Pokazuje rezultate 1 do 50 od 209

Tema: kraj jednog psa

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Amsterdam, NISTE ubili člana obitelji, jer pas to nije. Nemoj si taj teret stavljati na leđa.
    Ne dajete loš primjer svom djetetu jer vam dijete ima 1 god. i nema pojma što se zbiva.
    A s vremenom i njegovim razvojem ćete već naći načina kako ćete mu to objasniti.

Dolazak male bebe u kuću je za većinu parova jedan od najzahtjevnijih perioda u životu. Imati uz to
    još i vrlo zahtjevnog psa, može biti prijetnja stabilnosti vaših odnosa.
    Gledala sam film Marly i ja, i moram priznati da bih se i ja na svaki način pokušala riješiti takvog psa,
    (a ti kažeš da je Marly mala beba za tvog psa).
    Halo, život je danas dovoljno kompliciran (uz krizu, brigu o poslu, djetetu i ostalo) da još gubiš energiju
    na zahtjevne životinje.
    Životinje si u principu mogu priuštiti sredovječni ljudi kojima su djeca poodrasla, koji imaju vremena za šetnje,
    veterinare,kupanja i sl.

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    Amsterdam, NISTE ubili člana obitelji, jer pas to nije. Nemoj si taj teret stavljati na leđa.
    Ne dajete loš primjer svom djetetu jer vam dijete ima 1 god. i nema pojma što se zbiva.
    A s vremenom i njegovim razvojem ćete već naći načina kako ćete mu to objasniti.

Dolazak male bebe u kuću je za većinu parova jedan od najzahtjevnijih perioda u životu. Imati uz to
    još i vrlo zahtjevnog psa, može biti prijetnja stabilnosti vaših odnosa.
    Gledala sam film Marly i ja, i moram priznati da bih se i ja na svaki način pokušala riješiti takvog psa,
    (a ti kažeš da je Marly mala beba za tvog psa).
    Halo, život je danas dovoljno kompliciran (uz krizu, brigu o poslu, djetetu i ostalo) da još gubiš energiju
    na zahtjevne životinje.
    Životinje si u principu mogu priuštiti sredovječni ljudi kojima su djeca poodrasla, koji imaju vremena za šetnje,
    veterinare,kupanja i sl.
    Ne slažem se. Uopće.
    Naravno da ti imaš pravo na mišljenje kako pas nije član obitelji, ali meni moj upravo to jest, punopravni član sa svojim zaduženjima, povlasticama ali i ograničenjima.
    U sredinu posta ne bi ulazila, jer to je isključivo tvoje viđenje koje naravno poštujem, ali kraj, odnosno tvrdnja da si životinje mogu priuštiti srednjovječni ljudi jednostavno ne stoji. Životinju si može priuštiti svaka osoba koja je odgovorna prema toj životinji i ne mislim da u tu skupinu spadaju samo srednjovječni ljudi, tu spadaju i zaposleni ljudi, i ljudi sa malom djecom.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj innu prvotno napisa Vidi poruku
    Životinju si može priuštiti svaka osoba koja je odgovorna prema toj životinji i ne mislim da u tu skupinu spadaju samo srednjovječni ljudi, tu spadaju i zaposleni ljudi, i ljudi sa malom djecom.
    Slažem se i videla sam ovo na mnogo primera.
    Ja sam već napisala jedinu stvar koju sam videla kao pozitivnu u svemu.
    Meni je stvarno cela priča jedna od onih čudnih nonsensa koji me ostave bez teksta. Toliko ulaganja, što finansijskog, što emotivnog, što u vremenu-da bi na kraju psa eliminisali?
    Ja ne osuđujem. Ali ne osećam se sposobna ni da pružim utehu.
    Zašto nastavljam da pišem-zato što me sve ovo jako uznemirava. OK, postoji problematičan pas. Pas je eliminisan. I sada sledi pokajnička priča. Zašto?
    Zašto nije otvorena tema tri dana ranije, dok je pas još bio živ? Pa iskreno opisano kakav je i ponuđen na poklon? Pa ovo je forum sa jako mnogo članova.
    Ako su sve rešili ipak samo u okviru porodice, čemu sada pisanje o tome?
    Sve me podseća na životne situacije u kojima čovek greši, i zna da greši, ali istrajava u svojoj pogrešci da bi se na kraju javno kajao i tražio iskupljenje.
    Neko je na drugoj temi pominjao onu priču o tome kako izvinjenje nije dovoljno da popravi razbijen tanjir. Meni se ta priča fino uklapa i ovde.
    Generalno mene jako plaše ljudi sposobni da se tako godinama savijaju preko svojih sposobnosti da bi na kraju napravili neki drastičan rez koji uključuje i smrt onoga u čega su ulagali.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    Apsolutna neistina. Ovako nešto tvrditi možeš samo u svoje ime. I tko god na to gleda tako bilo bi pošteno i prema njemu samome i prema životinji da nikad ne uzima životinju u kuću. A ovo da su psi samo za ljude u mirovini ne bih ni komentirala . Ponovno generalizacija na kvadrat.

Osobno se nisam ni biljke mogla tek tako riješiti. Imam ogromnu biljku koja renoviranjem stana nije mogla ostati na svom starom mjestu, a gotovo nigdje drugdje je nisam uspjela uklopiti. Nudila sam je na poklon, ali je nitko nije htio nego su mi predložili da je bacim. I nisam mogla. Ta biljka je stara gotovo koliko i moja djeca i nisam je mogla samo tako frknuti. evo sam je na kraju natrklječila u spavaću sobu iako znam da nije baš poželjno imati biljke tamo gdje se spava. Bar sam nešto tako čula ili čitala. Valjda ću preživiti

I onda mi pogotovo teško padnu ovakvi komentari koji tvrde da životinja ne može biti član obitelji. Ljubav je ljubav...pseća ili ljudska, stvarno nekad sasvim sporedno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •