Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
Naucit ces zivjeti sa svojim odlukama i tugom, kao sto smo naucili svi mi koji smo iz opravdanih i drustveno prihvatljivih razloga odlucili uspavati svoje ljubimce (bolest, duboka starost s kojom je dosla nemoc).
Zao mi je da niste vidjeli izlaza, rjesenja i drugacijeg nacina da pomognete psu. Jer, koliko god pas bio tezak karakterno, ljudi su odgovorni za to u sto ce odrasti i kakav ce biti. Probleme s njim trebali ste rijesiti (skolom, dresurom, preodgojem, davanjem nekome tko ima ljubavi prema bas toj pasmini da ga preodgoji i zadrzi) prije nego vam se dijete rodilo. Ali, sve ovo znas i sama, da nisi toga svjesna, ne bi te toliko mucila vasa odluka.
I poslusaj Mujicu. Bez zlobe i osude to mislim.

A stray, ti si svojim ruznim reakcijama po cijelom forumu nakupila itekako lose karme, ne brini za tudju.
BB, bas si to lijepo sazela.
Razmisljam o ovoj temi danas , ne o odluci , nego o reakcijama.
O odluci nemam sto reci , amsterdam je napravila odluku jer nije znala bolje.
odlucila je tako kako je , jer nije vidjela drugog izlaza.
Niti je prva niti zadnja u tome.
U ovom slucaju je u pitanju zivot kucnog ljubimca , drugi ljudi donose isto lose odluke iz ocaja , na drugim podrucjima jer ne znaju drugacije.
ponekad se toliko zatvorimo u svoj svijet i ne trazimo pomoc , ne otvorimo se prema drugima kad trebamo pomoc , ne znamo gdje da pitamo ili sto da radimo , a odgovornost je nasa .
I onda donesemo odluku sa kojom tesko zivimo.

Nije to rezervirano samo za ovu odluku , ljudi smo , grijesimo . Izgleda da je i drustvo takvo , pa se nitko drugi ukljucen u pricu , nije rekao i predlozio da moze i drugacije.