Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: udaranje druge djece

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno udaranje druge djece

nisam znala koji naslov staviti,nije nam cesta navika,tocnije danas prvi puta..
    ukratko,friski trogodisnjak frisko u vrticu.
    danas prvi puta udario jedno dijete kamionom po glavi.
    i to taman prije nego je baka dosla po njega (jos ne ostaje spavati).maleni je dosta plakao.
    htijela je baka da se ide ispricati decku ali nije htio.
    i baka mu je putem kuci i ja doma objasnjavala da se to ne radi,da to nije lijepo,ugl nekoliko puta sam mu ponovila i sam je zakljucio da to nije lijepo i rekao da nece vise.
    ne znam sad kako se sutra ponasati u vrticu,dal to ponovno spominjat tetama,dal trazit da se isprica decku,ne znam dal ce njegovi roditelji mozda dignut kakvu paniku?
    a mislim si da mozda dizem preveliku frku oko toga?
    ugl novo mi je to,pa ne znam kako se postaviti i ponasati.
    dal ste imali takvih situacija u vrticu i kako ste ih rjesavali?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mislim da su to trebale tete srediti. moja je jednom (kad je tek krenula, imala je 2 godine) ugrizla drugu curicu. teta joj je održala predavanje, morala se ispričati, ja sam je još gnjavila doma da se to ne smije i više se nije ponavljalo.
    mislim da ne trebaš ponovno spominjati tetama, ako ste se ti i sin dogovorili i ako misliš da on to više neće napraviti.

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

vama to pali!
    Probala sam i očitati bukvicu i kažnjavati udaljavanjem ali ništa... Sad na igralištu strahujem i više pazim na tuđu dicu, pokušavam predviditi kad će se ovaj moj osjetiti ugroženim i nekog gurnuti ili udriti.
    Da budem iskrena najdraže mi je kad se nađe sa sličnim sebi.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj m2b prvotno napisa Vidi poruku
    vama to pali!
    Probala sam i očitati bukvicu i kažnjavati udaljavanjem ali ništa... Sad na igralištu strahujem i više pazim na tuđu dicu, pokušavam predviditi kad će se ovaj moj osjetiti ugroženim i nekog gurnuti ili udriti.
    Da budem iskrena najdraže mi je kad se nađe sa sličnim sebi.
    ovo ti je potpuno kontraproduktivno. ti njega udaraš kako bi mu objasnila da ne smije udarati drugu djecu. kakvu poruku to njemu daje?

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Udaljavanjem, ne udaranjem

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

poklapam se ušima i više ne čitam s mobitela. m2b, ispričavam se

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da ne trebaš ponovno spominjati tetama, ako ste se ti i sin dogovorili i ako misliš da on to više neće napraviti.
    e,pa ja se nadam da nece vise to napraviti,mada,ipak se radi o trogodisnjacima..
    danas bilo sve ok,ja ujutro nisam nista spominjala,teta ga je radosno docekala i ko da nista nije bilo.al kad je baka dosla po njega,bas su se umivali poslije rucka i taj decko je bas bio pokraj njega,a baka ko baka odma pitala naseg jel mu se ispricao (ipak je baka stara becka skola ),pa mu nije bilo druge nego glasno reci oprosti..

ma, otvorila sam topic cisto da vidim iskustva jel radite veliku famu oko toga,kad se takvo sto desi,jel samo jednom opomenete dijete,il cijeli dan upozoravate,jel uvodite neke kazne nakon toga,dal to dalje treba u vrticu razglabati,mozda i roditelju drugog djeteta se ispricati,il cisto pustite da to tete i djeca rijese..

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Evitta prvotno napisa Vidi poruku
    ma, otvorila sam topic cisto da vidim iskustva jel radite veliku famu oko toga,kad se takvo sto desi,jel samo jednom opomenete dijete,il cijeli dan upozoravate,jel uvodite neke kazne nakon toga,dal to dalje treba u vrticu razglabati,mozda i roditelju drugog djeteta se ispricati,il cisto pustite da to tete i djeca rijese..
    Ovisi o situaciji. Uglavnom ne radim veliku famu od toga u smislu da tražim razgovore sa odgajateljicama, nazivam roditelje i ispričavam se i slično. To bi mi imalo smisla da se radi o djetetu zlostavljaču, djetetu koje kontinuirano tlači i mlati drugu djecu. Ovi povremeni udarci ne predstavljaju mi big deal. Smatram to normalnom pojavom u dječjem životu. Da, i moje dijete je bilo udareno (ugriženo, počupano, ogrebano, you name it) u vrtiću, a bogme je i ono znalo udariti. Reagirala sam samo jednom, kad se jedno dijete obrušilo na moje, i kad je moje dijete počelo svakodnevno dolaziti ugriženo ili udareno od strane tog djeteta iz vrtića. Ove povremene udarce ne shvaćam ozbiljno. Ako primijetiš da je to postalo obrazac ponašanja djeteta ili uobičajeni način rješavanja sukoba, onda oštrije reagiraj. Za sada je dovoljno objašnjavati i razgovarati.

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Slažem se sa @rehab.. Kada se nama slično dogodi, što je nasreću rijetko, primim je oko strukića, čučnem se u razinu njenog pogleda i ne dam joj da se makne dok joj ne objasnim da stvar mora rješavati na drugi način (dam joj primjer) i ne kaže da me razumjela. Kasnije se ispriča.. Tako nama funkcionira.. E, sad..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •