Stranica 23 od 47 PrviPrvi ... 13212223242533 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 2344

Tema: odgoj pasa

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Znači uopće ne vodite psa u šetnju?

Pa onda valjda stvarno najbolje da ga odvedeš u određeni dio dvorišta i da ga pohvališ i nagradiš kad tamo obavi nuždu.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pas je kod nas 6 dana, išli smo nekoliko puta u šetnju van dvorišta, kako sam i napisala idemo van ali ja neidem sama (bez muža)....
    Možete zapravo zanemariti pitanje, neznam čemu isčuđavanje

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koje iščuđavanje, postavila sam najnormalnije pitanje.
    Moji šogori imaju dvorište i psa i njihov pas ne vrši nuždu u dvorištu, pa sam mislila da tako svi. Najviše me to zanima zato što ćemo mi uskoro na more sa psom, a tamo i mi imamo dvorište.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

s našim psom se sve nekako riješilo samo od sebe. on je kakao u dvorištu dok je bio mali i dok nismo završili sa cijepljenjima. sam je izabrao matovilac u vrtu kao omiljeno mjesto.
    sad kad ide redovno u šetnju ne kaka više u dvorištu, ali obzirom da je počeo dizati nogu, piški na svakom ćošku i baš je ponosan. ide 4-6 puta van, prvi put oko 5:30 ujutro tako da mislim da nema potrebu pokakati se u dvorištu.
    naš je problem što pas želi pojesti kakicu od mačka, tako da kad bi mogli, dresirali bi mačka da kaka samo u pijesak a ne u vrt.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Evo ja ću se malo iščuđavati

Nekad to je bilo ok i normalno, ono, podrazumjevalo se samo po sebi, ali danas nije ok niti normalno za pasa, bilo kojeg, da se drži pretežno u dvorištu jer se o psima daleko više zna nego nekada. Vrata socijalizacije se kod šteneta počinju zatvarati već sa 6 mjeseci, do nekh 9 mjeseci su potpuno zatvorena. Radi se o goldenu , to je RETRIEVER, to je lovački pas i to nije pas koji je za dvorište i držanje u dvorištu, to je pas koji treba kretnja puno kretanja i zadataka inače će vjerojatno postati s vremenom prilično neurotičan, i ovo nije pretjerivanje.
    Goldeni su sve samo ne tipični obiteljski psi kako su prije jedno dvadesetak godina nehotično ameri stvorili sliku o njemu. To su prvenstveno radni psi.

Osim toga ako se psa misli voditi bilo gdje jednom, pa čak tu i tamo, do grada, na kavu, na godišnji, na more, u planine, bilo gdje gdje ima drugačijih zvukova, puno ljudi i pogotovo drugih psa imat će velkiih problema i to već za godinu dana, a kako vrijeme odmiće, sve više.

Najgore što vlasnik šteneta može napraviti je s njime izbjegavati pse u toj kritičnoj dobi, jer upravo u toj štenećoj dobi se priroda pobrinula da štenci jesu prirodno zaštićeni, imau neutralan miris, tj. nemaju ga što ne rajca već zrele pse, posebno mužjake.

I na ovom topicu je već pisano o velikoj važnosti socijalizacije i zašto je toliko bitno sa njom kod pasa početi što ranije i zašto svakodnveno, čemu služe upravo te šetnje zbog obavljanja nužde, a internet je tkođer pun dobrih čalanka o tome, pa evo samo kao mali podsjetnik.

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    naš je problem što pas želi pojesti kakicu od mačka, tako da kad bi mogli, dresirali bi mačka da kaka samo u pijesak a ne u vrt.
    Mamitzi, nagradjivanje pozeljnog ponasanja podjednako dobro uspeva kod macaka kao i kod pasa (zapravo, to je jedino sto uspeva kod macaka). Znaci, kad se sledeci put pokaka u pesak das mu nagradicu, shvatice ocas posla.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi isto ne izlazimo iz dvorišta. Samo što naše dvorište ima jedno 3000 m2, puno trave i otvorenih površina za trčanje. (A ruku na srce, njoj bi i 500 m2 bilo puno, kolika je). Socijalizirana je, budući da u istom dvorištu ima još tri psa s kojima se lijepo druži. Mi ne posjedujemo vodilicu jer ja nisam htjela. Želja mi je bila da se nauči na šetnju uz nas, budući da ćemo ljeti živjeti u prizemnici koja je stalno otvorena, a magistrala je blizu..Toga me strah.

Nego, imamo problemčinu. Ona krvari već mjesec ipo dana. Skroz se bilo smanjilo, te bi lagano smećkasti trag vidili u njenom krevetu ali sad opet krv. Sinoć se čudno ponašala i izgledalo je kao da je sve to dolje boli. Prvo, bojim se da se nije parila s nekim od tih pasa, ali s ovim manjim nije bila u doticaju a s bretoncem..mislim da nije mogla (ona je patuljasti pinč) ili joj se nešto zakompliciralo. Sve dolje je još natečeno, ne znam jel bi se to trebalo povući ili nakon prve menstruacije to tako ostaje? Uglavnom, u ponedjeljak ćemo je odvesti kod veterinara pa ćemo viditi

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Osim toga ako se psa misli voditi bilo gdje jednom, pa čak tu i tamo, do grada, na kavu, na godišnji, na more, u planine, bilo gdje gdje ima drugačijih zvukova, puno ljudi i pogotovo drugih psa imat će velkiih problema i to već za godinu dana, a kako vrijeme odmiće, sve više.

.
    ovo je istina, mm je imao mužjaka. njemačkog ovčara, koji je stalno bio u dvorištu od 2500 m2. istrčavao je sam sebe, uz ogradu, tamo-vamo, i njemu je bilo super. nije bio neurotičan, bio je genijalan. on i njegov mačak, najbolji frendovi.
    osim, kad bi s njim htjeli negdje izaći. to je bila nemoguća misija i prava muka. ono, baš nije bio socijaliziran. kaže mm da je baš s njim pogriješio, sad, s abi, s njim bi sve drugačije.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj Cheerilee ima psa 6 dana (oprosti, Cheerilee to sam zaboravila kad same te pitala za dvorište).

Mene je zanimalo hoću li na moru moći pustiti psa ujutro van u dvorište da se sam popiški, to je sve.
    Premda sam sad počela razmišljati i o tom piškenju i kakanju po dvorištu (koje naravno nije veliko) pa mi se baš i ne čini da će mi se to sviđati.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Eto ga, osmi dan sa psom....
    Naučen je na povodac, i lijepo šeta...
    Dosad je živio sa tri odrasla psa, mamom, tatom i još jednim labradorom, tak da je na pse naučen....
    I ne samo na te, već općenito.. DOšli su nam u dva navrata prijatelji s njihovom kujicom od 1,5g i super su se slagali.

Sutra ga vodim na cijepljenje, protiv bjesnoće....
    I čipiranje...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Joj Cheerilee ima psa 6 dana (oprosti, Cheerilee to sam zaboravila kad same te pitala za dvorište).

Mene je zanimalo hoću li na moru moći pustiti psa ujutro van u dvorište da se sam popiški, to je sve.
    Premda sam sad počela razmišljati i o tom piškenju i kakanju po dvorištu (koje naravno nije veliko) pa mi se baš i ne čini da će mi se to sviđati.
    Mi smo u kući i imamo malo dvorište, pa sam se nadala da ću ujutro moći pustiti maloga da ujutro obavi svoje, no nije mu to sjelo.
    neće kakati u dvorištu, moramo ipak ići u šetnju. I ne voli pišati u dvorištu, radije to obavi unutra na peleni, nego u dvorištu, tako da smo ipak osuđeni na šetnju.

E sad, evo iskustva friških vlasnika sa godišnjeg. Dakle, prvo smo bili par dana u jednom hotelu. Bilo me strah da li će to obavljati u sobi, ali imao je samo jednu nezgodu i to na samim vratima, jer je MM bio jako spor.

Sve ostalo je obavljao u šetnji. Obično bi ga izveli navečer oko 22h i izdržao je do jutra oko 9.

Onda smo išli u kuću na moru, tamo je zadržao isti tempo, nije bilo incidenta. No, stvarno smo bili po cijeli dan vani, u šetnji smo proveli po par sati dnevno.

Jedina mi je zamjerka da sam tek sad skužila koliko je Zagreb više pet friendly od ostalih mjesta, pa skoro nigdje ne možeš sa psom. MM bi obično završio na vratima i čekao nas....

