises da postoji samo dva nacina da se to odradi safe, ali da je trenutno i "siva zona" i da nitko ne zna sto bi napravio. I opet pitam, koji zakon, koji pravilnik propisuje takve slucajeve, gdje je postupnik? Gdje je raspisan proces?

U HR je jedino pravo mjesto Petrova kazes, a znamo da i druge klinike jesu odradjivale postupke s pacijentima koji imaju hepatitis B ili C (Vinogradska ili Vuk Vrhovec, ranije Vili - btw kako to da je VIli imaju uvjete a danas betaplus nema!?). Kazes da odradjuju u Petrovoj sve u jednom danu,
    a sta ako klinike pacijente s hepatitisom C ili B uzmu kao zadnje taj dan?

I mislim da si krivo shvatila da su pacijenticu iz Betaplusa uputili u Prag, cini mi se da se ta pacijentica sama snasla i sama otisla u Prag, mozda sam i krivo protumacila napisano.
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 05.10.2013. at 22:25

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Imati AIDS i biti HIV pozitivan je jedno te isto..

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Imati AIDS i biti HIV pozitivan je jedno te isto..
    nije. aids je sindrom (skup simptoma) koji se javlja kod osoba zarazenih HIV-om, ne kod svih, ne jednako dugo nakon zaraze.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •