šafran prvotno napisa
I inače to, ne da mi se kuhat za sebe, kamoli za psa, ili nemam vremena, je prostiš totalna bezvezarija, pogotovo mi to ne ide u glavu za male pse koji ionako kud i kamo manje trebaju nego đinovski) neš ti skuhat (tko neće sirovo, boji se ovo ili ono) srca, jetrica, pluča (dakle najjeftinije, nikakve delicije), staviš vodu ubaciš meso ( i 5 kg ako treba, pa ostatk ubaciš u frizer) i prokuljuča za 10 minuta dok gledaš telku,, ohladi pod hladnom vodom za 1 min i isipaš pasu u zdjelicu ako ne može čekat, kad jedeš bilo kakvo voće daš i njemu, psi smiju svo voće osim citrusa, čak i ananas smiju, i mrkvu i svo povrće dobaciš mu tokom dana, dovoljno da dva puta zahrda i nešto od toga proguta, naravno oni koji hoće, ma i da neće nije to ono što pas neophodno treba, ubaciš koru starog kruha ako treba i dobit će poptuniji i bolji oborok od bilo kakve gotove suhe. Za desert obični jogurt i basta. Da jede svaki dan konzervu sardina bolje bi profitirao, pogotovo onih sa kostima. A i uživat će u jelu, i ovako kratko žive, meni je muka čitat kad ljudi siluju pse sa tim suhim hranama, a ima ih i onih koji nikad drugo nisu ni dobili, pa hoće neće mora, nije životinja glupa da će umrit od gladi. Selski psi jedu valjda bolje od ovoih gradskih. Ono što je navela Žuta, jest točno. A i kolač je sasvim ok tu i tamo, ukoliko se odvoji koji komad bez šećera i vanile i ubaci se pored onog za nas, ako je još neko voće u igri još bolje. Jaja su ionako poželjna, ako baš odbija sirovo ili kuhano, odličan način da ih ipak konzumira itd... Pasima treba jako malo, kao u biti i nama. ne treba pas dnevno dobit pet litara vitamina, minerala i masnoća, 2/3 treba biti čisto meso i ostatak tu i tamo kako šta upadne taj dan, kao i kod nas. Osim tog dijela sa mesom. Baci mu se kakava goveđa koska da hrda, to se pak uopće ne treba kuhat, samo kupiti, ne cijepa se, pogtovo one hrskavice na krajevima su potrebne, a to psi uglavnom najprije pohrdaju, i to je sve. Čak i da se burag izostavi, dobro je.
A ovo dijeljenje savjieta kako da se pas natjera da pojede taj šrot, načisto mi je van pameti. Ali samo vi dajte, kome je muka čitat, neka me jednostavno stavi na ignor. I pašteta i salame su otrov i za nas ljude pa ih ipak jedemo i mi i naša djeca, ne svaki dan ali ih jedemo, pa radije im dajte za boga da to pojedu sa komadom kruha, bar one dječje paštete, kad vam se baš ništa ne da taj dan, bar će uživat, nego ovaj navodni super duper kvalitetni, potpuni šta ja znam sve ne, pseći otrov iz vreće.
Ovo je fakat školski primjer koliko je ta industrija uspiješna.