No, čim smo došli doma, tamo je bila pelena i jedva je dočekao da se popiša na pelenu...Planiram je uskoro maknuti, sad dolazi lijepo vrijeme i biti ćemo više vani, pa neka se nauči malo i trpiti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj mi smo totalno nenavikli ići bilo kud sa psom. Držimo ga pod staklenim zvonom . Moramo stvarno početi raditi na tome. Ja evo u subotu nisam išla na neki obiteljski rođendan jer mi ju je bilo žao ostaviti samu doma.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

E, Mima, je li se tjerala?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa nije primjetno

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Joj mi smo totalno nenavikli ići bilo kud sa psom. Držimo ga pod staklenim zvonom . Moramo stvarno početi raditi na tome. Ja evo u subotu nisam išla na neki obiteljski rođendan jer mi ju je bilo žao ostaviti samu doma.
    Mi našeg vodimo gdje možemo...nažalost, ima dosta mjesta na koje ne može ići...najveći problem su mi dječji parkovi, kad klinci hoće u park, a pas ne smije.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo isto u kući ali pesekicu uredno vodimo van par puta dnevno. Inače smo primjetili da, otkako se vrijeme proljepšalo, gospođica ne voli biti u kući nego u dvorištu (gdje naravno kopa, ruje, grize, gricka i sl.) i baš uživa.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vodila sam kuju kod veterinara radi tog krvarenja koje se ne zaustavlja. Kaže da se više ne smiju koristiti hormoni za zaustavljanje tjeranja, (kao ni npr za abortus) i da će mi pokušati negdje naći ako je ostalo na zalihama. Ja sam ostala u čudu..jer, čekaj malo, za nas žene postoje preparati za zaustavljanje krvarenja, kao i za poticanje, a za kuje ne postoji jer je vjerojatno nekakvo društvo za zaštitu životinja to smatralo preokrutnim, da se ljudi bakću u prirodu i ne dozvole psu da se tjera. Baš sam se iznenadila

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mišja groznica bezopasna za kućne ljubimce? Je li to točna informacija?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Vodila sam kuju kod veterinara radi tog krvarenja koje se ne zaustavlja. Kaže da se više ne smiju koristiti hormoni za zaustavljanje tjeranja, (kao ni npr za abortus) i da će mi pokušati negdje naći ako je ostalo na zalihama. Ja sam ostala u čudu..jer, čekaj malo, za nas žene postoje preparati za zaustavljanje krvarenja, kao i za poticanje, a za kuje ne postoji jer je vjerojatno nekakvo društvo za zaštitu životinja to smatralo preokrutnim, da se ljudi bakću u prirodu i ne dozvole psu da se tjera. Baš sam se iznenadila
    Tek sad vidim ovaj tvoj post. Svašta. Je li to zbog možebitnih propisa EU? Pa kako se onda zaustavlja to krvarenje, čeka se da prestane samo od sebe? I do kada to može trajati?
    Tek to mi zvuči okrutno, jer očito priroda poručuje da se pošemerila i da joj treba pomoći.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nema veze sa EU propisima, ako je vet to tako prezentirao. U Njemačkoj možeš sasvim normalno kod veta dobiti hormonalne tablete za regulaciju tjeranja kod kujica, za skračivanje perioda tjeranja, odnosno smanjivanje krvarenja, skračivanje ciklusa, da ne dolazi do promjene ponašanja, lažnih trudnoća itd..sve ono što ide uz čitav taj belaj tjeranja.

A što se tiče samih hormonalnih tableta, naravno da nisu dobre, to su hormoni koje ekstra unosimo u organizam, s jedne strane dobiješ super ten, slabo do nikakvo krvarenja, nema pms-a, kosa i nokti mrak, a sa druge strane povećavaš si rizik od plućne embolije za 50%, srčanog udara, tromboze itd.. nedaj ti bog da zapališ cigaretu dok ih uzmaš, popiješ čašu alkohola itd..pogotovo ako uzmaš ove antibebi 3 ili 4 generacije.

S jedne strane super da postoje iz niz razloga, prvenstvno jer su bile prava mala revolucija na putu emancipacije žena, ali s druge strane bolje bez njih ako se baš ne mora.
    Tako da s jedne strane bi možda i imalo smisla ne zabraniti, (to nema smisla) već kontrolirano davati psima, (tu kod nas ih dobiješ najnormalnije kao i antibebi na zahtjev ako želiš za svoju kujicu i ti odlučuješ ne veterinar), jer psi puno kraće žive pa se kod njih razvija sve brže nego kod nas, ali zabraniti se ne može, tako nešto ne može isposlovati ni PETA, nemaju čvrsto uporište za to, jer to bi onda značilo zabraniti upotrebu ne samo svih antibebi za žene, već sve druge tablete koje sadrže hormone i koriste se u određene terapijske svrhe itd..a i viagru

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Koristi li itko ogrlice protiv krpelja, ušiju i buha?

Mi našoj kupili onu Foresto od Bayera i odustali smo nakon pola sata

Htjeli smo joj smanjiti nelagodu koju očito osjeća kad joj stavimo Frontline, a i kemikalije pa su nam savjetovali tu ogrlicu. Ona kao otpušta manje kemikalija u kratkom periodu i nema mirirsa.

Međutim, ona se sva uznemirila i bila je baš jadna tako da smo joj ju skinuli.

Vjerojatno bismo ju trebali privikavati, ali nam se srce kida kad ju vidimo tako tužnu i nemirnu.

Iskustva?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo prvo kupili foresto ogrlicu ali se pocela perutati i cesati bas po mjestu gdje je ogrlica. Onda smo presli na ampule, ne mogu se sjetiti imena, neke češke. Duplo su jeftinije od frontline, a vet kaze da su jednako ucinkovite. Vec 2 mjeseca ih koristimo i mislim da funkcioniraju jer smo nasli samo jednog krpelja i to krepanog.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mi smo i ove godine ostali na advantixu. opet je bio jadan 2 dana i srce mi se kidalo kad bi ga vidila kako se valja i češe o namještaj, ali nakon par pokušaja eksperimentiranja nismo pronašli ništa učinkovitije.

ovaj vikend smo bili na otoku i šetali kroz razno raslinje. na mm je bilo 4 krpelja, na meni 1, a na B nismo na sreću pronašli ni jednog. I srećom, nakon ta dva dana poslje aplikacije i ludila je sve ok i ne smeta mu više. al bih voljela ipak da ga mogu poštediti toga :/

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi korsitimo frontline i jako je učinkovit, testiran i kod branja šparoga
    i ne primjećujem nikakvu reakciju

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo koristili Advantix, pa onda Practic, a sad smo opet uzeli Advantix. Kaže naš vet da je dobro mijenjati. Inače, rekao je ne ogrlici, radi djece, jer je pesek stalno po rukama i oni naravno da ne peru ruke svaki put nakon igre sa psom i maženja, jer bi značilo da bi trebali prati ruke 100x dnevno.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala na odgovorima!

Sinoć je MM kupio Advantix, probat ćemo s njim. Odustali smo od ogrlice.

Malo me brine količina Advantixa, Frontlinea…naša kujica ima skoro 10 kg, uvijek nam savjetuju da uzmemo jači, a on je od 10 go 25 kg. Nekako mi je to prevelika razlika. Ipak ih poslušamo.

Došla sam na ideju da joj ne apliciram cijeli sadržaj Advantixa, ali tuba nije prozirna pa ne vidim razinu tekućine.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mi smo od nedjelje postali ponosni vlasnici king charles cavaliera starog 2mj. J.mu je dala ime Snoopy i ni jedno drugo ne dolazi u obzir .
    Presladak je, jako pametan. U 5 min je naucio 'sjedi' a s pisanjem i
    kakanjem je problem. Stavljamo mu pelenu na pod i na nju obavi mozda 2 puta u danu.
    Kad smo vani ispred kuce nece piskiti ni kakati.
    Osvojio nas je sve osobnoscu i J. je drugacija od kada je on s nama. Nekako je smirenija i jako je njezna i pazljiva prema njemu.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ajme, cure, kako smo se jutros prepali! Stavili smo joj Advantix (prvi put) i tek je tada bila uznemirena!!! Stalno je hodala po stanu, baš je bila nemirna. Onda je malo povratila, a skoro i ja od muke.

Odmah sam zvala veterinara, rekao je da ima peseka koji tako reagiraju, ali da misli da ne bi smjelo biti ništa više od reakcije kakvu sam opisala, a da povraćanje nije od toga, već vjerojatno od stresa (baš je bila doručkovala malo prije apliciranja).

Također je rekao da se u tim slučajevima preporučuje Practik (iako ni to ništa ne garantira) pa eto, info za druge (Bodulicu ). Hebem ti krpelje!

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

asti miša, baš mi je žao meni je stalno u glavi da tolika kemija ne može biti baš najzdravija za njih, ali stvarno ne vidim drugo rješenje. naš je i na frontline svojevremeno slično reagirao. sljedeći put ću probati s tim practikom. da li je to tekućina ili ogrlica?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Koliko sam shvatila, tekućina (a i rekla sam veterinaru da smo probali s ogrlicom, ali da nije išlo pa je komentirao "da, jasno mi je"). MM-u su danas u Pet shopu rekli da im se pokazao tak-tak, što god to značilo.

Možemo probati.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Moja mopsica ne može Frontline. Na mjestu gdje sam joj aplicirala i ispod na trbuhu, bila otpala joj je sva dlaka. Pa smo dulje vrijeme kupovali i stavljali joj Advantix. Ima 9 kg, i uvijek kupim onaj od 4-10 kg

Zadnji put su mi preporučili Advocate http://www.pet-centar.hr/detalji_pro...ka-za-pse.aspx
    Nije imala nikakvih reakcija. No, da li je i protiv krpelja, valjda je.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 14.05.2014. at 00:05

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Optimist ovo je sad malo bed što vam se događa, ali nešto joj moraš staviti, ne samo radi krpelja, i radi buha. Nedaj bože da ti pokupi negdje buhe i donese doma, e onda ste tek ježili ježa.

Ako je pesa malena i još kratkodlaka, nakon svake šetnje je dobro ispregledati i ukloniti krpleje koji su se zakačili, uglavnom su to tek šetaći, usprkos bilo kakvoj aplikaciji.
    Makar ne u tolikoj mjeri, ali ima ih i kod nas zaraženih, pa je još gore ako se zarazi boreliozom, piroplazmozom, erlihiozom itd..

Jedna od najboljih ogrlica protiv buha i krpelja je Scalibor! Ona dostigne puno djelovanje konstantnim nošenjem nakon 2 tjedna i to djelovanje traje 5-6 mjeseci i kunem ti se, stvarno je dobra. Moj zadnji pas je bio omanje telence od 55 kg sa puno puno dlakepa ih je često jednostavno pokupio htjeli se oni zakačiti ili ne, ali rijetko koji se zakačio jer ih odbija miris, a ako i je koji odmah je uginuo prije nego je narastao. Za ljude i pse miris je nautralan, može se i moćiti bez problema, samo se ne smije skidati tokom tih 6 mjeseci, uopće.

Uz to ona štiti i od komaraca koji prenose lišmaniozu koja je za pse često smrtna, a koji su se unazad par godina pojavili i kod nas.Štiti i od onih koji prenose srčane crve. Stvarno je dobra i pokriva široki spektar parazita.

Problem je jedino što tamo gdje su mala djeca ogrlica ne dolazi u obzir, a gdje su velika i oni i odrasli moraju nakon kontakta sa ogrlicom prati ruke, sa psom ne, nije pošto poto, ali ono, nije da se ne treba paziti.

Ogrlica je defintivno za tu gamad najbolji mogući izbor, i to ova. Pišem ovo i radi onih koji imaju tek mlade pse jer i na ogrlicu kao i na sve drugo pse treba navikavati a kad su mladi sve prihvaćaju i brže i lakše nego pas od 10 godina, ko tvoj.

Šta bi napravila na tvom mjestu ne znam točno, ne poznam psa, ali mislim da bi ili ostavila tu ogrlicu, nakon par dana više neće ni primječivati da je nosi, bolje da je malo ubedirana, nego da nema zaštitu ili oboli, preživjet će to tugovanje, neće joj ništa biti od toga, ili dalje nastaviti sa Frontlineom kao i do sada ako njega još koliko toliko podnosi. Mislim da nemate baš puno opcija, a zaštičena mora biti, i radi nje i radi vas.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

mitowski, stavi nam koju slikicu!

uživajte

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    asti miša, baš mi je žao meni je stalno u glavi da tolika kemija ne može biti baš najzdravija za njih, ali stvarno ne vidim drugo rješenje. naš je i na frontline svojevremeno slično reagirao. sljedeći put ću probati s tim practikom. da li je to tekućina ili ogrlica?
    Practik je tekućina, slična Advantix-u.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

mitovski super! meni su to preslatki peseki, preslatki....

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je veterinar rekao da ne stavljam nikakve kemije na psa jer je mali i samo bi mu naškodila s tim.
    Nakon svake šetnje ga pregledamo i očetkamo, a kako on ima skroz kratku dlaku to stvarno nije problem jer se sve vidi.
    Kad se u šetnji baš jako zaprlja, onda ga okupam jer samo brisanje ne pomaže.
    Do sada, hvala Bogu, nije pokupio ništa.
    Također kad sam pitala veterinara za sredstvo protiv buha, začuđeno me pitao: a gdje bi ih on pokupio? Da, fakat, gdje?
    To je kućni pas koji se druži sa također kućnim, čistim, zdravim i cijepljenim psima, ne luta okolo i nema kontakata sa lutalicama.
    Inače, mi idemo na CACIB i na specijalku pinčeva i šnaucera u Varaždin 24.05. Ide li još netko od forumskih pasoljubaca?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

šafran, hvala

Još ćemo probati onaj Practic, ako on ne bude dobar, vraćamo se na Frontline.

Plavuša je, dlaka joj je mekana kao macina jedino njuškicu ima potpuno crnu i crne uši. Svaki put ju pregledavamo i prekjučer sam joj napipala krpelja na uhu kad smo se vratili s posla! Mislim da se baš bio pričvrstio, šeta s bakom dok mi radimo.

Ali, ne pouzdam se u to, zato i inzistiramo na zaštiti.

Često smo u šumi, ali nam je i kvart izgleda pun krpelja, imamo puno zelenih površina.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    To je kućni pas koji se druži sa također kućnim, čistim, zdravim i cijepljenim psima, ne luta okolo i nema kontakata sa lutalicama.
    ?
    pa dovoljno je ići u šumu, provlače se kroz grmlje, po travi...bez kemije, ne vjerujem da ne bi pokupio krpelje, a bome i buhe. pa i u gradu, po parkovima...

inače, da se malo pohvalim, naša abi je, nakon početnog tečaja, uspješno položila i napredni tečaj odgoja, socijalizacije i poslušnosti, kod udruge potražnih pasa hrvatske. svake pohvale i preporuke njihovom timu, a i mm-u koji s njom ide na tečaj bome od početka 11. mjeseca
    bio pravi ispit, i prošli su odlično, 81/100 bodova. mm se totalno uživio, baš su uživali, i on i abi, koliko je parizera u obliku nagrada pojela svih ovih mjeseci bog zna

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bravo za Abi i TM-a! (podriguje li na parizer? )

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    pa dovoljno je ići u šumu, provlače se kroz grmlje, po travi...bez kemije, ne vjerujem da ne bi pokupio krpelje, a bome i buhe. pa i u gradu, po parkovima...

inače, da se malo pohvalim, naša abi je, nakon početnog tečaja, uspješno položila i napredni tečaj odgoja, socijalizacije i poslušnosti, kod udruge potražnih pasa hrvatske. svake pohvale i preporuke njihovom timu, a i mm-u koji s njom ide na tečaj bome od početka 11. mjeseca
    bio pravi ispit, i prošli su odlično, 81/100 bodova. mm se totalno uživio, baš su uživali, i on i abi, koliko je parizera u obliku nagrada pojela svih ovih mjeseci bog zna
    Pa bravo! I za Abi i za TM!

Naš nije baš nešto poslušan, ali je postao prava dobrica i ljenčina.

MM bolje sluša, on ga čak šeće i bez lajne!

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Optimist nema čemau, držim fige!

Buhe se mogu pokupiti bilo gdje, nema gdje ih nema, u prirodi pogotovo, osim toga dovolja je nekad jedna maca skitnica u prolazu ili kućni pas koji ih isto negdje pokupio. Dugo mogu živjeti i izvan domaćina, u biti većinom i žive i gnijezde se izvan domaćina bilo po kući ili u priodi, pogotovo ličinke koje se ne hane krvlju.

Abi

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma iskreno, nije ni abi nešto previše poslušna, mlada je, vesela, zaigrana...al nije nam to bio ni neki cilj. bila je to dobra zabava za sve, naučili smo dosta o psima, družili se sa zanimljivim ljudima i tako...

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    MM bolje sluša
    Lol, Deaedi, na prvu sam pomislila da tvoj muž bolje sluša od peseka

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

I ja isto

Samo još malo na temu tih beštija, buhe skaču i do 100, 200 m ko od šale, a množe se brže od zečeva

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Lol, Deaedi, na prvu sam pomislila da tvoj muž bolje sluša od peseka

Nažalost ipak nije tako!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I naš mali bedak je tako zaigran, prilazi svim pesekima, mačkama, ljudima, samo bi se igrao...Na moru smo sreli nekog njemačkog ovčara, sa brnjicom i na uzici, gazda ga vodi, ugleda našega i hoće se poderati, rastrgao bi ga...a ovaj naš bedaček hoće ići k njemu i zove ga na igru...uopće ne kuži i ne prepoznaje agresivne pse...

Imam pitanje: da li nosite sa sobom suzavac ili nešto drugo, npr. šoker? Kad ja idem sama s njim i sa klincima u šetnju, nosim suzavac. No, nedavno smo imali situaciju da je za nama dobrih 200m išao i na Bonga navaljivao Bernski planinski pas, i to prava grdosija. Naravno, sam bez gazde na vidiku. Nije mu ništa napravio, ali nije bilo ugodno, klinci su se prestrašili. U jednom trenutku sam ja stala ispred njega i zaderala se: idi doma! I otišao je, konačno...Ima u kvartu još jedan opasan pas, neki mješanac rota i još nečega, zaletio se u peseke u parku i zgrabio maltezera...MM je skužio da se zaletava, pa je podigao našeg, a ovaj se zaletio na tog maltezera, koji mu je inače susjed, i ne vole se, izgleda da je ciljao baš na njega...uglavnom, otrgnuo se gazdarici (curetak od 45kg valjda)...maltezer je prošao OK, nije bila jaka ozljeda, uspjeli su ih razdvojiti, ali mene je frka...

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Imam pitanje: da li nosite sa sobom suzavac ili nešto drugo, npr. šoker? Kad ja idem sama s njim i sa klincima u šetnju, nosim suzavac. No, nedavno smo imali situaciju da je za nama dobrih 200m išao i na Bonga navaljivao Bernski planinski pas, i to prava grdosija. Naravno, sam bez gazde na vidiku. Nije mu ništa napravio, ali nije bilo ugodno, klinci su se prestrašili. U jednom trenutku sam ja stala ispred njega i zaderala se: idi doma! I otišao je, konačno...
    Mi ne nosimo, ali ne vidim razloga da ne nosite vi, ako smatrate da je potrebno i ako se tako osjećate sigurnije (mislim na suzavac, nisam sigurna da je šoker kod nas dozvoljen, nemam pojma).

I mi se znamo susresti s psima koji lutaju bez vlasnika i do sada je palilo "NE", "DOSTA", a i kad u strahu dreknem, valjda gore djelujem od šokera i suzavca zajedno

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

molim savjet iskusnih pasoljubaca
    nabavili bi psa.
    razmišljam o udomljavanju kujice stare godinu dana, mješanka pinča, sterilizirana, naučena na red u kući. iz skloništa, zadnjih par mjeseci je kod jedne obitelji-ali bez djece.
    i to što nije u kontaktu s djecom me brine, planiramo najprije upoznati kujicu i djecu, ali može li se iz jednog-dva susreta vidjeti kako pas podnosi djecu?
    ili da idemo na sigurniju opciju i uzmemo štene-što se meni baš i ne da. jesu slatki, ali ja ne bi više male bebe u kući, bar za sad .

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    planiramo najprije upoznati kujicu i djecu, ali može li se iz jednog-dva susreta vidjeti kako pas podnosi djecu?
    Pa ovo je super ideja, ako već od prve ne pokaže neku rezerviranost prema djeci i uvalja ima se ko i odraslima, to je već stvarno dobar znak da će biti sve ok.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •