Samo bih htjela komentirati ovo u vezi zatvorske kazne...

Svekrvina prijateljica je imala psa, ne znam koje pasmine,vjerojatno mješanac. Bio je velik, dobroćudan i nikad nikog nije napao. Šetala je s njim po poljskom putu i puštala ga da se istrči kad nikog nije bilo u blizini. Susjed je nešto prijetio jer se bojao psa i rekao da je ne želi više vidjeti izvan dvorišta a da pas nije na uzici.

Jednog nedjeljnog popodneva prošetala je sa psom izvan naselja i pustila ga je da hoda kraj nje bez uzice. S druge strane došao je susjed, sa suprugom i pekinezerom. Ovaj veliki pas došetao je do njih da ponjuši psa, kad je tip izvadio pištolj i na mjestu ga ubio. Vlasnica je stajala nekoliko metara dalje. Pozvala je policiju i na kraju su oboje dobili novčanu kaznu, on zbog nošenja oružja i pucanja u psa, ona zbog puštanja psa bez uzice na javnoj površini.

Što se tiče zgražanja na veterinara koji eutanazira zdravog psa, pa zar to ne rade svakodnevno psima iz azila kojima istekne 60 dana? Koja je razlika da je pas još bio 60 dana u azilu? Azili koji ne eutanaziraju pse, oni iz istog razloga imaju manje mjesta. Jednom sam zvala da prime psa kojeg smo pronašli, pa su me otkantali da nemaju mjesta i nek se probamo sami za njega pobrinuti, tak da smo sami okolo tražili udomitelja.