Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
Ali ovo nije tema podrške, barem je nisam tako shvatila ni doživjela.
Samo što je moj stav, napisala sam i zašto, da vlasnici u mnogim slučajevima ne bi trebali biti jedini odgovorni i krivci niti za odgoj niti za napuštanje životinje u ovom slučaje evo i eutanazije,jer da nema toliko štenaca na "tržištu" i da se vodi računa koji pas, pasmina, odnosno štene je prikladno ili neprikladno za koju obitelj ili vlasnika, i azili bi bili vjerojatno poluprazni. A ako bi itko trebao poznavati pasminu koju uzgaja to je onda uzgajivač, od njih sve kreće, a ovdje se upravo radi koliko sam shvatila o rasnom psu, pa zato i stavljam naglasak na to.
Previšese uzgaja, a premalo educira, još uvijek.
Može se donekle tome stati na kraj ako je uzgajivaču stalo. Kolega ima prekrasne pse, prodaje ih samo ako procijeni da se osoba o njemu može brinuti na adekvatan način i prilikom prodaje sastavlja ugovor koji nosi klauzulu da u bilo koje doba može doći provjeriti kako se o psu brine. Ukoliko se ne poštuje dogovoreno ima pravo uzeti psa bez naknade novom vlasniku. I nema te love za koju bi štene prodao ako kupac ne želi potpisati takav ugovor. Naravno, riječ je o štencima koji se ne "štancaju".

A što se ostalog tiče-sumnjam po opisu iz prvog posta da se radilo o opasnom psu. To je tipičan primjer neodgajanja koji je vjerojatno kulminirao time da je dijete stiglo u obitelj: priča o Lunji i Mazi bez sretnog kraja.
O kršenju zakona ne bih jer se po n-raznih tema dozvoljava isto. Od lažnih "čuvanja trudnoće", zapošljavanja u svrhu dobivanja porodiljne naknade, podrške necijepljenju, ilegalnim porodima.... Reagira se, ali prekasno i potpuno bez sankcija za one koji podršku ilegalnim radnjama daju. Je li itko baniran zbog toga? Razuvjerite me ako kažem da se to nikad nije dogodilo.