na kraju fakat ispada da je u europi bolje i lakše biti pas nego npr. azilant. iz neke afričke zemlje. ne čini se vama tako? ne pamtim da je u jednom danu pocrkalo 200 i kusur pasa. ispred obale jedne razvijene i bogate zemlje.
napušteni psi nisu došljaci, njih su izbacili naši sugrađani. oni sa kojima radimo, sa kojima dijelimo bolničke sobe, možda smo nekom takvom i bili na svadbi/rođendanu...

psi kod nas loše prolaze. mačke još gore.
znate onu - nikad me nije ugrizao pas, ali čovjek je. mene su ljudi grizli previše puta da bi pomagala na način koji meni šteti, vremenski, financijski, no životinje potpomažem. preslabi su, nisu si sami krivi. ugrizli su me samo moji psi, mojom greškom, nikd niti jedan napušten jadnik.

poštujem tuđe mišljenje i način života, stavljanje čovjeka ispred životinje kad se radi o osobnim žrtvama te osobe.
još više poštujem ljude koji znaju svoje granice, želje i sposobnosti pa nemaju ljubimce.

ps: ispričavam se na brojnim tipfelerima, em brzo tipkam, em mi je tipkovnica u tiltu. i na dva uzastopna posta, ne da mi editirati.